Διασωληνωμένος ο ερασιτεχνικός αθλητισμός

14:02 2/4/2015 - Πηγή: Antinews

Σε εποχές δεκαετίας ‘70 και βγάλε γυρίζει ο ελληνικός αθλητισμός. Αν εξαιρέσει κανείς τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και τις διεθνείς υποχρεώσεις που είχαν προγραμματιστεί εδώ και καιρό τα πάντα κινούνται με δανεικά και με το ζόρι.

Περίπου πέντε μήνες έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος οι ερασιτεχνικές ομοσπονδίες αφού το υφυπουργείο Αθλητισμού έχει κλείσει από την αρχή του χρόνου τις κάνουλες με αποτέλεσμα τα ταμεία σε όλα τα αθλήματα να είναι

άδεια.

Μέσα στον Απρίλιο εκτός από τα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη ξεκινούν και πολλά ακόμα, τα περισσότερα εκ των οποίων θα γίνουν στην κυριολεξία με δανεικά από ιδιώτες.

Οι πληροφορίες που φτάνουν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι ακόμη πιο δυσοίωνες αφού μιλούν για μηδενικά αποθέματα στα ταμεία της ενώ οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις αναφέρουν ότι χρήματα θα αρχίσουν να εισρέουν κοντά στον Ιούνιο.

Αν συμβεί αυτό όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξουν ακυρώσεις συμμετοχών σε διεθνείς διοργανώσεις αφού οι ομοσπονδίες δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στα οικονομικά εμπόδια που παρουσιάζονται μέρα με τη μέρα . Και κάποιες από αυτές μπορεί να κοστίσουν πολύ αφού φέτος είναι η χρονιά που θα κριθούν πολλές ολυμπιακές προκρίσεις για το Ρίο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα