Microsoft: To 40% όλων των VM του Azure στηρίζονται στο Linux

Αποτελώντας έναν από τους κυρίαρχους παίχτες στην αγορά των υπηρεσιών cloud με το Azure, η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ένα αρκετά ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που αφορά τις εγκαταστάσεις VM (virtual machine).

Μέσα από tweet του λογαριασμού Microsoft Developer

στα πλαίσια του συνεδρίου Future Decoded, μαθαίνουμε λοιπόν ότι το 40% των Virtual Machines στην πλατφόρμα του Azure, στηρίζονται στο Linux και μόνο. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικός ο ρυθμός αύξησης τους αφού με βάση και πάλι στατιστικά στοιχεία της εταιρείας, το ποσοστό αυτό τον Ιούλιο του 2016 ήταν μικρότερο, όταν και το ένα τρίτο των VM's έτρεχε κάποια διανομή του γνωστού λειτουργικού συστήματος.

Έχοντας υποστηρίξει για πρώτη φορά το Linux στην cloud πλατφόρμα της το 2012, αυτή τη στιγμή το Azure προσφέρει την εύκολη ρύθμιση ενός linux Virtual Machine και με τον χρήστη να μπορεί να επιλέξει μεταξύ των διανομών CentOS, CoreOS, Debian, Oracle Linux, Red Hat Enterprise Linux, SUSE Linux Enterprise, openSUSE και Ubuntu.
Επιπλέον με πρόσφατη ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρει ότι η διανομή Kali Linux θα είναι η επόμενη που θα υποστηρίξει το Azure.

Site: ZDNet

Keywords
Τυχαία Θέματα