Στον υπουργό που θέλει διάλογο με τους κουκουλοφόρους υπάγεται το Δημόσιας Τάξης!

22:18 1/4/2015 - Πηγή: Antinews

Δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά για μια πραγματική επιλογή της κυβέρνησης. Μετά από σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου αργά το απόγευμα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή των υπουργών Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, Εσωτερικών Νίκου Βούτση, Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση αποφασίστηκε να φύγει από το υπουργείο Εσωτερικών το χαρτοφυλάκιο

της δημόσιας τάξης και να υπαχθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης!

Μάλιστα κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι αυτή η επιλογή έχει «κεντρική στόχευση την προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης».

Ο χρόνος κατά τον οποίο γίνεται αυτή η πρωτοφανής επιλογή του πρωθυπουργού δεν είναι καθόλου τυχαίος. Έρχεται μετά το κύμα καταλήψεων σε δημόσια κτίρια, πανεπιστημιακά ιδρύματα, δημαρχεία, εισβολή διαδηλωτών ακόμα και μέσα στη βουλή, καταλήψεων ακόμα και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου όλες είχαν ως κεντρικό αίτημα την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ και την απελευθέρωση καταδικασμένων για τρομοκρατικές ενέργειες.

Στην πραγματικότητα η επιλογή του πρωθυπουργού αποτελεί και ένα πρώτης τάξης άδειασμα του Γιάννη Πανούση που πριν από λίγες μέρες είχε προειδοποιήσει τους αντιεξουσιαστές ότι υπάρχουν και όρια στην ανοχή της κυβέρνησης. Μάλιστα η υπαγωγή του χαρτοφυλακίου της δημόσιας τάξης στο υπουργείο του οποίου προΐσταται ο Νίκος Παρασκευόπουλος ερμηνεύεται και ως επιδοκιμασία της άποψης που είχε εκφράσει ο εν λόγω υπουργός για «διάλογο με τους κουκουλοφόρους».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα