The Transporter Refueled

15:22 7/9/2015 - Πηγή: Antinews

Η τριλογία των Transporter δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο αλλά έκανε γνωστό τον Τζέισον Στέιθαμ. Η νέα ταινία με το ριψοκίνδυνο οδηγό που αναλαμβάνει μεταφορές για άτομα με πολλά λεφτά και ανάγκη μυστικότητας έχει διαφορετικό πρωταγωνιστή. Επομένως έχουμε ένα ακόμη φετινό reboot.

Περιέργως το πρόβλημα του έργου δεν είναι η απουσία του Στέιθαμ αλλά η ιστορία και οι χαρακτήρες. Όπως στην ταινία του 2002 ο Φρανκ Μάρτιν προστατεύει μια κοπέλα και μπλέκει με τον υπόκοσμο,

όμως εδώ υπάρχουν δύο βασικές διαφορές: πρώτον, η γυναίκα που προστατεύει είναι ο πιο αντιπαθής γυναικείος χαρακτήρας που έχω δει εδώ και καιρό σε έργο, μια femme fatale γεμάτη bad attitude και ατέλειωτη διάθεση να χειρίζεται και να περιπαίζει τους άλλους. Έτσι, δε με ένοιαζε καθόλου αν θα σωθεί. Δεύτερον, ο ήρωας δεν παίρνει καμιά πρωτοβουλία, μόνο δέρνει μπράβους και προκαλεί τροχαία ατυχήματα. Βασικά, όλοι οι χαρακτήρες στο έργο εκτός από την Άννα και τις φίλες της συμπεριφέρονται βλακωδώς. Η πλοκή είναι μια σειρά σκηνών όπου οι τέσσερις γυναίκες κλέβουν πληροφορίες και ο Φρανκ βαράει άμυαλα όποιον βρει. Αποτέλεσμα ήταν να αποστασιοποιηθώ νωρίς από όσα έβλεπα και να βαριέμαι. Οι γεμάτοι one-liners διάλογοι, τα χαζά της πλοκής (αποκορύφωμα η θεραπεία του τραύματος), τα συνήθη αρνητικά στερεότυπα (οι Ρώσοι στις ταινίες του Χόλυγουντ είναι είτε δολοφόνοι είτε πόρνες) αποτέλειωσαν το Refueled.

Περιέργως, ο ηθοποιός που αντικατέστησε τον Στέιθαμ είναι σωστή επιλογή, καθώς έχει το κατάλληλο πρόσωπο και τη φωνή για να δείχνει ψύχραιμος και έμπειρος, ενώ όταν δέρνει είναι γρήγορος και ακριβής. Επίσης, οι σκηνές με το θηριώδες Audi να τρέχει στους δρόμους της Γαλλικής Ριβιέρας είναι καλά γυρισμένες.

Το Transporter Refueled είναι σαφώς χειρότερο από το Hitman ενώ ακόμη και οι Fantastic Four μου φάνηκαν λιγότερο δυσάρεστοι. Έχει κάμποση δράση αλλά οι χαρακτήρες είναι άθλια γραμμένοι, η δράση κοινότυπη και η πλοκή φτωχή. Αυτό το franchise μόλις έμεινε από καύσιμα.

Captain America

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα