World of Warplanes: Συνέντευξη με τον Ivan Kulbych

Ο lead game designer του νέου MMO της Wargaming.net μιλάει στο GameWorld.

Όπως έχετε ήδη διαβάσει σε προηγούμενο άρθρο, το GameWorld βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, το Μινσκ, για ένα press tour που διοργάνωσε η Wargaming.net. Ο λόγος για το event αυτό ήταν η επερχόμενη κυκλοφορία του World

of Warplanes αλλά και τα 15 χρόνια παρουσίας της εν λόγω εταιρείας στον χώρο ανάπτυξης παιχνιδιών.

Κατά την διάρκεια του event, μιλήσαμε με τον lead game designer του World of Warplanes, Ivan Kulbych. Ο Kulbych έχει ένα βαρύ φορτίο στις πλάτες του καθότι το World of Tanks της Wargaming.net είναι ένα άκρως επιτυχημένο MMO, συνεπώς οι online gamers έχουν πολλές απαιτήσεις από το World of Warplanes. Στη συνέντευξη που θα διαβάσετε, ο Kulbych μας είπε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με το αναμενόμενο World of Warplanes αλλά και τις βλέψεις της εταιρείας για το άμεσο μέλλον.

GameWorld: Πότε περίπου να περιμένουμε την κυκλοφορία του World of Warplanes;
IK: Το World of Warplanes θα είναι έτοιμο περίπου το φθινόπωρο που μας έρχεται. Θέλουμε πρώτα να φτάσουμε το υψηλό επίπεδο ποιότητας που έχουμε θέσει ως στόχο, να ελέγξουμε ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει, να τσεκάρουμε όλα τα επιμέρους στοιχεία και μετά θα το κυκλοφορήσουμε. Πάντως είμαστε στα τελικά στάδια και δεν υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσει περισσότερο.

GW: Ποιά θα είναι τα νέα στοιχεία που θα περιλαμβάνει σε σχέση με την beta;
ΙΚ: Με βάση τα συμπεράσματα που βγάλαμε στην διάρκεια της beta θα υπάρχει βελτίωση στην οικονομία του παιχνιδιού, θα εξαλειφθούν διάφορα bugs που εντοπίστηκαν και θα υπάρξει μεγαλύτερη ισορροπία στα αεροπλάνα και το gameplay. Θα προστεθούν νέα modes και νέα αεροπλάνα, θα προστεθούν επίσης Βρετανικά αεροσκάφη, ενώ θα υπάρχουν περισσότερα skills και νέος εξοπλισμός καθώς και περεταίρω δυνατότητα εκπαίδευσης του πληρώματος.

Επίσης θα υπάρξει ένα νέο, ενοποιημένο account το οποίο θα χρησιμοποιείται και στα δύο games (World of Tanks και World of Warplanes) όπως και στο World of Warships στο μέλλον. Σε αυτά τα πλαίσια τα tokens θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα δύο παιχνίδια ενώ θα είναι κοινό το gold και το free xp που θα κερδίζετε. Επίσης ετοιμάζουμε patch που θα διορθώσει την σημασία του υψομέτρου μέσα στο παιχνίδι και στην μάχη, δίνοντας ουσιαστικά και περισσότερο χώρο στον κατακόρυφο άξονα. Τέλος ετοιμάζουμε special χάρτες ειδικά για υψηλά Tier.

GW: To World of Tanks ήταν μια τεράστια επιτυχία για την Wargaming.net. Τι περιμένετε πλέον από το War of Warplanes και πως το βλέπετε σε σύγκριση με τον προκάτοχό του;
IK: Το World of Warplanes θα είναι το καλύτερο MMO σχετικά με την αεροπλοΐα στον κόσμο. Θα είναι πιο δύσκολο να ξεκινήσει κανείς και θα δίνει μεγαλύτερο βαθμό πρόκλησης στους παίκτες. Το World of Tanks είναι πιο απλό από νέο μας game, πολλοί λένε πως δεν τους προσφέρει τον βαθμό δυσκολίας που θα ήθελαν. Το World of Warplanes θα είναι πιο δύσκολο, με καλύτερα physics και περισσότερες παραμέτρους. Ουσιαστικά θέλουμε να δημιουργήσουμε μια τριλογία από games για όλα τα γούστα, όπου το καθένα θα ικανοποιεί ένα διαφορετικό τρόπο παιξίματος. Ωστόσο και τα τρία θα είναι βασισμένα σε ένα παρόμοιο σκεπτικό, πρόκειται για μικρά παιχνίδια που θα παίζονται γρήγορα. Μπορεί κάποιος να μπει σε μια μάχη, να παίξει και μετά να συνεχίσει κάποια άλλη δουλειά χωρίς να αναγκάζεται να φάει πολλές ώρες στο game.

GW: Η ομάδα ανάπτυξης του World of Warplanes είναι η ίδια με αυτή του WoT ή μεγαλύτερη;
ΙΚ: Έχουμε μια μεγαλύτερη πλέον ομάδα η οποία θα συνεχίσει να αυξάνεται. Όσο μεγαλώνει το WoWP και προστίθεται νέο περιεχόμενο τόσο θα μεγαλώνει και η ομάδα που το δουλεύει.

GW: Ποιο είναι το feedback και τα σχόλια που έχετε πάρει μέχρι στιγμής από την beta;
IK: Μέχρι τώρα υπάρχουν ακόμα και παίκτες που θέλουν να κυκλοφορήσει αυτή τη στιγμή το παιχνίδι όπως είναι! Έχουμε λάβει πολλά σχόλια αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή για το WoWP. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια εμπειρία που θα συνεχίσει να υπάρχει και να εξελίσσεται για πολλά χρόνια ακόμα. Όταν θα κυκλοφορήσει η ολοκληρωμένη έκδοση του παιχνιδιού θα γίνει εκκαθάριση των accounts και όλοι οι παίκτες θα ξεκινήσουν από την ίδια βάση, με μόνο ουσιαστικό πλεονέκτημα για τους "παλιούς" την πολύτιμη εμπειρία που απέκτησαν κατά την διάρκεια της beta. Αυτό θεωρούμε πως είναι πιο δίκαιο.

GW: Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο War of Warplanes.
ΙΚ: Ευχαριστώ και εγώ και εύχομαι να περάσετε καλά!

Διαβάστε το preview του World of Warplanes από το GameWorld και μείνετε συντονισμένοι για το Best Of video από το event της Wargaming.net στο οποίο έγινε...πανικός!

Το World of Warplanes βρίσκεται σε beta στάδιο και θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο για PC.

Keywords
Τυχαία Θέματα