Remember Me preview

Αλλάξτε τις αναμνήσεις όσων αγγίζετε! Έρχεται στις 7 Ιουνίου. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 15/2] Τα τελευταία χρόνια οι εταιρίες έχουν στρέψει την προσοχή τους κυρίως προς τα Action και First-person Shooters, με αποτέλεσμα να βλέπουμε συνέχεια το ίδιο "έργο" που υστερεί τόσο σε πρωτοτυπία όσο και σε μοναδικότητα. Πολλά από αυτά μοιάζουν μεταξύ τους τόσο πολύ, που ξέρουμε ήδη πως να τα παίξουμε πριν καν δούμε το tutorial.

Η γαλλική προγραμματιστική εταιρεία

Dontnod Entertainment φαίνεται ότι δεν ήθελε να συμβεί το ίδιο με το video game που μας ετοιμάζει. Έτσι, έφτιαξε κάτι διαφορετικό που σίγουρα μένει στο μυαλό του gamer. Χρησιμοποίησε τρία στοιχεία που δύσκολα συνδυάζονται μαζί: Γυναίκα πρωταγωνίστρια, χρήση combos στην μάχη και υπερσύγχρονη μελλοντική τεχνολογία. Το όνομα αυτού: Remember Me. Πηγή έμπνευσης; Ίσως οι σπάνιες ταινίες τύπου "The Jacket" στις οποίες οι πρωταγωνιστές παρεμβαίνουν στις αναμνήσεις ανθρώπων και έχουν την ικανότητα να τις αλλάζουν. Αυτό από μόνο του αρκεί όμως για να...ιντριγκάρει το μυαλό μας;

Το Profile της Nilin
Η πρωταγωνίστρια είναι μελαχρινή, καλλίγραμμη και ακούει στο όνομα Nilin. Το σώμα της είναι γυμνασμένο και οι καμπύλες της είναι όσο μεγάλες χρειάζεται έτσι ώστε να ξεχωρίζει ότι είναι γένος θηλυκού, αλλά να μην αποσπάνε την προσοχή. Πέρα από την εμφάνισή της, η Nilin έχει πολύ χαρακτηριστική Βρετανική προφορά και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ηθοποιός που έχει αναλάβει το voice acting της είναι η Ουαλή Kezia Burrows.

Η Nilin δεν είναι το κλασικό «eye candy», ούτε η αδύναμη κοπέλα που μπορεί και δέρνει αντιπάλους τριπλάσιους σε όγκο με τις εξωπραγματικές της δυνατότητες. Είναι κάποια που έχει πραγματικό skill στη μάχη και μία από τους memory hunters, μπορεί δηλαδή να παρεμβαίνει στις αναμνήσεις όποιου θέλει και να τις αλλάζει. Οι γνώσεις της στις πολεμικές τέχνες είναι τεράστιες αφού μπορεί άνετα να εκτελεί διάφορα combos και να κάνει dodge τις επιθέσεις με μεγάλη ευκολία. Εκτός από αυτά, έχει και μια απίστευτη ευκολία στο να σκαρφαλώνει κτήρια και να πηδάει ανάμεσά τους, κάτι που μας θύμισε λίγο Assassin’s Creed.

Το πρώην αφεντικό της έσβησε την μνήμη της για έναν άγνωστο λόγο και τώρα πρέπει να προσπαθήσει πολύ να θυμηθεί όλες τις ικανότητές της. Δεν της είναι εύκολο αλλά με την βοήθεια των συνεργατών και φίλων της έρχονται αναλαμπές από το παρελθόν. Σιγά σιγά θυμάται ξεχασμένα special moves, τα λεγόμενα pressens, τα οποία αγοράζει μέσω των πόντων που συλλέγει όταν κάνει level up.

Μπαίνοντας στο ψητό
Στο demo που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε, πήραμε μια πρώτη γεύση με όσα θα δούμε τον φετινό Μάιο, όταν δηλαδή κυκλοφορήσει το Remember Me. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Παρίσι του 2084 όπου η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και οι άνθρωποι έχουν γίνει πολύ σκληροί. Από την μία πλευρά της πόλης, συναντάμε την εξαθλίωση και την φτώχεια όπου οι αρρώστιες θερίζουν και έχουν αποδεκατίσει τον πληθυσμό της. Αντίθετα, από την άλλη πλευρά, βλέπουμε την υψηλή κοινωνία όπου οι λίγοι προνομιούχοι ζούνε ανέμελα, μακριά από όλα τα προβλήματα. Η ζωή τους γίνεται ακόμα πιο εύκολη αφού έχουν για βοηθούς και υπηρέτες υπερσύχρονα ρομπότ. Πάμε όμως να δούμε λίγο αναλυτικά το gameplay.

Στην πρώτη αποστολή, η πρωταγωνίστρια βρίσκεται σε ένα φέρετρο το οποίο ταξίδευε σε κάποιο ποτάμι ή κανάλι και σταματάει στις ακτές ενός πολύ βρώμικου μέρους, του Slum 404. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στο Deep Paris, ένα μέρος που είναι γνωστό για την αθλιότητά του και τους παρείσακτους τερατόμορφους κατοίκους του, τους Leapers. Μόλις οι Leapers δουν το φέρετρο, το ανοίγουν και διαπιστώνουν ότι μέσα δεν βρίσκεται κάποιος δικός τους αλλά η Nilin. Εκεί είναι η πρώτη φορά που θα πρέπει να παλέψετε για να επιβιώσετε και να προχωρήσει η αποστολή. Αμέσως θα εμφανιστεί ένδειξη η οποία σας μαθαίνει πρώτα πώς να κάνετε dodge. Είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε τις επιθέσεις αφού προκαλούν αρκετό damage.

Μόλις σκοτώσετε τους πρώτους αντιπάλους, θα δείτε την Nilin να σκαρφαλώνει κτήρια like a pro. Με την καθοδήγηση του συνεργάτη σας Edge, θα πρέπει να φτάσετε στον προορισμό σας, το Leaky Brain. Το μέρος αυτό είναι ένα μπαρ του καλού σας φίλου Headache Tommy ο οποίος θα σας υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες κα θα σας δώσει την παλιά στολή σας. Παρά την οικειότητα που φαίνεται να έχει μαζί σας ο Tommy, εσείς ως Nilin δεν θυμάστε τίποτα ακόμα και απλώς παρατηρείτε τι γίνεται και δέχεστε τα δώρα του.

Από εδώ και πέρα, οι αποστολές έχουν να κάνουν με τους κατοίκους της πόλης και τα πολύτιμα μυστικά που κρύβουν στο μυαλό τους. Για παράδειγμα, η πρώτη αποστολή τελειώνει με την Nilin να κλέβει τα σχέδια των κτηρίων από την πιο διάσημη αρχιτέκτονα του Παρισιού. Στην προσπάθειά σας να ολοκληρώσετε την αποστολή, το μόνο που θα μπορεί να σας σταθεί εμπόδιο, είναι οι αστυνόμοι που σας κυνηγάνε και τα ρομπότ που κάνουν περιπολία. Από τους πρώτους μπορείτε να απαλλαχτείτε απλώς παίζοντας «ξύλο» μαζί τους. Όσο για τα ρομπότ πρέπει να μείνετε έξω από το οπτικό πεδίο τους, διαφορετικά με την ακτινοβολία τους μπορούν να σας σκοτώσουν σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Αξίζει να αναφερθούμε στο Memory Remix το οποίο είναι ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα μέσα στο παιχνίδι. Με αυτό η ηρωίδα μας μπορεί να παρέμβει στις αναμνήσεις κάποιου και να τις αλλάξει. Για παράδειγμα, στην πρώτη αποστολή η Nilin παρεμβαίνει στις αναμνήσεις της Olga Sadova, ορκισμένης εχθρού της και την κάνει σύμμαχό της. Πώς; Πολύ απλά, μέσω του Memory Remix, η Nilin είδε τι έγινε στο ιατρείο όπου βρίσκεται ο άντρας της Olga και γύρισε με την επιλογή rewind την ανάμνηση πίσω μέχρι να βρει κάποιο glitch στην μνήμη της. Κάθε glitch είναι ουσιαστικά "ευάλωτα σημεία" στα οποία μπορείτε να πραγματοποιήσετε παρέμβαση και να αλλάξετε την ανάμνηση κάποιου σε αυτή που σας συμφέρει! Μόλις η Nilin βρήκε πέντε glitches, άλλαξε την ανάμνηση της Olga και την έκανε να πιστεύει ότι στο παρελθόν έγινε κάτι άλλο! Προσοχή, δεν άλλαξε την ροή της ιστορίας, απλώς την ανάμνηση.

{youtube}_QqI590COEc|400|300{/youtube}

Combos και σύστημα πόντων
Το tutorial εξηγεί βήμα βήμα το πώς λειτουργούν τα combos στο σύστημα μάχης. Η Nilin προκειμένου να χτυπήσει αποτελεσματικά τους εχθρούς, πρέπει να το κάνει μέσα από μια σειρά combos ώστε να πετύχει το σωστό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, το combo με το οποίο πρέπει να πατήσετε τρία τετράγωνα στην σειρά, προκαλεί επιπλέον damage. Από την άλλη, το combo με το οποίο πρέπει να πατήσετε μία φορά το τρίγωνο, μετά το τετράγωνο και μετά πάλι εναλλάξ τα δύο τελευταία κουμπιά, μπορεί να μην κάνει πολύ damage, αλλά δίνει στην ηρωίδα μας λίγο από το health της πίσω.

Το παιχνίδι λέει από την αρχή ότι δεν πρέπει να κάνετε button mashing γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος. Σε περίπτωση που πατήσετε όλα τα κουμπιά με την σειρά που σας αρέσει εσάς και όχι με αυτή που υποδεικνύουν τα combos, τότε το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό. Οι εχθροί θα είναι πολύ δύσκολο να νικηθούν και δεν θα μπορέσετε να επωφεληθείτε κανένα από τα bonus τους. Με λίγα λόγια, όταν θα έχετε χάσει αρκετό health, θα πρέπει να εκτελέσετε το combo που κάνει heal και όχι να πατήσετε όποιο κουμπί βρείτε.

Όταν θα πάρετε το πρώτο level, θα δείτε το σύστημα πόντων που ονομάζεται Procedural Mastering Points. Κάθε φορά που θα ανεβαίνετε level θα κερδίζετε και από έναν πόντο με τον οποίο θα μπορείτε να αγοράσετε τα Pressens, δηλαδή τις ξεχασμένες κινήσεις. Μόλις τα ξεκλειδώσετε, θα μπορείτε να τα βάλετε στις κενές θήκες των combos. Έτσι, θα μπορέσετε να φτιάξετε τους δικούς σας συνδυασμούς κινήσεων.

Άξιο αναφοράς είναι οι ειδικές κινήσεις της Nilin, τα S-Pressens, οι οποίες έχουν cooldown και την κάνουν πιο δυνατή απ' ότι είναι συνήθως. Στο demo προλάβαμε να δούμε μόνο μία από αυτές, το Sensen Fury. Όταν ενεργοποιείται, μπορείτε να κάνετε άνετα button mashing αφού στο μικρό χρονικό διάστημα που διαρκεί, τα combos δεν έχουν καμία σημασία. Τα S-Pressens είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όταν έχετε να κάνετε με πολλούς αντιπάλους ταυτόχρονα και ακόμα πιο σημαντικά στα boss fights. Η δεύτερη αποστολή τελειώνει με ένα boss fight κατά το οποίο χρησιμοποιήσαμε το Sensen Fury τέσσερις φορές προκειμένου να νικήσουμε. Όπως προαναφέραμε, έχει cooldown αλλά εάν κατά την διάρκεια της μάχης χρησιμοποιήσει κανείς combo που προσφέρει cooldown reduction, τότε το Sensen Fury θα είναι έτοιμο σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα από ότι περιμένετε.

This time, you will remember me...
Το Remember Me είναι ένα action game που σίγουρα περιμένουμε με ανυπομονησία. Κατά την διάρκεια του μικρού demo, καταφέραμε να γυρίσουμε όλη την πόλη, να παλέψουμε με διαφορετικούς εχθρούς και να εκτελέσουμε εντυπωσιακές κινήσεις. Μάθαμε ότι η Nilin μπορεί να έχει αντιπάλους και να κυνηγάνε να την βρούνε, αλλά έχει και συνεργάτες οι οποίοι την βοηθάνε να ανταπεξέλθει στις δύσκολες αποστολές της. Το combat system δεν βασίζεται στην τύχη αλλά στο σωστό timing και στους συνδυασμούς κινήσεων. Τέλος, δύο ακόμη αρνητικά -πάντα σύμφωνα με το demo που είδαμε- είναι ότι δεν υπάρχει καμία αλληλεπίδραση με τους NPC στην πόλη και δεν έχετε δυνατότητα να αγοράσετε αντικείμενα παρόλο που υπάρχουν πολλά μαγαζιά.

[UPDATE 27/2] Η Capcom ανακοίνωσε σήμερα ότι το Remember Me θα κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουνίου για PC, PS3 και Xbox 360. Η μετάθεση την κυκλοφορίας από τον Μάιο στον Ιούνιο προκαλεί κάποια ερωτηματικά, καθώς το Action-Adventure της Dortnod Entertainment θα φτάσει στα ράφια των καταστημάτων λίγο πριν την φετινή E3, μια ουσιαστικά "νεκρή" περίοδο για την βιομηχανία των video games. Από την άλλη δεν αποκλείεται η Capcom να θέλει να εκμεταλλευτεί αυτό ακριβώς το γεγονός με σκοπό να μονοπωλήσει τον ενδιαφέρον των gamers τον Ιούνιο.

Δείτε το σχετικό τρέιλερ:

{youtube}SMjVPEZ9jqA|400|300{/youtube}

To Remember Me θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουνίου για PC, PS3 και Xbox 360.

Keywords
xbox 360, ιουνίου, εταιρεία, video, game, οφείλεται, voice, candy, dodge, μνήμη, demo, paris, pro, edge, tommy, olga, rewind, health, button, bonus, fury, boss, fight, time, system, capcom, ps3, xbox, games, τελη κυκλοφοριας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, η ζωη, κοινωνια, μνήμη, βημα, γυναικα, δωρα, ηθοποιος, ταινιες, τυχη, φτωχεια, boss, edge, games, game, ps3, time, xbox 360, αναμνησεις, απλα, βοηθεια, βρειτε, βρισκεται, γεγονος, γευση, γινει, γινεται, διαστημα, δυνατοτητα, δειτε, δωσει, εγινε, ευκαιρια, ευκολο, υπαρχει, εμφάνιση, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, ετοιμο, εχθροι, τεχνολογια, ζωη, ιδιο, θηκες, θυμισε, κλασματα, λογια, λογο, μακρια, μικρο, μπορειτε, μυαλο, μυστικα, παντα, ονομα, ουσιαστικα, οφείλεται, παμε, παρισι, πεδιο, πηγη, ροη, προβληματα, πρωταγωνιστες, ραφια, ρομποτ, σιγουρα, συνεχεια, σειρα, σωμα, σχεδια, τετραγωνο, τρειλερ, τρια, υψηλη, φορα, αφεντικο, αγνωστο, button, health, bonus, capcom, dodge, demo, adventure, fight, fury, γνωσεις, ιδιαιτερα, ιουνίου, κοπελα, μια φορα, ογκο, olga, paris, παιχνιδι, rewind, pro, system, σωστο, tommy, voice
Τυχαία Θέματα