Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη!

10:01 2/4/2015 - Πηγή: Antinews

Και να που φτάσαμε να θεωρούμε… φυσιολογικό γεγονός ότι η Βίκυ Σταμάτη δεν άντεξε και απέδρασε. Εδώ έχουν φύγει από τις φυλακές άλλοι κι άλλοι η γυναίκα του Άκη δεν θα έφευγε; Εδώ το σωφρονιστικό σύστημα είχε το μαύρο του το χάλι, και τώρα πλέον έχει απογίνει. Η Σταμάτη δεν έκανε κάτι παρανοϊκό. Έφυγε αφού έτσι κι αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα άνοιγε σε λίγο τις φυλακές για να αποχωρήσουν άλλοι μεγαλύτεροι εγκληματίες. Λίγες μέρες… άδεια από τη σημαία πήρε η γυναίκα.

Η Βίκυ Σταμάτη

είναι γνωστή. Συνδικαλίστρια της ΝΔ, ένα φτωχό κορίτσι με μεγαλομανίες που έπεσε κοντά στον Άκη, τον παντρεύτηκε και άρχισε να ζει το… ελληνικό όνειρο με κλεμμένα λεφτά. Πολυτελή σπίτια, πανάκριβα ρούχα, μυθικοί γάμοι, πιστωτικές κάρτες που γέμιζαν στο Κολωνάκι με την κυρία να είναι η καλύτερη πελάτισσα των καταστημάτων της περιοχής.

Οι έρευνες που έγιναν έδειξαν ότι η κ. Σταμάτη είχε λογαριασμούς στην Ελβετία, παραστατικά εκδίδονταν στο όνομά της, επομένως γνώριζε τι γινόταν γι’ αυτό και έφαγε 12 χρόνια φυλακή. Άραγε γνώριζε ότι ο άντρας της έπαιρνε μίζες; Ποιος μπορεί να το πει με βεβαιότητα, το πιο πιθανό είναι ότι δεν μπορεί να μη γνώριζε. Η ίδια ισχυρίζεται ότι ήταν σύζυγος ενός πολιτικού του αναστήματος του Τσοχατζόπουλου, επομένως θεωρούσε δεδομένο ότι θα έπρεπε να έχει μερικά εκατομμυριάκια να παίζει κάθε μέρα. Δεν της πέρασε από το μυαλό ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να πεθαίνουν στην ψάθα, ιδίως εκείνοι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ όπως ο Άκης. Εν πάση περιπτώσει η Σταμάτη καταδικάστηκε και ουσιαστικά πληρώνει το ότι είναι η σύζυγος του βασικού εκπροσώπου της μεταπολιτευτικής μπίζνας με τα εξοπλιστικά και τις μίζες. Καταδικάστηκε κατά κύριο λόγο για τη μεγαλομανία της και τον αρχοντοχωριατισμό της. Και πλήρωσε γιατί όταν την έλεγαν «βλαχάρα» αυτή τους κοίταζε αφ’ υψηλού. Καλώς λοιπόν καταδικάστηκε αφού έτσι έκρινε το δικαστήριο.

Όμως υπάρχουν και πολλά αλλά. Η σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε, ακόμη κι όταν έκανε απόπειρες αυτοκτονίας, ακόμη κι όταν έκανε επέμβαση, ακόμη κι όταν βγήκαν φωτογραφίες της από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο όπου τη δείχνουν να βρίσκεται στο στάδιο της τρέλας.

Έχει ένα παιδί 5-6 ετών που βλέπει και τους δύο γονείς του μέσα από τα κάγκελα, που μεγαλώνει στο χωριό με τους ηλικιωμένους παππούδες και που αντιμετωπίζει το βαρύ φορτίο να λέγεται Τσοχατζόπουλος. Ουσιαστικά ένα κατεστραμμένο παιδί από… κούνια.

[photo_1]

Ό,τι κι αν έκανε λοιπόν η Σταμάτη μάνα είναι και όποιος έχει παιδιά το καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να αντέξει. Ιδίως αν από μεγαλοκυρία κυλιέσαι στα δωμάτια των φυλακών με φόρμες.

Κάνει θέατρο; Της έχουν πει οι πονηροί δικηγόροι της να το παίξει τρελή για να βγει; Την περιμένουν κάποιοι κρυφοί λογαριασμοί για να τους ξεκοκαλίσει τα επόμενα χρόνια; Κανείς δεν το ξέρει αλλά θα ήταν εύκολο να ελεγχθεί από τις αρχές, αν υπήρχαν τέτοιες στην Ελλάδα κι αν υπήρχε σύστημα.

Ομοίως θα μπορούσαν να έχουν αποφυλακιστεί κι άλλες μάνες ή πατεράδες που δεν σκότωσαν, δεν έκαναν εγκλήματα όπως π.χ. οι παιδόφιλοι ή οι κατά συρροήν εκβιαστές, μιζαδόροι κ.λπ.

Ο Άκης να μείνει μέσα, ο Σμπώκος το ίδιο και όλοι οι πολιτικοί και μη που προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα. Το ίδιο που πληρώνει και η Σταμάτη. Αλλά στην περίπτωσή της φαίνεται ότι εξαντλείται η αυστηρότητα των δικαστών. Θα μπορούσαν να τη βγάλουν έξω, να της βάλουν βραχιολάκι, να την ελέγχουν αν ζει στο χωριό ή αν συνεχίζει τη μεγάλη ζωή με κλεμμένα λεφτά.

Εδώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βγάλει έξω τον Σάββα Ξηρό που σκότωσε πέντε – έξι. Εδώ ο Χριστόδουλος Ξηρός έκανε πάρτι στο Κορυδαλλό κι έπαιρνε άδειες για να βλέπει την γκόμενα. Εδώ υπουργοί της κυβέρνησης ακούνε τον Κουφοντίνα να τους κάνει συστάσεις για τη λειτουργία των φυλακών. Η Σταμάτη τους πείραξε; Ένα μέτρο σ’ αυτή τη χώρα δεν υπάρχει; Αυτή θα πληρώσει για όλα τα κακά του πολιτικού συστήματος όταν υπάρχουν δεκάδες πολιτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι κ.λπ. που κλέβουν δις. και περνάνε ζωή και κότα;

Όταν λοιπόν το κράτος γίνει σοβαρό και δεν αφήνει κουκουλοφόρους να μπουκάρουν όπου βρουν, όταν τους τρομοκράτες – δολοφόνους δεν θα τους αντιμετωπίζει ως κοινωνικούς αγωνιστές και πολιτικούς κρατούμενους, όταν δολοφόνους όπως ο Μαζιώτης ή και ο Ρουπακιάς της Χρυσής Αυγής δεν θα βγαίνουν λόγω παρέλευσης των 18μήνου, τότε και η κάθε Βίκυ Σταμάτη θα πληρώνει όπως της αξίζει.

[photo_2]

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα