Cine-TV News #74

Ash vs. Evil Dead, Downsizing και νέα από το ολοένα και πιο αμαρτωλό Hollywood…

Σειρά στα μεγάλα σκάνδαλα σεξουαλικού περιεχομένου είχε ο επιφανής Kevin Spacey, που μαζί με τον Harvey Weinstein αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι όσο ισχυροί και αν είναι μερικοί άνθρωποι του κινηματογράφου, δεν σημαίνει πως θα έχουν αιωνίως το ακαταλόγιστο. Οι μαρτυρίες

για τέτοιου είδους συμπεριφορές βγαίνουν ολοένα και περισσότερο στη φόρα και ελπίζουμε πως διάφοροι ισχυροί άνθρωποι της βιομηχανίας θα αρχίσουν να σκέφτονται διπλά τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούν την ισχύ τους για την προώθηση νέων ηθοποιών και συντελεστών γενικότερα.

Στα υπόλοιπα, ενδιαφέρον έχει η φημολογία για πιθανότητα μεταφοράς του Lord of the Rings ως τηλεοπτική σειρά από τα Amazon Studios. Η επιτυχία του Game of Thrones έχει ανοίξει για τα καλά το δρόμο για τέτοιου είδους εγχειρήματα, αν και η αλήθεια είναι πως είμαστε περίεργοι να δούμε πώς θα μπορούσε να μεταφερθεί κατάλληλα το έπος του Tolkien από το, σαφέστατα, πιο περιορισμένο budget των τηλεοπτικών παραγωγών. Ακόμα, πάντως, φαίνεται να υπάρχει μέλλον τόσο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Warner Bros. και Amazon Studios όσο και σε μία επίσημη ανακοίνωση για την αρχή της παραγωγής μίας πιθανής σειράς στη Μέση-γη.

Trailers

Downsizing
Σκηνοθέτης: Alexander Payne (About Schmidt)
Πρωταγωνιστούν: Matt Damon, Christoph Waltz, Hong Chau, Kristen Wiig, Jason Sudeikis, Neil Patrick Harris
Πρεμιέρα: 22 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Ιδιαίτερη κοινωνική σάτιρα σε έναν σύγχρονο κόσμο όπου η τεχνολογία έχει φτάσει στο σημείο να συρρικνώνει αντικείμενα και ζωντανούς οργανισμούς σε μέγεθος μυρμηγκιού. Η συγκεκριμένη μέθοδος θα αποτελέσει μία υποτιθέμενη λύση για το πρόβλημα του υπερπληθυσμού της Γης, μετατρέποντας ολόκληρες κοινωνίες σε λιλιπούτειες διαστάσεις. Ενδιαφέρουσα ιδέα, που φυσικά δεν είναι καινούρια στον κινηματογράφο, αλλά δεν παύει να έχει πρόσφορο έδαφος για εντυπωσιακά και παράδοξα σκηνικά.

In the Fade
Σκηνοθέτης: Fatih Akin (Goodbye Berlin)
Πρωταγωνιστούν: Diane Kruger, Denis Moschitto, Numan Acar
Πρεμιέρα: 23 Νοεμβρίου (Γερμανία)

Από τον ταλαντούχο Fatih Akin έχουμε τη νέα του ταινία που καταπιάνεται με τη σημερινή πραγματικότητα του ρατσισμού. Στο επίκεντρο η Γερμανίδα Katja (Diane Kruger), που θα δει τον άνδρα της, με καταγωγή από το Κουρδιστάν, και τον γιο της να σκοτώνονται σε βομβιστική επίθεση, υπαίτιοι της οποίας είναι νεοναζιστές. Η συνέχεια θα δει την πρωταγωνίστρια στον αγώνα της για την απόδοση δικαιοσύνης.

Pottersville, 1η σαιζόν
Σκηνοθέτης: Seth Henrikson (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Michael Shannon, Ron Perlman, Christina Hendricks, Ian McShane, Judy Greer
Πρεμιέρα: Εντός του έτους

Ταινία κομμένη και ραμμένη για την Χριστουγεννιάτικη περίοδο, με το ανάλογο κατάλευκο τοπίο. Κατά τη διάρκεια ενός μεθυσμένου νυκτερινού περίπατου, ο Maynard (Michal Shannon), ντυμένος μάλιστα ως γορίλλας για τις ανάγκες ενός πάρτι, θα γίνει θέαμα σε ορισμένους περαστικούς που θα τον μπερδέψουν για τον μυθικό Bigfoot. Αυτό το συμβάν θα οδηγήσει σε μία τεράστια τηλεοπτική κάλυψη αλλά και εισροή Αμερικανών τουριστών, σε μία κωμόπολη που περνάει οικονομικές δυσκολίες. Ο καθένας μπορεί μάλλον να αντιληφθεί την σεναριακή πορεία που θα ακολουθήσει η ανάλαφρη, γιορτινή κωμωδία.

Ash vs. Evil Dead, 3η σαιζόν
Πρεμιέρα: 25 Φεβρουαρίου, 2018 (Starz), 10 επεισόδια

Επιστροφή του Bruce Campbell, του αλυσοπρίονού του και του boomstick του στο ασταμάτητο μακέλεμα δαιμονικών δυνάμεων.

Counterpart, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 21 Ιανουαρίου, 2018 (Starz)

Ο ταλαντούχος J.K. Simmons πρωταγωνιστεί στην νέα sci-fi σειρά του Starz, που καταπιάνεται με το πάντα αγαπητό θέμα των παράλληλων συμπάντων. Στο Counterpart θα δούμε τον Howard Silk (J.K. Simmons), ένα χαμηλόβαθμο στέλεχος που εργάζεται στο παρακλάδι των Ηνωμένων Εθνών του Βερολίνου, ο οποίος θα ανακαλύψει ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει καταφέρει να κατασκευάσει μία πύλη σε έναν παράλληλο κόσμο, ολόιδιο με τον δικό μας. Με λίγα λόγια θα έχουμε τη χαρά να δούμε δύο εκδοχές του J.K. Simmons, ο ένας χαμηλών τόνων υπάλληλος, ο άλλος ικανότατος πράκτορας για επικίνδυνες αποστολές.

Cine-TV Νέα

Ακυρώνεται το House of Cards έπειτα από το σκάνδαλο του Kevin Spacey.
Έπειτα από το ξέσπασμα του σκανδάλου σχετικά με τον Kevin Spacey, το Netflix ανακοίνωσε πως η επερχόμενη 6η σαιζόν του House of Cards θα είναι και η τελευταία ενώ μερικές μέρες αργότερα έγινε γνωστό από εκπρόσωπο της εταιρίας πως δεν θα ξανασυνεργαστεί με τον συγκεκριμένο ηθοποιό μελλοντικά.

Το εν λόγω σκάνδαλο αφορά τη σεξουαλική παρενόχληση από τον Kevin Spacey προς τον ηθοποιό Anthony Rapp (Star Trek: Discovery) το 1986, όταν ο μεν πρώτος ήταν 26 ετών και ο δεύτερος μόλις 14. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Rapp, ο ίδιος είχε παρευρεθεί σε πάρτι του διαμερίσματος του Kevin Spacey όπου όταν μετά από ώρα έμειναν μόνοι τους, ο Kevin Spacey ξεκίνησε την προσπάθεια επιθετικής προσέγγισης στο νεαρό ηθοποιό. Αν και ο τελευταίος κατάφερε να φύγει προτού καταλήξει στο κρεβάτι, η εμπειρία ήταν σαφέστατα τραυματική.

Η δήλωση του Kevin Spacey έριξε παραπάνω λάδι στη φωτιά καθώς ανέφερε πως δεν θυμάται το περιστατικό αλλά ζητάει ειλικρινά συγνώμη εάν όντως συνέβη και πως ήταν απόρροια μέθης. Παράλληλα, όμως, ο Spacey αποφάσισε, στην ίδια δήλωση, να αποκαλύψει πως εκείνη την εποχή ήταν bisexual ενώ πλέον είναι αποκλειστικά gay.

Πολύ δύσκολα θα μπορούσε κανείς να μην αντιληφθεί πως αυτή η ξαφνική παραδοχή δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα παραπέτασμα καπνού σε μία προσπάθεια να στρέψει τα βλέμματα από τη σεξουαλική επίθεση προς την παραδοχή της ομοφυλοφιλίας του. Επίσης, δεν βοήθησε ότι φάνηκε εμμέσως σαν να υποστηρίζει πως αυτού του είδους οι συμπεριφορές είναι ανεκτές σε ομοφυλόφιλα άτομα.

Κατά σύμπτωση με την παραπάνω είδηση έγινε γνωστό πως ετοιμάζεται spin-off του House of Cards.
Σύμφωνα με το Variety, το Netflix και η Media Rights Capital βρίσκονται στα πολύ πρώιμα στάδια της ανάπτυξης διαφόρων ιδεών για spin-off του δημοφιλέστατου House of Cards. Μία από αυτές τις ιδέες αφορά την προαγωγή του χαρακτήρα Doug Stamper σε πρωταγωνιστικό πρόσωπο.

Το Blair Witch Project τώρα και σε τηλεοπτική σειρά.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε την εμμονή που υπάρχει με αυτό το franchise (και γιατί έγινε franchise) με sequels, reboot και τώρα και τηλεοπτική σειρά. Η επιτυχία του πρώτου βασίστηκε στην ευρηματικότητα των δημιουργών και στα πρώιμα - τότε ακόμα- στάδια του ίντερνετ που βοήθησαν να διογκωθεί ο μύθος του (ψεύτικου) ντοκιμαντέρ, που ο κόσμος γνώριζε και δεν ήξερε αν ήταν φτιαχτό. Εδώ είμαστε, όμως, για να δούμε πώς θα μπορούσε να επαναλάβει την επιτυχία ή έστω να φτάσει κάποια ποιοτικά στάνταρτ μία σειρά βασισμένη στο μύθο της μάγισσας. Το τηλεοπτικό Blair Witch Project θα επιμεληθεί ο Eduardo Sanchez, ένας εκ των σκηνοθετών του πρωτότυπου.

Ετοιμάζεται το remake του Pet Sematary.
Φαίνεται πως οι κινηματογραφικές μεταφορές των μυθιστορημάτων του Stephen King έχουν εξαντληθεί, καθώς η Paramount ανέλαβε την παραγωγή ενός reboot του Pet Sematary, προσλαμβάνοντας παράλληλα τους Kevin Kolsch (Starry Eyes) και Dennis Widmyer (Starry Eyes), για τις σκηνοθετικές καρέκλες. Να θυμίσουμε πως το δημοφιλές μυθιστόρημα του Stephen King είχε μεταφερθεί στον κινηματογράφο το 1989, από την Mary Lambert, σε μία συμπαθητική b-movie που αποτελούσε αρκετά πιστή εκδοχή του βιβλίου.

Νέο spin-off για το 24 με ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση.
Η φετινή πρώτη (και τελευταία) σαιζόν spin-off 24: Legacy δεν τα πήγε και τόσο καλά, καταλήγοντας στην ακύρωση μίας συνέχειας από το FOX. Οι παραγωγοί, βέβαια, δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν το franchise καθώς, σύμφωνα με το Deadline, βρίσκεται στα πρώιμα στάδια ανάπτυξης ένα ακόμα spin-off, που όμως αυτή τη φορά θα επικεντρώνεται στις δικαστικές αρένες, έχοντας στον πρωταγωνιστικό ρόλο μία γυναικεία παρουσία.

Επιβεβαιώθηκε το sequel του ξεκαρδιστικού What We Do In the Shadows.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης για το Thor: Ragnarok ο Taika Waititi επιβεβαίωσε πως ετοιμάζεται το σενάριο για το sequel του mockumentary, το οποίο θα ονομάζεται We’re Wolves (λογοπαίγνιο υψίστου βαθμού). Μάλιστα, ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης ανέφερε πως θα ξανασυνεργαστεί με τον Jemaine Clement για τα συγγραφικά και σκηνοθετικά καθήκοντα. Για τον γράφοντα αποτελεί πλέον μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες.

cinetv
Keywords
news, news, cine, lord of the rings, game of thrones, kevin spacey, matt damon, jason sudeikis, εν λόγω, star trek, ash, νέα, σημαίνει, ισχύ, amazon, studios, game, budget, warner, bros, alexander, jason, λύση, bruce, howard, house, netflix, συγκεκριμένο, star, trek, media, capital, witch, project, franchise, sequels, reboot, pet, king, eyes, dennis, fox, sequel, thor, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Mary Blair, φωτια, Star Trek Η σειρά, βγαινουν, φτιαχτο, θεμα, ντοκιμαντερ, πυλη, σημερινη, ταινιες, ωρα, amazon, capital, game, game of thrones, thor, βρισκεται, γινει, δηλωση, εγινε, εδαφος, εδω ειμαστε, ειλικρινα, υπαρχει, εμειναν, εμμονη, εν λόγω, εποχη, επιτυχια, ετων, τεχνολογια, ιδεα, ιδεες, ιδια, ιντερνετ, υπηρεσια, κωμωδια, κωμοπολη, λαδι, λύση, λογια, μυθος, μυθιστορημα, παντα, πιστη, ρολο, σαιζον, σατιρα, σεναριο, σεξουαλικη παρενοχληση, συγνωμη, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, στη φορα, συγχρονο, ισχύ, φυσικα, φορα, χαρα, alexander, budget, bruce, sequel, dennis, fox, franchise, house, howard, project, jason, jason sudeikis, kevin spacey, king, κρεβατι, lord of the rings, pet, matt damon, media, μεθοδος, netflix, movie, reboot, studios, σημαίνει, sequels, σκηνικα, trek, witch, warner, bros, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα