Ξενοδοχείο για τζιχαντιστές

22:31 6/5/2015 - Πηγή: Antinews

Πολυτελές ξενοδοχείο 262 δωματίων, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, τη Μοσούλη, εγκαινίασε η ISIS, με σκοπό να φιλοξενούνται τα υψηλόβαθμα μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης. Γυαλιστερά πατώματα, τεράστιες πισίνες, φροντισμένοι κήποι και δύο μαύρες σημαίες της οργάνωσης διακρίνονται στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ξενοδοχείο πιστεύεται ότι είναι το Ninawa International Hotel, το οποίο είχε λάβει μια σειρά από θετικές

κριτικές στο Trip Advisor, πριν την κατάληψή του από μαχητές του ISIS. Διαθέτει 262 δωμάτια, μεταξύ άλλων δύο εστιατόρια, δύο αίθουσες και ένα γυμναστήριο.

Tα εγκαίνια του ξενοδοχείου ανακοινώθηκαν για την 1η Μαΐου και όλο οι μουσουλμάνοι έμαθαν μέσω Twitter ότι μπορούσαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση δωρεάν. Φωτογραφίες στο Διαδίκτυο δείχνουν δεκάδες άτομα να παρακολουθούν τα εγκαίνια και να συγκεντρώνονται γύρω από τις πισίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ακολούθησε επίδειξη πυροτεχνημάτων το βράδυ.

Ο ερευνητής για την καταπολέμηση τoυ εξτρεμισμού Charlie Winter, δήλωσε ότι η προπαγάνδα αυτή είναι πιθανόν μια προσπάθεια του ISIS, να δείξει ότι οι βομβαρδισμοί από τις δυνάμεις των ΗΠΑ δεν έχουν καταφέρει να αποσταθεροποιήσουν τη ζωή στα εδάφη του αυτόνομου χαλιφάτου. «Νομίζω ότι το μήνυμα που οι προπαγανδιστές προσπαθούν να δώσουν είναι το ότι αν είχε προκληθεί ουσιαστική ζημιά τότε η ΙSIS δεν θα ήταν σε θέση να φιλοξενήσει επίσημα δείπνα με πυροτεχνήματα σε πολυτελές ξενοδοχείο» υποστηρίζει.

Το ξενοδοχείο θα φιλοξενεί διοικητές και αξιωματούχους του ΙSIS. Οι εικόνες που βγήκαν στα social media αποκλίνουν από την τυπική προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους να απεικονίζει κτίρια και μνημεία που ισοπεδώνονται... Ο Elijah Magnier, ανταποκριτής του Al Rai Media, δήλωσε ότι το ξενοδοχείο ήταν μια ασυνήθιστη κίνηση για το ISIS. «Είναι μάλλον μια προσπάθεια να παρουσιαστεί τη ζωή στη Μοσούλη ως αρμονική κι ισορροπημένη» λέει. «Βέβαια δεν μένει ο λαός εκεί, καθώς δεν διαθέτει τα χρήματα».

independent.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα