Μπάχαλο... και στο ΤΑΙΠΕΔ

Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό αυτό που συμβαίνει με την κυβέρνηση. Και κυρίως με ερασιτέχνες αλλά και ύπουλους υπουργούς που ο θεός ξέρει τι παιχνίδια παίζουν.

Για παράδειγμα, χαμός γίνεται με το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο θα καταργούσε η κυβέρνηση αλλά τελικά δεν το έκανε, απλά θα αλλάξει το όνομά του. Η κ. Βαλαβάνη, η οποία παλιότερα μιλούσε για εκτροφείο σκανδάλων και ότι θα τους βάλει όλους φυλακή, τώρα στηρίζει το Ταμείο και βάζει και δικούς της ανθρώπους. Η πλάκα είναι ότι σε όλους τους τόνους έλεγε ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα πάνε για την κοινωνική ασφάλιση,

δηλαδή για τις συντάξεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Βαρουφάκης έχει πει ότι τα έσοδα θα πηγαίνουν στο χρέος. Στις επίσημες τοποθετήσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στα Eurogroup της 11ης και 16ης Φεβρουαρίου, οι οποίες και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου, αναφέρεται ότι τα έσοδα από το Ταμείο θα διοχετεύονται στο δημόσιο χρέος.

Ποιος ξέρει, όμως, για ποιο λόγο στην τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, έκανε μια ιδιόχειρη προσθήκη της λέξης «κυρίως» με αποτέλεσμα η επίμαχη φράση να λέει: “τα έσοδα που θα προκύπτουν θα αξιοποιούνται κυρίως για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής και του ασφαλιστικού”;

Αυτό σημαίνει είτε ότι τράβηξαν το αυτί της κ. Βαλαβάνη είτε βάζουν χέρι στο ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ, θέμα για το οποίο κατηγορούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση. Μπάχαλο δηλαδή.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα