H Nintendo έχει πουλήσει 654.12 εκατομμύρια κονσόλες

Από το 1983 έως και σήμερα.

Στα πλαίσια της έκθεσης της Nintendo για το τρέχον οικονομικό έτος, ο Satoru Iwata, πρόεδρός της εταιρείας, έκανε μια ιστορική αναδρομή στην λαμπρή πορεία της. Βέβαια, το 2013 αποδείχθηκε "δίσεκτο" για την Ιαπωνική εταιρεία, η οποία έκλεισε με ζημιές των κύκλο εργασιών της. Ο Iwata παρόλα αυτά

διατηρεί την αισιοδοξία του, τονίζοντας πως μέχρι τον Μάρτιο του 2014 η εταιρεία θα ανακάμψει. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο προέβη και στην συγκεκριμένη ιστορική αναδρομή, με στόχο να "υπενθυμίσει" στους επενδύτες της εταιρείας, τα τρομακτικά επιτεύγματα της Nintendo στην βιομηχανία των video games.

H Ιαπωνική εταιρεία από το 1983, όταν και κυκλοφόρησε το NES στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, μέχρι και σήμερα έχει πουλήσει συνολικά 651.12 εκατομμύρια κονσόλες! Το νούμερο αυτό αφορά τόσο τις οικιακές, όσο και τις φορητές κονσόλες της εταιρείας. Συγκεκριμένα έχουν πουληθεί 286.97 εκατομμύρια οικιακές κονσόλες (NES, Super NES, Nintendo 64, GameCube, Wii, Wii U) και 385.15 εκατομμύρια φορητές κονσόλες (Game Boy, Game Boy Advance, DS, και 3DS). Επιπλέον, η Nintendo έχει πουλήσει 2.195 δισεκατομμύρια games για τις οικιακές κονσόλες και 1.907 δισεκατομμύρια για τις φορητές αντίστοιχα. Το Wii U πάντως παρόλα αυτά συνεχίζει τις...χαμηλές πτήσεις και ουσιαστικά η Nintendo αυτή την στιγμή στηρίζεται στις "πλάτες" του 3DS.

Keywords
Τυχαία Θέματα