Δεν ειναι μονο «βρουτοι» καποιοι στο μαξιμου, ειναι και «κωφαλαλοι»

14:53 14/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Μπορείτε να φανταστείτε τι εκρηκτικό μίγμα μπορεί να βγει από μία σύνθεση Βρούτου-Κωφάλαλου; Μια τέτοια σύνθεση υπάρχει μέσα στο Μαξίμου που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο της ΕΡΤ και...
έκανε την επιλογή του ΔΣ. Παρά τις καθολικές αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, ο «Πάπας» πασών των εκκλησιών κατά κόσμον Νικόλαος Παππάς, όχι μόνο τους αγνόησε, αλλά τους δουλεύει και ψηλό γαζί. Μέσα από το ραδιοσταθμό, «Στο κόκκινο» τους διαμηνύει «περσινά
ξινά σταφύλια».

Αντίθετα, ο Γιώργος Πλειός από τον ίδιο ραδιοσταθμό, καθηγητής ΜΜΕ στο Πάντειο και μέλος επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ που επρόκειτο να αναλάβει και πρόεδρος, απαντά:

«Η δημόσια ράδιοτηλεόραση πάντα κινδύνευε από την πολιτική εξουσία και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, γι αυτό ήταν πολύ σωστή η προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για άνοιγμα της δημόσιας τηλεόρασης στην κοινωνία, κάτι το οποίο βρίσκεται σε αντίφαση με το σημερινό σχέδιο λειτουργίας της νέας ΕΡΤ», τονίζοντας: «οι επιλογές είναι προαποφασισμένες και δείχνουν προσανατολισμό στην ανταγωνιστικότητα ιδιωτικού τύπου...».

«Ο κόσμος αισθάνεται απογοήτευση διότι χάνεται μια χρυσή ευκαιρία για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, αφενός γιατί η ιδιωτική τηλεόραση καταρρέει και θα μπορούσε μια ποιοτική ΕΡΤ να καλύψει τις ανάγκες του κοινού, αφετέρου γιατί το πλαίσιο λειτουργίας της νέας ΕΡΤ, βαδίζει σε λάθος δρόμο»

Η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινή συνεδρίαση με την Κ.Ο. έκανε άγρια επίθεση στον «Παππά» για την επιλογή Ταγματάρχη και τάχθηκαν εναντίον αυτής της επιλογής. Η ίδια επίθεση έγινε και από τη «συσπείρωση» δημοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασαν στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με επικεφαλής Τρίμη-Σαββίδη.
Σε ανακοινωσή τους αναφέρουν:

«Η επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, παρά και κόντρα στις συντριπτικά γενικευμένες διαφωνίες πρώτα και κύρια από τους ίδιους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και θολώνει μια πραγματική νίκη.

Ενώ σήμερα ο κλάδος των εργαζομένων στα ΜΜΕ και ολόκληρη η κοινωνία θα έπρεπε με το άνοιγμα της ΕΡΤ, κυριολεκτικά, να γιορτάζει τη νίκη της δημοκρατίας, τη νίκη ενός πρωτόγνωρου αγώνα των εργαζομένων, η επιλογή Ταγματάρχη διαμορφώνει αρνητικό κλίμα. Ακυρώνει τις πραγματικά ελπιδοφόρες προοπτικές που ανοίχτηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα για μια ΕΡΤ ανεξάρτητη και πλουραλιστική, που με απελευθερωμένους τους εργαζόμενούς της θα υπηρετεί την ενημέρωση και τον πολιτισμό που απαιτεί και έχει ανάγκη η κοινωνία.
Είναι προφανές ότι το νέο δεν αρκεί να εξαγγέλλεται. Το νέο που όλοι προσδοκούσαμε και για το οποίο ως συνδικαλιστική παράταξη αγωνιστήκαμε δεν μπορεί να υπηρετηθεί από πρόσωπα που και διαδρομή και συμβολισμούς και περιεχόμενα έχουν.

Είναι τουλάχιστον άστοχο η από όλους αναμενόμενη νέα αφετηρία για την ΕΡΤ, που σηματοδότησε, παρά τις όποιες ελλείψεις του, ο σχετικός νόμος, να καθορίζεται από μια επιλογή, η οποία παραπέμπει ευθέως στο αμαρτωλό παρελθόν και η οποία συνδέεται ευθέως, αφενός με πολιτικές συρρίκνωσης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και αφετέρου με φανερές ή κρυφές σχέσεις υπηρέτησης με πολλούς τρόπους των ιδιωτικών ΜΜΕ.

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος συμμερίζεται τις ανησυχίες και συντάσσεται με του συναδέλφους, οι οποίοι επί 23 μήνες αγωνίστηκαν ανυποχώρητα για την ΕΡΤ. Εκφράζει την αντίθεσή της στην τοποθέτηση του Λάμπη Ταγματάρχη και δηλώνει απερίφραστα ότι θα συνεχίσει να μάχεται, σταθερά στο πλευρό των συναδέλφων, για μια ΕΡΤ πραγματικά ανεξάρτητη και πλουραλιστική, μακριά από τις παθογένειες και τις αρρώστιες του παρελθόντος».

Μεγάλη μερίδα Στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ασκούν σκληρή κριτική στο Νίκο Παππά και τονίζουν ότι δεν μπορείς να χτίσεις έναν φορέα με παλιά και άχρηστα υλικά και να κάνεις πολιτική με ένα νομοσχέδιο που είχες καταψηφίσει. Τι πολιτική να κάνεις σε κάτι που δεν σε εκπροσωπεί και μάλιστα με λάθος επιλογές;

Άλλα στελέχη βάλουν εναντίον του Νίκο Παππά για άστοχες ενέργειες που εκθέτουν τον πρωθυπουργό και μιλούν υποτιμητικά για το προσωπό του. «Ζει στον κόσμο του» λένε χαρακτηριστικά και αυτοπαραμυθιάζεται! Μάλιστα τονίζουν ότι εάν ο Αντώνης Σαμαράς έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο την ΕΡΤ, ο Παππάς επιχειρεί να την ανοίξει με τον πλέον χείριστο. Τα ίδια στελέχη ρίχνουν ευθύνες σε πρόσωπα του περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού που παίζουν βρώμικα παιχνίδια.

Μάλιστα ονοματίζουν και πρόσωπο Θ.Μ. σε θέση κλειδί που όταν βρισκόταν στην ΕΡΤ είχε παράλληλα αποκλειστική σύμβαση και με τον ΑΝΤ1. Φίλος τώρα του Ταγματάρχη ο ίδιος, στηρίζει την επιλογή Παππά αφού τον είχε ...εξυπηρετήσει. Τα προσόντα του όπως λένε ντροπιάζουν το ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια δεν είναι ο μόνος. Αποκαλύψεις θα έχουμε συνέχεια.

Η μάχη Νίκου Παππά-βρούτων και Κωφάλαλων του Μαξίμου με κορυφαία στελέχη, υπουργούς βουλευτές και τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ, τώρα αρχίζει. Ο νικητής θα φανεί σύντομα. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, ο μεγάλος χαμένος θα είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι, με τις εμμονές του Νίκου Παππά που έχει τυφλωθεί από την εξουσία. Μέχρι πότε;

Η ομοσπονδία των εργαζομένων που έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο και τον τρόπο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ και παράλληλα φέρεται να αντιδρά στην επιλογή Ταγματάρχη για να ασκεί συνδιοίκηση τονίζει:

Εμείς σαν ΠΟΣΠΕΡΤ, δεν θέλουμε να αναβιώσουμε πρακτικές του παρελθόντος, ούτε να ασκούμε συνδιοίκηση όπως γινόταν σε άλλες εποχές. Ο Ταγματάρχης κατά τη θητεία του στην ΕΡΤ άφησε αρνητικές εντυπώσεις, γι΄αυτό και η αντιδρασή μας, όπως και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαν ομοσπονδία δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα νέα πρόσωπα της διοίκησης που όρισε ο υπουργός επικρατείας και να συνεργαστούμε, για το καλό του φορέα. Μας είναι και αρκετά συμπαθή! Αλλά εμείς, δεν θα κρίνουμε πρόσωπα, αλλά πράξεις και αποφάσεις εις βάρος της ΕΡΤ και των εργαζομένων, και εκεί θα είμαστε αντίθετοι. Αυτή είναι η αταλάντευτη θέση μας και αυτή θα υποστηρίξουμε πέρα από πρόσωπα!
Keywords
Τυχαία Θέματα