Euro Truck Simulator 2

Κάτι παραπάνω από εξομοιωτής φορτηγών.

Η πολύχρονη παρουσία των simulation games στην βιομηχανία, η πλειάδα των εξομοιωτών αλλά και η σταδιακή βελτίωση της ποιότητάς τους, έχουν δημιουργήσει μια fan base η οποία -αν και πιστή στο είδος- σε σχέση με τα υπόλοιπα genres είναι περιορισμένη. Η ίδια η φύση των εξομοιωτών αποσκοπεί στην ρεαλιστική απόδοση του αντικειμένου που πραγματεύονται, κάτι το οποίο είναι αρκετό για developers και fans, αλλά δεν μπορεί να απευθυνθεί σε μεγαλύτερο εύρος

χρηστών, που βλέπουν τα simulations ως δύσκολα και δύσχρηστα.

Η τσέχικη SCS Software με παράδοση στα truck simulations έχει το δικό της κοινό, το οποίο είδε το πρώτο Euro Truck Simulator με πάρα πολύ καλό μάτι και περίμενε την συνέχεια με μεγάλη ανυπομονησία, παρόλο που δεν ξέφευγε από όσα προαναφέραμε. Εντούτοις η απλότητα, ο όμορφος σχεδιασμός και το σύστημα με τα challenges το οποίο δίνει μια αίσθηση ανάπτυξης του χαρακτήρα σας, αποτελούσε μια ενδιαφέρουσα πρόταση ακόμα και για τους μη μυημένους στον κόσμο των φορτηγών.

Τέσσερα χρόνια και επτά truck simulators μετά την κυκλοφορία του Euro Truck Simulator, η SCS δημιουργεί το δεύτερο μέρος της σειράς, τολμώντας να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της οδήγησης φορτηγών και να προσθέσει πολλά νέα στοιχεία. Το εάν η απόφαση αυτή ήταν σωστή και κατά πόσο παραμελήθηκε ή όχι η simulation εμπειρία θα το δούμε μαζί στη συνέχεια.

Το ξεκίνημα...
To πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε όταν ξεκινήσετε το παιχνίδι, είναι πως σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, ο μινιμαλιστικός χαρακτήρας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ένα απλό “New Game” δεν θα σας ρίξει αμέσως στην δράση, αλλά θα πρέπει να φτιάξετε πρώτα το profile σας. Επιλέγετε το γένος, τον avatar, το φορτηγό που σας αρέσει και το λογότυπο της εταιρίας σας. Ναι, καλά διαβάσατε. Φέτος θα μπορέσετε να στήσετε ολόκληρη επιχείρηση γύρω από τις μεταφορές φορτίων. Αφού δώσετε ένα όνομα στο προφίλ και στην εταιρία σας, επιλέγετε την γλώσσα και τον χάρτη που θέλετε να παίξετε, εάν έχετε κατεβάσει κάποιον custom ή κάποιο mod.

Μετά σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε το πως θέλετε να είναι ο χειρισμός. Εδώ θα συναντήσετε τρεις πιθανές επιλογές: το πληκτρολόγιο, τον χειρισμό με το ποντίκι και τον χειρισμό μέσω κάποιου άλλου περιφερειακού. Στην πρώτη περίπτωση, η ταχύτητα και το στρίψιμο ελέγχονται με τα πλήκτρα WASD. Στην περίπτωση του ποντικιού θα χρησιμοποιείτε το mouse ώστε να στρίβετε το φορτηγό, κάτι που θα σας επιτρέψει να κάνετε χειρισμούς ακριβείας. Ο τρίτος τρόπος χειρισμού έχει να κάνει με την χρήση controller ή τιμονιέρας και προσφέρει σαφώς μεγαλύτερη ακρίβεια στις κινήσεις. Ο χειρισμός με το πληκτρολόγιο πάντως έχει υποστεί πολύ σημαντική βελτίωση αφού το τιμόνι πλέον δεν γυρνάει απότομα στην ευθεία όταν δεν στρίβετε, αλλά οι ρόδες επανέρχονται μόνες τους, ανάλογα με την ταχύτητα που έχετε αναπτύξει, κάτι που προσδίδει ρεαλισμό στην οδηγική εμπειρία σας.

Οι επιλογές στην εξατομίκευση των χειρισμών δεν σταματούν εδώ. Έχετε τέσσερις τρόπους εναλλαγής ταχυτήτων, από τον αυτόματο μέχρι και τον πλήρως χειροκίνητο. Φυσικά οι επιλογές σας δεν είναι δεσμευτικές, αφού μπορείτε να αλλάξετε τους τρόπους χειρισμού αργότερα, μέσω των options. Σειρά έχει η επιλογή της αρχικής σας πόλης. Το Euro Truck Simulator 2 διαφέρει από τον προκάτοχό του και εδώ, αφού πλέον ο χάρτης και η φιλοσοφία των ταξιδιών έχει αλλάξει. Πλέον δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στον αριθμό των πόλεων και όχι των κρατών.

Οι περιοχές που θα κινείστε είναι στην κεντρική Ευρώπη και την Αγγλία, και πλέον υπάρχουν πάνω από 60 προορισμοί. Αρχικά θα είστε περιορισμένοι σε μικρό αριθμό πόλεων, οπότε εάν θέλετε μεγαλύτερη γκάμα επιλογών καλό θα ήταν να επιλέξετε κάποια πόλη που να έχει αρκετές γειτονικές. Μπορεί η έκταση να μοιάζει εκ πρώτης όψεως μικρότερη, όμως σας διαβεβαιώνουμε ότι ο χάρτης του Euro Truck Simulator 2 είναι αρκετά πιο μεγάλος από αυτόν του πρώτου μέρους της σειράς.

Μαθήματα οδήγησης
Έχοντας επιλέξει την πόλη από την οποία θα ξεκινήσετε, θα σας δοθεί η επιλογή του tutorial. Οι πληροφορίες που θα λάβετε σε αυτό είναι αρκετά σημαντικές και θα σας γλιτώσουν από άσκοπο ψάξιμο στην πορεία, οπότε καλό θα ήταν να εκτελέσετε τα βήματά του, ειδικά αν είστε αρχάριοι σε ανάλογα games.

Στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας, βρίσκεται ο Route Advisor, ένα σύστημα το οποίο δεν σας δείχνει μόνο τον χάρτη αλλά από εκεί έχετε πρόσβαση στα mail σας, μπορείτε να δείτε επιπλέον στοιχεία για το δρομολόγιο που έχετε αναλάβει και να καλέσετε την οδική βοήθεια εάν για οποιαδήποτε λόγο ξεμείνετε στον δρόμο. Άλλο ένα βασικό στοιχείο του Route Advisor είναι το GPS, το οποίο κάνει τα ταξίδια πολύ πιο άνετα και σίγουρα ήταν κάτι που έλειπε από το πρώτο μέρος της σειράς. Στον Route Advisor έχουν επίσης συγχωνευθεί και οι ενδείξεις της ταχύτητας με την οποία κινείστε, το πόση βενζίνη έχει το φορτηγό αλλά και την ημερομηνία και ώρα στον κόσμο του Euro Truck Simulator 2.

To τελευταίο είναι αρκετά σημαντικό αφού ο ανανεωμένος πλοηγός που έχετε, πέραν της διαδρομής την οποία πρέπει να ακολουθήσετε για τον προορισμό σας, σας αναφέρει το πότε θα φτάσετε αλλά και μια εκτίμηση της διάρκειας του ταξιδιού σας. Ο χρόνος αποτελεί σημαντικό παράγοντα, ειδικά όταν ανοίξετε την δική σας επιχείρηση και θα δίνετε τα φορτηγά σας σε άλλους οδηγούς.

Εμπειρία στην άσφαλτο
Όταν ξεκινήσετε να παίζετε δεν θα έχετε λεφτά ούτε για...τσίχλες, πόσο μάλλον για να αγοράσετε το δικό σας φορτηγό. Η καριέρα σας αρχίζει ταπεινά και θα κληθείτε να εκτελέσετε δρομολόγια με φορτηγά άλλων και με το εμπόρευμα φορτωμένο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε ποιο δρομολόγιο θέλετε μέσω του quick job, εκεί όπου θα βρείτε πληροφορίες για το εμπόρευμα που θα μεταφέρετε και το φορτηγό το οποίο θα οδηγήσετε, καθώς επίσης τον προορισμό και φυσικά την αμοιβή σας.

Το παραπάνω σύστημα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να δείτε ποιο φορτηγό σας βολεύει αφού κάθε δρομολόγιο το κάνετε με διαφορετικό όχημα. Έτσι όταν με το καλό μαζέψετε αρκετά χρήματα, θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε με μεγαλύτερη σιγουριά την αγορά σας. Οι επιλογές στην ταξινόμηση των διαθέσιμων δρομολογίων είναι αρκετές και θα σας βοηθήσουν πολύ στο να βρείτε το κατάλληλο δρομολόγιο για εσάς, αφού μπορείτε να τα ταξινομείτε βάση κάποιας συγκεκριμένη μάρκας φορτηγών, ανά ποσό αμοιβής, απόσταση, προορισμό κτλ.

Όταν επιλέξετε το επιθυμητό δρομολόγιο, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Απ' τη στιγμή που στις πρώτες κούρσες θα αναλαμβάνετε δουλειά για άλλους, το φορτίο σας είναι ήδη δεμένο στο φορτηγό, οπότε γλιτώνετε αυτό το βήμα και είστε εξ αρχής έτοιμοι. Ο Route Advisor με το ενσωματωμένο GPS του κάνει το ταξίδι παιχνιδάκι, αφού είναι τόσο ακριβές που δεν θα χρειαστεί να ανοίξετε καν τον χάρτη για να βρείτε τον προορισμό σας.

Το user interface είναι αρκετά διαφορετικό από του Euro Truck Simulator. Ενώ στο προηγούμενο μέρος της σειράς όλες οι ενδείξεις ζημιάς ήταν στην πάνω δεξιά γωνία, πλέον έχουν συγχωνευθεί και αυτά στον Route Advisor και πιο συγκεκριμένα στο tab της κλήσης οδικής βοήθειας (F7). Όπως και σε άλλους τομείς του Euro Truck Simulator 2, έτσι και στο περιβάλλον χρήσης, παρατηρούμε μια ελευθερία παραμετροποίησης. Με άλλα λόγια μπορείτε να κάνετε το UI όσο φορτωμένο ή όσο ελαφρύ θέλετε. Στις προκαθορισμένες επιλογές εμφανίζονται οι δύο πλευρικοί καθρέφτες πάνω αριστερά και πάνω δεξιά αντίστοιχα, ώστε να μην χρειάζεται να γυρνάτε το mouse και να κοιτάτε τους καθρέφτες του φορτηγού σας και ο Route Advisor στην κάτω δεξιά γωνία. Μπορείτε όμως να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε όποια από αυτά τα τρία στοιχεία θέλετε, ανάλογα με το τι σας βολεύει κάθε φορά.

Τα μάτια στο δρόμο
Οι δρόμοι είναι γεμάτοι από αυτοκίνητα τα οποία ναι μεν ακολουθούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας όμως σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, οι κινήσεις τους δεν είναι πάντα προβλέψιμες. Απότομα φρεναρίσματα, γρήγορες προσπεράσεις ή αλλαγές λωρίδας κυκλοφορίας, είναι μερικά από τα αναπάντεχα περιστατικά οδηγικής συμπεριφοράς που μπορεί να σας τύχουν στον δρόμο, οπότε πλέον θα πρέπει να είστε δυο φορές προσεκτικοί πίσω από το τιμόνι.

Οι NPC οδηγοί είναι μόνο ένα από τα εμπόδια που θα βρείτε στον δρόμο σας. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ο ίδιος ο δρόμος και τα ανανεωμένα physics, που κάνουν την οδήγηση του μεταλλικού γίγαντά σας πιο ρεαλιστική αλλά και πιο δύσκολη. Θα παρατηρήσετε πως η συμπεριφορά που έχει κάθε όχημα διαφέρει, καθότι διαφέρουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά –τα οποία ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα-, ενώ ιδιαίτερο ρόλο παίζει η διαφορά των όγκων του οχήματος και η φύση του φορτίου που κουβαλάτε. Η διατήρηση της ορμής του φορτηγού σας είναι εμφανής και να είστε σίγουροι πως εάν θέλετε να φρενάρετε ή να ελαττώσετε ταχύτητα, αυτό θα πρέπει να το ξεκινήσετε από την σωστή στιγμή αλλιώς θα σας έρθει μια πολύ ωραία κλήση για πρόκληση βλάβης στον μπροστινό σας.

Μιλώντας για κλήσεις, οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα, παραβίαση του φωτεινού σηματοδότη και τρακαρίσματα είναι μόνο μερικοί από του λόγους που θα κληθείτε να πληρώσετε την… λυπητερή στο τέλος του ταξιδιού. Ειδικά στην τελευταία περίπτωση το κακό είναι διπλό αφού πέραν του ποσού που θα πρέπει να πληρώσετε, το φορτηγό και η καρότσα σας παθαίνουν ζημιά με αποτέλεσμα στην πρώτη περίπτωση να χάνετε σε απόδοση και αν φτάσετε το 100% να ακινητοποιείστε τελείως και στη δεύτερη να έχετε ένα σημαντικό penalty στις τελικές ανταμοιβές σας.

Το Euro Truck Simulator 2 είναι τόσο καλύτερο από το πρώτο μέρος της σειράς του, που κάνει τον προκάτοχό του να μοιάζει ως η "alpha version" του.

Φυσικά ένας οδηγός πρέπει να ξεκουράζεται όταν κάνει κάποιο μεγάλο ταξίδι. Ενώ παλαιότερα υπήρχε η αντίστοιχη ένδειξη πάνω δεξιά μαζί με τις ενδείξεις φθοράς του οχήματος και της καρότσας, πλέον και αυτή βρίσκεται -όπως σωστά μαντέψατε-, στον Route Advisor. Εκεί θα δείτε πόσες ώρες μπορείτε να οδηγήσετε ακόμα και χωρίς να χρειαστεί να ξεκουραστείτε, ενώ όσο το χρονόμετρο αυτό πλησιάζει στην λήξη του, η οθόνη θα αρχίζει να μαυρίζει και θα σας έρθει κλήση στο τέλος της διαδρομής επειδή οδηγούσατε κουρασμένος.

Level Up
Το sequel δεν είναι απλά ένας ευπαρουσίαστος truck simulator, με καλύτερα γραφικά και δυνατότητες από τον προηγούμενο. Το τελευταίο που θα περίμενε να δει κανείς είναι leveling system! Τα δρομολόγια που θα φέρετε σε πέρας θα σας ανταμείψουν όχι μόνο με χρήματα για να επενδύσετε στο χτίσιμο της αυτοκρατορίας σας, αλλά και με experience points με τα οποία ανεβαίνετε level όταν συγκεντρώσετε ένα συγκεκριμένο ποσό. Κάθε νέο level σας δίνει από ένα skill point το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε κάποια bonuses και να ξεκλειδώσετε καινούρια είδη φορτίων.

Τα skill points σας μπορείτε να τα κατανείμετε σε έξι κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία έχει να κάνει με την μεταφορά επικίνδυνων φορτίων όπως τοξικά απόβλητα και εκρηκτικά, ενώ μπορείτε να επιλέξετε ποιο είδος φορτίου θέλετε να ξεκλειδώσετε κάθε φόρα, χωρίς να πρέπει να τα πάρετε με την σειρά. Η δεύτερη επιλογή σας επιτρέπει να αυξήσετε την απόσταση στην οποία μπορείτε να ταξιδέψετε και είναι μια πολύ καλή επένδυση αφού συνήθως μεγαλύτερη απόστασή σημαίνει περισσότερα χρήματα και xp.

Οι επόμενες δύο επιλογές σας ξεκλειδώνουν εύθραυστα και μεγάλης αξίας φορτία τα οποία σας δίνουν επιπλέον χρήματα και εμπειρία. Το πέμπτο κατά σειρά “talent tree” θα σας δώσει την δυνατότητα να αναλάβετε επείγοντα δρομολόγια τα οποία θα σας ανταμείψουν στο πολλαπλάσιο αλλά έχετε αρκετά περιορισμένο χρόνο για να τα παραδώσετε. Το έκτο και τελευταίο bonus που μπορείτε να ανεβάσετε είναι η μείωση στην κατανάλωση βενζίνης, κάτι που στην αρχή δεν χρειάζεται να σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αλλά αργότερα στα μεγάλα ταξίδια θα σας γλιτώσει αρκετά χρήματα σε καύσιμα.

Ανεβαίνοντας level αποκτάτε επίσης επιπλέον προνόμια, όπως καλύτερες δουλειές και emails από αντιπροσωπίες που θα σας ξεκλειδώνουν αυτόματα στον χάρτη, χωρίς να χρειαστεί να τις βρείτε. Επιπρόσθετα θα διευρυνθούν οι δυνατότητες δανεισμού σας από την τράπεζα, αφού θα μπορείτε να πάρετε περισσότερα και μεγαλύτερα δάνεια, αλλά καλό είναι να προσέχετε, καθώς όλοι ξέρουμε που οδηγεί ο ανεξέλεγκτος δανεισμός.

Οι νόμοι της φυσικής
O ρεαλισμός κυμαίνεται σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα, κάτι το οποίο μας έχει συνηθίσει η SCS και που αποτελεί πρωταρχικό της στόχο. Τα φορτία αποδίδονται ρεαλιστικά, αφού στερεά, υγρά, και αέρια συμπεριφέρονται με πολύ διαφορετικό τρόπο μεταξύ τους. Ακόμη, η πυκνότητα των φορτίων που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με την φύση του κάθε υλικού.

Ένα επιπλέον στοιχείο που επιτρέπουν τα καινούρια physics είναι αυτό των ανατροπών του φορτηγού σας. Σε περίπτωση που κάνετε κάποια απότομη στροφή και έχετε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, τότε το πιο πιθανό είναι να βρεθείτε φαρδύς-πλατύς στο οδόστρωμα και τότε στις περισσότερες περιπτώσεις η οδική βοήθεια είναι μονόδρομος. Βέβαια παρά την λεπτομέρεια των physics στην απόδοση της φύσης του φορτίου ή την διατήρηση της ορμής του φορτηγού, στο κομμάτι της κίνησής του οχήματος θα δείτε αρκετά ευτράπελα. Για παράδειγμα θα τύχει το φορτηγό να είναι πεσμένο στην άσφαλτο και να πρέπει να το επαναφέρετε στον δρόμο ή να χτυπήσετε σε κάποιο διαχωριστικό και να κάνετε… σούζες.

Το collision detection αποδεικνύεται προβληματικό, καθώς σε περίπτωση που τρακάρετε με κάποιο όχημα, υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο να κολλήσετε πάνω του και να μην μπορείτε να αναπτύξετε ταχύτητα ώστε να συνεχίσετε. Δεν ήταν λίγες οι φορές που συναντήσαμε ένα τέτοιο φαινόμενο, κάτι που χαλάει την ποιότητα της εμπειρίας που προσφέρει το Euro Truck Simulator 2. Η SCS όφειλε να προσέξει περισσότερο την engine της ώστε να προσφέρει μια πιο ευχάριστη εμπειρία gameplay.

Φορτηγά ο Θεοδόσης
Όταν θα φτάσετε στον προορισμό σας, σειρά έχει το παρκάρισμα ώστε να αποδεσμεύσετε την καρότσα στο χώρο εκφόρτωσης. Λόγω των νέων physics του Euro Truck Simulator, εάν είχατε πρόβλημα με το προηγούμενο μέρος της σειράς σε αυτή τη μανούβρα, μην περιμένετε να αλλάξουν πολλά εδώ, προς το καλύτερο τουλάχιστον. Ο ελιγμός του παρκαρίσματος παραμένει δύσκολος και εάν βλέπετε πως δεν πρόκειται να το καταφέρετε, πατώντας το Enter το κάνετε αυτόματα, αλλά θα χάσετε πολύτιμα XP τα οποία θα λαμβάνατε εάν εκτελούσατε την μανούβρα οι ίδιοι.

Ολοκληρώνοντας τα δρομολόγια θα αρχίζετε σιγά-σιγά να αυξάνετε το κεφάλαιο και το level σας και θα φτάσετε κάποια στιγμή να μπορείτε να αγοράσετε το δικό σας φορτηγό. Τα διαθέσιμα φορτηγά είναι τα DAF XF, Iveco Stralis, MAN TGX, Mercedes-Benz Actros, Renault Magnum, Renault Premium, Scania R-series και Volvo FH16, ενώ πλέον η SCS έχει licenses για κάποια από αυτά τα οποία πλέον εμφανίζονται κανονικά με το όνομα και το σήμα τους (π.χ. Scania και Renault). Οι διάφοροι truck dealers δεν είναι διαθέσιμοι από την αρχή αλλά θα πρέπει να τους βρείτε μέσα στις πόλεις ή να σας ειδοποιήσουν οι ίδιοι για την ύπαρξή τους μέσω mail.

Αυτό που θα σας χαροποιήσει ιδιαίτερα είναι πως πλέον μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας φορτηγό, κάτι που έκανε αισθητή την απουσία του στο προηγούμενο μέρος. Από ζάντες μέχρι καθρέφτες και από φώτα μέχρι μηχανή, μπορείτε να πειράξετε το όχημά σας όσο τραβάει η όρεξη και το πορτοφόλι σας. Οι αναβαθμίσεις δεν θα είναι όλες ξεκλείδωτες με τη μία, αλλά θα ξεκλειδώνουν σταδιακά όσο ανεβαίνετε level. Επιπρόσθετα, τα λειτουργικά κομμάτια του φορτηγού όπως η μηχανή, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην απόδοσή του.

Το πρώτο σας φορτηγό θα μπει στο γκαράζ σας το οποίο μοιάζει αρχικά με στάβλο, αλλά θα μπορέσετε να το μετατρέψετε σε ένα χώρο στάθμευσης, ανάλογων των διαμαντιών που θα έχετε μέσα. Από αυτό το σημείο και έπειτα αναλαμβάνετε να κάνετε τα δρομολόγια με το δικό σας φορτηγό ή να προσλάβετε άλλους για να τα εκτελούν για εσάς κι έτσι σιγά-σιγά να φτιάχνετε την αυτοκρατορία και να απλωθείτε στην Ευρώπη. Για να δείτε όσα έχει να σας προσφέρει το περιεχόμενο του Euro Truck Simulator 2 θα πρέπει να επενδύσετε πάνω από 30 ώρες. Η ενασχόλησή σας με την διαχείριση της επιχείρησής σας, αποτελεί ένα ευχάριστο διάλειμμα από την οδήγηση και "μπαίνει σφήνα" στην μονοτονία του gameplay.

Οπτική ανανέωση
Ο οπτικός τομέας του Euro Truck Simulator είναι κατά πολύ ανώτερος από αυτόν του προκατόχου του. Οι πόλεις είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένες, αν και η έκταση στην οποία μπορείτε να κινηθείτε παραμένει περιορισμένη. Σε αντίθεση με το Euro Truck Simulator, οι δρόμοι του δεύτερου μέρους είναι πιο αληθοφανείς αφού η άσφαλτος έχει φθορές και ξεθωριασμένες διαχωριστικές γραμμές, κάτι που ενισχύει ακόμη περισσότερο τον ρεαλισμό.

Τα φορτηγά διατηρούν τον λεπτομερή και ρεαλιστικό σχεδιασμό τους, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα έχουν μεγαλύτερη ποικιλία στην εμφάνιση τους. Οι καρότσες έχουν υποστεί ένα ρετουσάρισμα και πλέον είναι αρκετά πιο όμορφες και λεπτομερείς. Αυτό που κλέβει πάντως την παράσταση είναι το περιβάλλον και τα καιρικά φαινόμενα. Δάση, βουνά, λίμνες και θάλασσες είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα συναντήσετε στον δρόμο σας και η απόδοσή τους κυμαίνεται σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα. Ο κύκλος ημέρας-νύχτας είναι ομαλός και ένα ταξίδι στη νύχτα με βροχή πραγματική απόλαυση.

"Πιάσε κάνα σταθμό..."
Ηχητικά το Euro Truck Simulator 2 έρχεται να διορθώσει τις όποιες παραλείψεις και ατέλειες είχε το πρώτο μέρος, αφού πλέον όλα ακούγονται όπως θα έπρεπε, από την μηχανή του φορτηγού μέχρι την κόρνα. Από άποψης ambient effects μην περιμένετε τίποτα το ιδιαίτερο ενώ τα ηχητικά εφε είναι μέτρια. Η απουσία της μουσικής ακολουθείται και εδώ, με εξαίρεση τα μενού. Επίσης όταν κοντεύει να λήξει η διορία για κάποιο δρομολόγιο, τότε παίζει ένα μουσικό κομμάτι, με σκοπό να ανεβάσει την ένταση.

Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να δημιουργήσετε τις δικές σας λίστες με μουσικά κομμάτια και να τις περάσετε στο Euro Truck Simulator 2, ώστε να τις ακούτε από εκεί. Παράλληλα, μπορείτε να αποθηκεύσετε και ραδιοφωνικούς σταθμούς από το Internet, για να μη χάνετε τις αγαπημένες εκπομπές ενώ παίζετε.

Στο γκαράζ
To τελευταίο δημιούργημα της SCS προσπάθησε να παντρέψει διάφορα στοιχεία από τα προηγούμενα games που έχει αναπτύξει, ενώ παράλληλα δεν φοβήθηκε να δοκιμάσει καινούρια πράγματα. Χωρίς να θυσιάζει την simulation εμπειρία, θα σας δώσει πολλές δραστηριότητες για να ασχοληθείτε. Το Euro Truck Simulator 2 προσπαθεί να διευρύνει το κοινό του και να παραμείνει πιστό στη fan base του και τα καινούρια του στοιχεία το κάνουν πιο ενδιαφέρον τόσο για τον σκληροπυρηνικό οπαδό των simulation, όσο και για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει κάτι καινούριο.

Η τιμή του ανέρχεται στα 30 ευρώ, ενώ η δυνατότητα να το παίξετε ως demo χωρίς χρονικό περιορισμό αλλά με μικρότερη πρόσβαση στις περιοχές του χάρτη, είναι ένα πολύ καλό test drive για να αποφασίσετε με ασφάλεια εάν το εν λόγω video game είναι για εσάς. Πάντως είναι ένας από τους πιο πλούσιους εξομοιωτές που κυκλοφορούν και εάν σας άρεσε το πρώτο Euro Truck Simulator, τότε το συγκεκριμένο θα σας ξετρελάνει.

Θετικά:
- Ανανεωμένος τεχνικός τομέας
- Πολύ πλουσιότερο περιεχόμενο
- Customization στα οχήματα
- Μεγαλύτερη αίσθηση ανάπτυξης του χαρακτήρα σας
- Ρεαλισμός

Αρνητικά:
- Αρκετά bugs στα physics
- Αυξημένη δυσκολία
- Έλλειψη οπτικών εφέ στα γραφικά
- Φτωχή ποιότητα ήχου
- Υψηλή τιμή για αυτά που προσφέρει

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 6
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 7.5

Πατήστε γκάζι και...κατακτήστε την Ευρώπη!

Παναγιώτης Φλώρος

Keywords
euro, euro, test drive, εν λόγω, games, fan, software, νέα, δραση, avatar, custom, controller, mail, gps, quick, job, user, tab, alpha, sequel, system, συγκεκριμένο, σημαίνει, bonus, τραπεζες, engine, daf, iveco, renault, scania, volvo, εμφάνιση, εφε, demo, test, drive, video, game, τελη κυκλοφοριας, mercedes, τελη ταξινομησης, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ημερομήνια, iveco, το ποντικι, πλοηγος, οψεως, αυτοκινητα, βημα, γκαζι, γωνια, δανεια, δουλεια, ζαντες, ηχος, καριερα, το βημα, ωρα, games, game, gps, mail, test, volvo, αγορα, απλα, βενζινη, βοηθεια, βουνα, βρειτε, βρισκεται, βροχη, γλωσσα, δευτερο, δυνατοτητα, δειτε, δικη, δειχνει, δοθει, δωσει, δρομολογια, δρομος, διπλο, διορια, ευχαριστο, εφε, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εκρηκτικα, εκτιμηση, ελευθερια, ελλειψη, εν λόγω, εμφάνιση, εξι, επρεπε, επτα, ερχεται, εταιρια, ευρωπη, ζημια, ιδια, ειδος, ηχητικα, υγρα, κεφαλαιο, κυκλος, λεφτα, ρεαλισμος, ληξη, λογια, λογο, ματια, ματι, μειωση, μικρο, μπορειτε, νυχτα, νομοι, ξεκινημα, παντα, οδηγος, οδηγηση, οδικη βοηθεια, οθονη, ονομα, οχηματα, οχημα, περιβαλλον, πιστη, ποιοτητα, πληκτρολογιο, ποντικι, ρευμα, ροδες, ρολο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, ταξιδια, τιμη, τρια, υψηλη, φυση, φυσικα, φορα, φορτηγα, χρονος, χρονομετρο, χτισιμο, ομορφα, ωρες, avatar, ασφαλεια, βηματα, bonus, sequel, custom, daf, demo, drive, δουλειες, ευθεια, ειδη, engine, εκπομπες, fan, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, job, user, controller, κληση, κομματι, μοιαζει, οδηγοι, παιχνιδι, πληροφοριες, quick, renault, scania, series, σημαίνει, σημα, software, tab, ταξιδι, test drive, τραπεζα, θαλασσες
Αναζητήσεις
τιμονιέρες για φορτηγα, εντολες για το euro truck simulator 2
Τυχαία Θέματα