Αριστερή Πλατφόρμα προς Τσίπρα: Ο κόσμος δε θέλει ευρώ

17:15 7/5/2015 - Πηγή: Antinews

Βόμβες ρίχνει η Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη προς την κυβέρνηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης, μέσα από την προβολή της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που προβάλλει το Iskra . Στο χθεσινό βασικό θέμα του ισοτόπου προβάλλεται δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας που αναφέρει ότι το 35% των πολιτών και το 58% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

προτιμούν την έξοδο από το ευρώ από μία άνευ όρων συμφωνία παραμονής.

Παράλληλα, το σύνολο της αρθρογραφίας του Iskra κινείται σαφώς σε γραμμή ρήξης με τους εταίρους και απόρριψης ενός συμβιβασμού που εκ προοιμίου θεωρείται από τους περισσότερους αρθρογράφους ότι δεν θα είναι έντιμος.

Παρόλα αυτά απομένει να δούμε εάν απλά πρόκειται για «κραυγές» για να σώσουν τα προσχήματα και να αποκοιμίσουν το προδομένο εσωτερικό ακροατήριο ή αποτελεί πραγματική απειλή προς τον Τσίπρα.

Με λίγα λόγια απομένει να δούμε εάν ο «πολύς αριστερός» Παναγιώτης Λαφαζάνης, θα δεχτεί να αλλάξουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για να γίνουν «πιο ευέλικτες οι εργασιακές σχέσεις», αν θα δεχτεί «ελαφρά τη καρδία» την παραμονή του ΕΝΦΙΑ, αν θα δεχτεί την ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων. Απομένει να δούμε εάν οι «βόμβες» της Αριστερής Πλατφόρμας είναι «άσφαιρες ή όχι».

Και σε κάθε περίπτωση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα πουν τα συνδικάτα του «βαθέως Κράτους-ΠΑΣΟΚ» που στήριξαν σκληρά τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά.

Θα απειλήσει με «απόλυτο σκοτάδι» ο Φωτόπουλος; Θα γεμίσει με σκουπίδια την Αθήνα καλοκαιριάτικα ο Μπαλασόπουλος;

Στις πρόσφατες συνδιασκέψεις της Αριστερής Πλατφόρμας εκφράστηκαν έντονα διαφωνίες αναφορικά με τον τρόπο που η κυβέρνηση προετοιμάστηκε για την διαπραγμάτευση. Ειδικά τα ζητήματα αλλαγής του συνταξιοδοτικού και του ασφαλιστικού, οι σύντροφοι της Αριστερής Πλατφόρμας τα θεωρούν casus belli. Το ερώτημα όμως είναι τί θα πράξουν όταν η επώδυνη συμφωνία που πολλοί αποδοκιμάζουν έλθει προς ψήφιση στην Βουλή και προς συζήτηση και έγκριση στα κομματικά όργανα. Γιατί κάποιες «κακές γλώσσες» μας πληροφορούν πως Τσίπρας-Λαφαζάνης έχουν κάνει κομπρεμί, ώστε οι εσωτερικές διαμαρτυρίες κατά της πορείας της διαπραγμάτευσης να περιοριστούν σε ανέξοδα άρθρα. Ίσως για αυτό ο Τσίπρας έβαλε πριν λίγες μέρες τη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει ανακοίνωση υπέρ του. Ακριβώς για να στείλει μήνυμα στην Αριστερή Πλατφόρμα πως «το κόμμα είναι ο Τσίπρας». Υπάρχουν όμως και αρκετοί βουλευτές που δεν πρόκειται «το κόμμα να τους τραβήξει από το μανίκι», εκτός αν το πει ο Λαφαζάνης.

Εν κατακλείδι, έχει γίνει σαφές πως ο Τσίπρας έπαιξε με τα όρια του πιστωτικού γεγονότος όχι για να πιέσει την κοινωνία, αλλά για να πιέσει και να εκβιάσει το εσωκομματικού ακροατήριο, να αποδεχτεί την κωλοτούμπα. Για να δούμε, θα μασήσει ο Λαφαζάνης στον εκβιασμό;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα