The Last of Us: Η λογοκριμένη ευρωπαϊκή έκδοση και το 2ο φινάλε

Περιέχει λιγότερη βία σε σχέση με την αμερικάνικη! Δείτε επίσης το φινάλε που δεν υλοποιήθηκε. [UPDATE]

Κατά καιρούς έχουμε δει ορισμένες εταιρείες ανάπτυξης να αλλάζουν απροειδοποίητα το περιεχόμενο ενός video game. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν τo αλλαγμένο τρέιλερ του Assassin's Creed 3, από το οποίο είχαν αφαιρεθεί σκηνές στην "αμερικάνικη έκδοσή του" που έδειχναν τους Νότιους (του Connor) να σφαγιάζουν τους Βόρειους που κέρδισαν τελικά την Αμερικάνικη επανάσταση. Φυσικά μπορέσαμε

να δούμε την ευρωπαϊκή έκδοση του τρέιλερ, μαζι με τους αμερικανούς gamers που έμαθαν τα νέα από τις πρώτες κιόλας ώρες! Βλέπετε, η διαφορετική διάρκεια του τρέιλερ κίνησε την περιέργεια πολλών.

Χωρίς ακρωτηριασμούς το ευρωπαϊκό The Last of Us
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, τις τελευταίες ώρες γνωστοποιείται στο Internet από διάφορους gamers μία ιδιαίτερη διαφορά ανάμεσα στην ευρωπαϊκή και την αμερικάνικη έκδοση του The Last of Us. Χωρίς κάποιο προφανή λόγο, η αμερικάνικη έκδοση έχει στο multiplayer mode περισσότερες δόσεις βίας και ακρωτηριασμού από την ευρωπαϊκή. Το ότι ανακαλύπτουμε το γεγονός αυτό δύο μήνες αργότερα δείχνει ότι η Naughty Dog ήταν μεν διακριτική αλλά δεν κατάφερε να περάσει απαρατήρητη. Άλλωστε τα αμερικάνικα walkthroughs στο YouTube είναι άφθονα και οι συγκρίσεις που θα έχετε κάνει αναπόφευκτες.

{youtube}wvsSVZDz138|400|300{/youtube}
(Δείτε το βίντεο στο 17:40)

Οι διαφορές έχουν να κάνουν με το multiplayer mode και συγκεκριμένα με τον ακρωτηριασμό μελών και την εκτίναξη κεφαλής από τα σώματα των εχθρών. Αυτά υπάρχουν μόνο στην αμερικάνικη έκδοση και όχι στην ευρωπαϊκή, εκεί όπου θα δείτε απλά ένα λουτρό αίματος και όχι...εκτόξευση κρανίου!

Την παραπάνω είδηση επιβεβαίωσε στέλεχος της Naughty Dog στο επίσημο forum του παιχνιδιού με την αιτιολογία ότι ορισμένες χώρες της Ευρώπης έχουν περιορισμούς σε σχέση με την ποιότητα βίας στα video games. Αυτό έχουμε δει να γίνεται περισσότερο στη Γερμανία, όχι όμως και στις υπόλοιπες χώρες. [UPDATE] Πράγματι λίγες ώρες μετά το Movie-Censorship.com επιβεβαίωσε ότι υπήρχε θέμα με την Γερμανία, αλλά η Naughty Dog αποφάσισε να αλλάξει όλες τις ευρωπαϊκές εκδόσεις.

To περίεργο είναι ότι η Sony κυκλοφορεί συνήθως τα games της ανά περιοχές χωρών, δηλαδή για παράδειγμα η Αγγλία και η Γερμανία έχουν δική τους έκδοση. Προφανώς για λόγους οικονομίας χρόνου δεν υπήρξε κάποιο φιλτράρισμα στις εκδόσεις, ούτε καν κάποιο patch ανά χώρα ώστε να μπορέσουν κι οι gamers των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών πλην της Γερμανίας να απολαύσουν τη βία του multiplayer στο έπακρο. Τέλος, γεγονός είναι ότι η λογοκρισία αυτή δεν επηρεάζει καθόλου το gameplay. Όσοι θέλετε μπορείτε ασφαλώς να αγοράσετε και την αμερικάνικη έκδοση του The Last of Us αφού ως γνωστόν το PlayStation 3 είναι region free.

Στην παρακάτω εικόνα της gallery θα δείτε αριστερά την ευρωπαϊκή έκδοση και δεξιά την αμερικάνικη.

[UPDATE] Ο Neil Druckmann, Creative Director της Naughty Dog, ανέβασε στο Twitter του αυτή την φωτογραφία.

Παρουσιάζει ένα εναλλακτικό φινάλε και μάλιστα το τέλος που "υποτίθεται ότι θα είχε αρχικά το παιχνίδι". Στο στιγμιότυπο βλέπουμε τον Joel να κάθεται σε μια καρέκλα κι από πάνω του μια γυναίκα που λογικά είναι η Tess, να προσπαθεί να τον βασανίσει ή ακόμη χειρότερα να τον σκοτώσει. Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο δεν υπάρχει στο παιχνίδι.

Σύμφωνα με τον Druckmann η Tess αρχικά είχε σχεδιαστεί ως villain της ιστορίας, καθώς προδόθηκε από τον Joel και ορκίστηκε να τον κηνυγύσει ζητώντας εκδίκηση. Στην σκηνή που βλεπουμε στην παραπάνω φωτό, η Ellie επρόκειτο να παρέμβει και να σκοτώσει την Tess σώζοντας με αυτό τον τρόπο τον Joel. Στην πορεία οι δύο πρωταγωνιστές θα ξεκινούσαν από την αρχή την ζωή τους στο San Fransisco.

Διαβάστε το review του The Last of Us από το GameWorld.

Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα