Liquipel: Nανοτεχνολογία για αδιάβροχα κινητά!

Λουστείτε με το κινητό παρέα!

Πριν από ένα χρόνο η αμερικάνικη εταιρεία Liquipel είχε προκαλέσει εντύπωση στην έκθεση CES 2012 με το πρωτοποριακό προϊόν της. To Liquipel είναι μια ειδική πατενταρισμένη νανοτεχνολογία που κάνει μια φορητή ηλεκτρονική συσκευή αδιάβροχη και εφαρμόζεται κυρίως σε smartphone αλλά και σε tablets.

Είναι γεγονός πως έχει διχάσει ειδικούς και καταναλωτές ως προς την αποτελεσματικότητά της πάντως συνεχίζει να εξελίσσεται και να επεκτείνεται ραγδέως.

Φέτος στην έκθεση CES 2013 παρουσιάστηκε η νέα πιο ενισχυμένη έκδοση Liquipel 2.0 που σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι 100 φορές καλύτερη από την προηγούμενη. Αν και προφανώς δεν μας αφορά όλους άμεσα, ας δούμε λίγα πράγματα για αυτό το περιβόητο Liquipel για να καταλάβουμε τουλάχιστον, πρώτον αν κάνει όντως αυτό που υπόσχεται και δεύτερον αν μπορούμε να το αποκτήσουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα.


{youtube}Gnyc3wHxHLs|400|300{/youtube}
Όμορφα κορίτσια ενθουσιάζονται με «υγρά» smartphones… τι άλλο να περιμένεις από ένα διαφημιστικό σπότ!

Πως δουλεύει;
Το Liquipel είναι ουσιαστικά μια πάρα πολύ λεπτή επίστρωση που εφαρμόζεται σε μοριακό επίπεδο. Η ηλεκτρονική συσκευή, το κινητό μας τηλέφωνο ας πούμε, μπαίνει σε έναν ειδικό θάλαμο που επικρατούν συνθήκες απόλυτου κενού. Μετά από ειδική κατεργασία κάθε υλικό σημείο του τηλεφώνου καλύπτεται με έναν «νανο-μανδύα» που είναι εξαιρετικά λεπτός, 1.000 φορές λεπτότερος από μια ανθρώπινη τρίχα, έτσι δεν μεταβάλλει τις διαστάσεις ούτε επηρεάζει τη λειτουργικότητα της συσκευής. Ο εν λόγω νανο-μανδύας μένει μόνιμα πάνω στην επιφάνεια του τηλεφώνου και το κάνει πάρα πολύ ανθεκτικό στο νερό εφ’ όρου ζωής.


{youtube}Ln0daAowdJI|400|300{/youtube}
Πλένοντας ένα iPhone με επίστρωση Liquipel.

Για να είμαστε πιο ακριβείς το Liquipel προσφέρει εξαιρετική αδιάβροχη προστασία με πιστοποίηση IP-X7 (παραμονή έως 30 λεπτά και σε βάθος έως 1 μέτρο). Οπότε δεν κάνει την συσκευή άτρωτη από το νερό, φερ’ειπείν δεν μπορείτε να πάτε για ψαροντούφεκο με το κινητό σας. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία το Liquipel προσφέρει αποτελεσματική αδιάβροχη προστασία σε συνήθεις ατυχείς περιπτώσεις π.χ. χρήση υπό βροχή, έγχυση υγρού στην συσκευή όπως κρασί, πέσιμο μέσα σε νεροχύτη ή μέσα σε πισίνα ή μέσα στην τουλέτα!

Κόστος και σημεία πώλησης
Τα κεντρικά γραφεία της Liquipel βρίσκονται στην Αμερική και μέσα σε ένα χρόνο έχει επεκταθεί στην Αυστραλία, στο Χονκ Κονγκ, στη Μαλαισία και στην Ινδονησία. Η λίστα με τις υποστηριζόμενες συσκευές στις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί η τεχνολογία Liquipel αναφέρεται εδώ. Ανάμεσά τους είναι όλα τα νεότερα iPhone και iPad καθώς και δημοφιλή Smartphone διαφόρων κατασκευαστών όπως το Samsung Galaxy SIII και Motorola Razr Maxx.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αδιάβροχη προστασία διαβαθμίζεται σε Levels και δεν είναι ίδια για κάθε συσκευή επειδή επηρεάζεται από το υλικό τους. Για να αγοράσετε το Liquipel πρέπει να αποστείλετε την συσκευή σας στο πλησιέστερο σημείο πώλησης και ανάλογα με το είδος της συσκευής και τις ημέρες που επιθυμείτε να κρατηθεί για επεξεργασία υπάρχει ένα κόστος. Για παράδειγμα, για έναν κάτοικο Αμερικής το κόστος ξεκινά από 59$ και μπορεί να ξεπεράσει τα 120$ ανάλογα με την υπηρεσία. Για Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα επίσημη υποστήριξη. Δεν ξέρουμε αν γίνεται ειδικός διακανονισμός εφόσον επικοινωνήσει κάποιος προσωπικά με την εταιρεία.

{youtube}b5Po9bQ2_QE|400|300{/youtube}
Σύντομη επεξήγηση της νανοτεχνολογίας Liquipel.

Ίσως στο μέλλον γίνει διαθέσιμο και στην Ελλάδα
Μέχρι πρότινος η Liquipel εξυπηρετούσε παραγγελίες μόνο μέσω των κεντρικών της γραφείων. Πρόσφατα απέκτησε μια ιδιαίτερα επιθετική οικονομική πολιτική και επιθυμεί να συνεργαστεί με διανομείς από όλες τις χώρες με δύο τρόπους: Ένας πιστοποιημένος διανομέας καταρχήν μπορεί να μεταπουλά συσκευές που ήδη έχει γίνει επεξεργασία Liquipel ή να αγοράσει τον ειδικό εξοπλισμό Liquipel για να κάνει τις μετατροπές ο ίδιος. Ίσως λοιπόν κάποιος από την χώρα μας έχει στο μέλλον την φαεινή ιδέα να αντιπροσωπεύσει τις υπηρεσίες της Liquipel κι έτσι να μπορέσετε να κάνετε την φορητή συσκευή σας αδιάβροχη με λογικό κόστος.

{youtube}7Ama47RGdL4#!|400|300{/youtube}
Το Liquipel μπορεί να εφαρμοστεί σε μια σειρά από γνωστές συσκευές κι όχι μόνο στο iPhone.

Τα ψιλά γράμματα
Πολύ εντυπωσιακή πράγματι η τεχνολογία Liquipel αλλά ας περάσουμε τώρα στις αμφιβολίες του «ξενέρωτου» συντάκτη. Πρώτα απ’ όλα σε όλες τις παρουσιάσεις των δυνατοτήτων του Liquipel αναφέρεται ρητά ότι είναι ενδεικτικές και δεν πρέπει να δοκιμάζονται από τους χρήστες. Εντάξει αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί νομικά η εταιρεία. Όσον αφορά την εργοστασιακή εγγύηση της συσκευής πουθενά δεν αναφέρεται αν την εξασφαλίζει και λογικά μάλλον την ακυρώνει (αν γίνει αντιληπτό βέβαια). Πάμε τώρα στο FAQ όπου διαβάζουμε: “Μετά την επεξεργασία Liquipel η συσκευή σας εκτίθεται στο νερό. Τι κάνετε;».

Λέει λοιπόν: «Μην πανικοβάλλεστε! Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας έχουμε στείλει. Αυτές οι οδηγίες περιλαμβάνουν τα εξής: να στεγνώσετε καλά την συσκευή, να την απενεργοποίησετε (εκτός αν πρέπει να κάνετε ένα επείγον τηλεφώνημα), να αφαιρέσετε την μπαταρία και το κάλυμμα της εφόσον είναι εφικτό. Επίσης σημειώστε ότι δεν πρέπει να φορτίσετε την συσκευή για τουλάχιστον 24 ώρες. Αν η έκθεση στο νερό είναι πολύ μεγάλη απαιτείται πολύς χρόνος για να στεγνώσει η συσκευή και να αποκτήσει ξανά την πλήρη λειτουργικότητά της».

{youtube}jedv15ov3sw|400|300{/youtube}
Στείλτε τα κινητά σας στον «τρελό» επιστήμονα της διαφήμισης για να σας τα κάνει αδιάβροχα (Αστειευόμαστε βεβαίως).

Διαβάζοντας αυτά, καταλαβαίνουμε ότι βασικά πρέπει να πανικοβαλλόμαστε και να μην είμαστε χαλαροί και κεφάτοι όπως οι ηθοποιοί στις παραπλανητικές διαφημίσεις της Liquipel που παρατηρούν χαμογελώντας το γάργαρο νερό να ρέει στα τηλέφωνα τους. Με απλά λόγια το Liquipel είναι αναμφισβήτητα μια ευρηματική μέθοδος αδιαβροχοποίησης που μπορεί να σώσει την αγαπημένη μας συσκευή από τις αδεξιότητές μας αλλά δεν αποτελεί «πανάκεια».

Καταλήγοντας για το Liquipel, ίσως στο μέλλον να υπάρξει μια πιο σπουδαία νανο-τεχνολογία που θα κάνει το τηλέφωνο μας αόρατο! Έτσι θα μπορούν όσοι δεν έχουν iPhone να προσποιούνται στον δρόμο ότι όχι μόνο έχουν αλλά είναι και αόρατο με σούπερ-ντούπερ-νανο-τεχνολογία. Ας προσγειωθούμε στο παρόν τώρα και στην σκληρή καθημερινή πραγματικότητα που δυστυχώς ή ευτυχώς δεν αντιμετωπίζεται με νανοτεχνολογίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα