Προς πώληση οι δημιουργοί των Hitman

Στο "σφυρί" η IO, παρά τα έσοδα-ρεκόρ για τη Square Enix.

Πριν λίγες ώρες η Square Enix δημοσιοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το οικονομικό έτος που τελειώσε στις 31 Μαρτίου 2017, τα οποία έκρυβαν μία δυσάρεστη έκπληξη. Η IO Interactive είναι υπεύθυνη για μία ζημιά της τάξης των 4,9 εκατομμυρίων yen και φαίνεται ότι αυτό οδήγησε την Square Enix

στο να πάρει την απόφαση να πουληθεί το συγκεκριμένο studio. Όπως τονίζεται στο έγγραφο των οικονομικών αποτελεσμάτων, οι δημιουργοί του Hitman θα σταματήσουν να είναι ενεργοί για το επόμενο διάστημα και θα αρχίσουν συζητήσεις με υποψήφιους αγοραστές του studio, οι οποίες δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν θετική κατάληξη, όπως τονίζει η Square Enix.

Αν και η βασική αιτία αυτής της απόφασης είναι η μεγάλη ζημιά που δημιούργησε το studio, η εταιρία δήλωσε ότι θέλει να συγκεντρωθούν οι προσπάθειές της στην ικανοποίηση περισσότερων παικτών και μεγαλύτερου μερίδιου της αγοράς. Σύμφωνα με νούμερα από το steamspy -το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι μία επίσημη πηγή- το τελευταίο Hitman φαίνεται να πούλησε 631.227 αντίτυπα σε υπολογιστές, ενώ το Hitman: Absolution είχε φτάσει τα 3.020.229 πουλημένα αντίτυπα στην ίδια πλατφόρμα.

Όσον αφορά τα γενικά οικονομικά αποτελέσματα, το Final Fantasy XV και η PS4 έκδοση του Rise of the Tomb Raider βοήθησαν την εταιρία να έχει αυξημένο κέρδος σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. Λόγω της απουσίας κάποιου expansion για τα MMORPG της εταιρίας -Final Fantasy XIV και Dragon Quest X- υπήρξε μία μείωση στα έσοδα από τους τίτλους αυτού του είδους. Τέλος, μία αύξηση στα έσοδα της Square Enix ήρθε από τους τίτλους που είναι διαθέσιμοι στα smartphones και σε εκείνους που παίζονται μέσω browser.

@NEOkeitaro Thanks for tweeting us. There's a lot going on right now and we'll have more to say at a later point. For now, back to making games.

— Io-Interactive (@IOInteractive) 11 Μαΐου 2017pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα