Δεν δίνει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση η ΝΔ

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η ΝΔ για την πορεία της οικονομίας μετά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ μιλάει για φοροεπιδρομή που έρχεται.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να κλείσει άμεσα την συμφωνία με τους δανειστές, ενώ παράλληλα την κατηγορεί ότι μέσα σε 100 ημέρες κατάφερε να βυθίσει τη χώρα στην ύφεση.

Επίσης, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το οικονομικό επιτελείο έχει προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών ύψους 2 δισ. ευρώ. Ακόμα όμως και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν

έφεραν τα αναμενόμενα έσοδα καθώς υπολείπονται του στόχου, περίπου κατά 750 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η ΝΔ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα την στάση που θα ακολουθήσει απέναντι στα μέτρα που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να δώσει «λευκή επιταγή» καθώς είναι αντίθετος με την φοροεπιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει το άτυπο πολιτικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Αν αυτή η συμφωνία είναι καλύτερη από αυτή την οποία επιδιώκαμε η κυβέρνηση θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Αν είναι χειρότερη θα αποκομίσει κόστος. Όμως πρέπει να τη δούμε τη συμφωνία» τονίζουν από τη ΝΔ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα