Cine-TV News #59

Black Panther, The Mist και πολλά άλλα κινηματογραφικά νέα.

Τέλος της E3 και επανερχόμενοι στην καθημερινότητα, επιστρέφει φυσικά και η καθιερωμένη στήλη των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών νέων. Εννοείται ότι όλες οι σημαντικότερες ειδήσεις και trailers των περασμένων δύο εβδομάδων βρίσκονται εδώ, με πρώτο και καλύτερο το πρώτο δείγμα από την νέα σόλο ταινία της Marvel,

με πρωταγωνιστή τον Black Panther.

Με την αρχή της θερινής νηνεμίας των παιχνιδιών, πιστεύουμε ότι θα βρούμε (επιτέλους) το χρόνο να βάλουμε μπρος κάποιο κινηματογραφικό αφιέρωμα (ετοιμάζεται αργά και σταθερά η ιστορική αναδρομή στο είδος των horrors).

Trailers

Black Panther
Σκηνοθέτης: Ryan Coogler (Creed)
Πρωταγωνιστούν: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, martin Freeman, Andy Serkis, Forest Whitaker
Πρεμιέρα: 16 Φεβρουαρίου, 2018
Κατά την γνώμη μας ο Black Panther αποτελούσε την πιο εντυπωσιακή φιγούρα του Civil War, έχοντας τις πιο εκρηκτικές και φρέσκιες σκηνές δράσης. Τώρα, το κατά πόσο η νέα σόλο ταινία του MCU θα καταφέρει να δώσει κάτι διαφορετικό και όχι μία από τα ίδια… μένει να το δούμε…

Flatliners
Σκηνοθέτης: Niels Arden Oplev (Speed Walking)
Πρωταγωνιστούν: Ellen Page, Diego Luna, James Norton
Πρεμιέρα: 29 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Remake b-movie του 1990 (δεν πιστεύουμε να την γνωρίζετε πολλοί) όπου μία ομάδα νεαρών φοιτητών της ιατρικής αποφασίζουν να ερευνήσουν τις εμπειρίες που προκύπτουν από άτομα που βρίσκονται πολύ κοντά στον θάνατο. Ως είθισται σε ταινία τρόμου, αυτές οι εμπειρίες σύντομα θα αποδειχθούν άκρως τραυματικές για τον πραγματικό κόσμο.

American Made
Σκηνοθέτης: Doug Liman (Edge of Tomorrow)
Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Sarah Wright, Domnhnall Gleeson
Πρεμιέρα: 29 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Λίγο πριν μας φέρουν το sequel του Edge of Tomorrow, οι Doug Liman και Tom Cruise συνεργάζονται για άλλη μία φορά σε μία περιπέτεια, βασισμένη σε πραγματική ιστορία. Ο λόγος για τον Barry Seal, έναν λαθρέμπορο, που με το αεροπλάνο του μετέφερε ναρκωτικά και όπλα προς τη Νότιο Αμερική. Θυμίζει μία από αυτές τις κλασικές, αμερικάνικες περιπέτειες ρομαντικοποίησης και δραματοποίησης ενός παράνομου τυχοδιώκτη.

Coco
Σκηνοθέτες: Lee Unkrich (Toy Story 3), Adrian Molina (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Benjamin Bratt, Gael Garcia Bernal, Renee Victor, Anthony Gonzalez
Πρεμιέρα: 23 Νοεμβρίου

Ένα μικρό παιδάκι θα καταφέρει με κάποιον μαγικό τρόπο να μεταφερθεί στον κόσμο των νεκρών, όπου θα προσπαθήσει να βρει απαντήσεις για την ιστορία της οικογένειάς του. Αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση από την πάντα ταλαντούχα Pixar.

Killing Ground
Σκηνοθέτης: Damien Power (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Harriet Dyer, Ian Meadows, Aaron Pedersen, Tiarnie Coupland
Πρεμιέρα: 21 Ιουλίου (διαδικτυακά)

Ένα ζευγάρι θα βγει για κάμπινγκ στο δάσος, προκειμένου να αποτοξινωθεί από τους αγχωτικούς ρυθμούς της πόλης, όμως, σύντομα θα διαπιστώσει ότι η επαρχία κρύβει άλλους κινδύνους όπως, για παράδειγμα, τοπικούς περίεργους κυνηγούς που δεν τους πειράζει να κυνηγήσουν και ανθρώπινα θηράματα. Σε ανάλογη θεματική υπάρχει και το Rovdyr του 2008, μία συμπαθητική low-budget ταινία τρόμου από τη Νορβηγία.

Jungle
Σκηνοθέτης: Greg McLean (The Belko Experiment)
Πρωταγωνιστούν: Daniel Radcliffe, Thomas Kretschmann, Alex Russell
Πρεμιέρα: Εντός του 2017

Βρισκόμαστε στη ζούγκλα του Αμαζονίου, από την πλευρά της Βολιβίας, όπου τρεις φίλοι έχουν πάει για να ζήσουν τη δική τους περιπέτεια. Σύντομα θα βρεθούν σε μία κατάσταση που δεν περίμεναν, καθώς χαμένοι μέσα στην ζούγκλα θα χρειαστεί να επιβιώσουν κάτω από ιδιαίτερα δυσχερείς συνθήκες. Το trailer προδιαθέτει για μία καθαρόαιμη περιπέτεια, κάτι που απέχει από τις splatter δημιουργίες του Greg McLean, ο οποίος, εκτός από το πρόσφατο The Belko Experiment, είχε σκηνοθετήσει στο παρελθόν και τις “άγριες” ταινίες τρόμου Wolf Creek.

First Kill
Σκηνοθέτης: Steven C. Miller (Marauders)
Πρωταγωνιστούν: Bruce Willis, Hayden Christensen
Πρεμιέρα: 21 Ιουλίου (Αμερική)

Με τις τελευταίες του ταινίες ο Bruce Willis φαίνεται να έχει πάρει το δρόμο που χάραξε ο Nicolas Cage, τουτέστιν δείχνει να μην τον ενδιαφέρει και πολύ πλέον το υλικό αρκεί να βγαίνουν τα “προς το ζην”. Προδικάζουμε την ταινία, ναι, αλλά αν δείτε κι εσείς το trailer μάλλον θα σπάσετε τον κανόνα της μη κριτικής ματιάς από ένα και μόνο trailer. Μερικά δευτερόλεπτα αρκούν για να φανεί ότι ο δημοφιλής ηθοποιός έχει μπει σε mode εργολαβίας.

Kidnap
Σκηνοθέτης: Luis Prieto (Pusher)
Πρωταγωνιστούν: Halle Berry, Robert Walker Branchaud
Πρεμιέρα: 4 Αυγούστου (Αμερική)

Η αναβολή της ταινίας από τον περασμένο Δεκέμβριο για τον φετινό Αύγουστο δεν ξέρουμε τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει, το σίγουρο είναι πάντως ότι το Kidnap φαίνεται ξεκαρδιστικά b-movie διαλογής. Δεν ξέρουμε αν αυτός είναι ο στόχος των δημιουργών αλλά το υστερικό ύφος της Halle Berry και ο τρόπος που είναι δομημένο το trailer προδιαθέτει περισσότερο για γέλιο παρά για ένταση.

Detroit
Σκηνοθέτης: Kathryn Bigelow (The Hurt Locker)
Πρωταγωνιστές: John Boyega, John Krasinski, Anthony Mackie
Πρεμιέρα: 4 Αυγούστου (Αμερική)

Η Kathryn Bigelow καταπιάνεται με άλλο ένα φορτισμένο κοινωνικοπολιτικό θέμα της σύγχρονης αμερικάνικης ιστορίας. Το Detroit θα μας μεταφέρει στα γεγονότα που έλαβαν χώρα τον Ιούλιο του 1967, όπου η αστυνομία σκότωσε τρεις μαύρους στο μοτέλ Algiers πιστεύοντας -λανθασμένα- ότι πρόκειται για οπλισμένους ελεύθερους σκοπευτές. Οι μέρες που ακολούθησαν οδήγησαν σε τεράστιες αναταραχές, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 43, ενώ οι ζημιές σε ιδιοκτησίες ανήλθαν σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια.

Happy Death Day
Σκηνοθέτης: Christopher Landon (Paranormal Activity: The Marked Ones
Πρωταγωνιστούν: Israel Broussard, Ruby Modine, Rachel Matthews
Πρεμιέρα: 13 Οκτωβρίου (Αμερική)

Με λίγα λόγια, το Groundhog Day σε μία εκδοχή ταινίας τρόμου. Μία κοπέλα θα ζήσει την ίδια μέρα ξανά και ξανά, βρίσκοντας πάντα τραγικό θάνατο στα χέρια ενός δολοφόνου. Έχουμε δει αρκετές φορές αυτή τη συνταγή αλλά πάντα τα αποτελέσματα είναι αρκετά τραγελαφικά και σίγουρα ωχριούν μπροστά στην εκπληκτική εκδοχή του Harold Ramis.

Daddy’s Home 2
Σκηνοθέτης: Sean Anders (Daddy’s Home)
Πρωταγωνιστούν: Mark Wahlberg, Will Ferrell, Mel Gibson, John Lithgow, Linda Cardellini
Πρεμιέρα: 10 Νοεμβρίου (Αμερική)

Το sequel μίας κωμωδίας που δεν μπορούμε να πούμε ότι θυμόμασταν να υπάρχει θα φέρει για άλλη μία φορά τον πατέρα και πατριό στην προσπάθειά τους να προσφέρουν αξέχαστες χριστουγεννιάτικες γιορτές στα παιδιά τους. Στον ρόλο παππούδων οι Mel Gibson και John Lithgow.

Starship Troopers: Traitor of Mars
Πρεμιέρα: 21 Αυγούστου (Αμερική)

Είμαστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε ή έχετε δει μόνο το πρώτο Starship Troopers του Paul Verhoeven (όσοι δεν το έχετε δει, απλά δείτε το). Το franchise όμως συνέχισε σε τρεις ακόμα ταινίες, όλες εκ των οποίων κυκλοφόρησαν απευθείας σε DVD. Αχνές αναμνήσεις του γράφοντα φέρνουν μνήμες από το πάτημα του stop μετά την πρώτη ώρα του Starship Troopers 2: Hero of the Federation.

Το 2012 είχε κυκλοφορήσει σε DVD το Starship Troopers: Invasion, το τρίτο sequel των ταινιών, που όμως αποτελούσε απευθείας συνέχεια της πρώτης ταινίας, καθώς απέρριπτε τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στα δύο πρώτα sequels, με το καινούριο Traitor of Mars να αποτελεί με τη σειρά του απευθείας sequel του Invasion (εάν διαβάσετε αργά και σταθερά ενδέχεται να βγάλετε άκρη, αν ναι εξηγήστε και σε μας…).

The Mist, season 1
Πρεμιέρα: 22 Ιουνίου (Spike), 10 επεισόδια

Η αιματοβαμμένη μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Stephen King καταφθάνει και μαζί του φέρνει όλους τους εφιάλτες που κρύβονται πίσω από την ομίχλη που θα εγκλωβίσει την μικρή αμερικάνικη κωμόπολη. Οι εικόνες που βλέπουμε προδιαθέτουν για τις άγριες διαθέσεις των τεράτων.

Gypsy, season 1
Πρεμιέρα: 30 Ιουνίου (Αμερική), 10 επεισόδια

Από τον Sam Tayler-Johnson, σκηνοθέτη του Fifty Shades of Grey, μάλλον ξέρετε τι να περιμένετε στη νέα τηλεοπτική σειρά του Netflix. Ερωτική ιστορία όπου η Naomi Watts θα έχει το ρόλο ενός ψυχοθεραπευτή που, απ’ ότι φαίνεται, δεν έχει πρόβλημα να αφήσει τους επαγγελματισμούς με τους διάφορους ασθενείς της.

Cine-TV Νέα

Έφυγε από τη ζωή ο Adam West.
Ο ένας και μοναδικός τηλεοπτικός Batman άφησε την τελευταία του πνοή στις 9 Ιούνιου στα 88 του χρόνια. O Adam West γεννήθηκε το 1928 στην Washington από πατέρα γεωργό και μητέρα τραγουδίστρια της όπερας. H επιρροή της μητέρας του υπερίσχυσε, οπότε και αργότερα μετακόμισε στην Χαβάη ώστε να κυνηγήσει την καριέρα του στην τηλεόραση. Η μεγάλη του δημοσιότητα ήρθε φυσικά στα 60s όταν πήρε τον ρόλο του Bruce Wayne στην τηλεοπτική και cheesy εκδοχή του Batman, η οποία διήρκησε για τρία χρόνια και παρήγαγε συνολικά 120 επεισόδια.

Τέλος στην οδύσσεια του Δον Κιχώτη.
Ο τεράστιος γολγοθάς του Terry Gilliam για το γύρισμα του The Man Who Killed Don Quixote - ένα μεγάλο του όνειρο του σκηνοθέτη- έλαβε τέλος καθώς η παραγωγή ολοκληρώθηκε. Αν και έχουμε γράψει πολλάκις για το εν λόγω εγχείρημα, απλά να θυμίσουμε ότι η παραγωγή είχε πρωτοξεκινήσει το μακρινό 1998, όμως διάφορα προβλήματα οδήγησαν στην ακύρωσή του. Άλλες χρονικές στιγμές η παραγωγή είχε πάρει και πάλι μπρος μόνο για να σταματήσει άδοξα λόγω διαφόρων προβλημάτων (το ντοκιμαντέρ Lost in La Mancha, εξιστορεί την ατυχή ιστορία της πρώτης προσπάθειας).

Στην εναλλακτική ιστορία του μυθιστορήματος θα δούμε την ιδιόρρυθμη περιπέτεια ενός υπαλλήλου (Adam Driver), ο οποίος θα ταξιδέψει μεταξύ του 21ου και 17ου αιώνα μαζί με έναν ηλικιωμένο (Jonathan Pryce) που πιστεύει ότι είναι ο Δον Κιχώτης. Μόνο μέσα από το μυαλό του Terry Gilliam.

Teaser trailer για το νέο στούντιο του Neil Blomkamp.
Τον Neil Blomkamp θα τον γνωρίζετε πιθανότατα από το εξαιρετικό District 9, το αρκετά καλό Chappie και το αδιάφορο Elysium. Αν έχετε δει έστω και μία ταινία του όμως θα έχετε αναγνωρίσει το εντελώς προσωπικό του στυλ, που αποτελεί μία μίξη αίσθησης ντοκιμαντέρ και αληθοφάνειας παρά τα άπλετα sci-fi στοιχεία. Ο Νοτιοαφρικάνος σκηνοθέτης εγκαινίασε το δικό του Oats Studios, προβάλλοντας ένα trailer με εικόνες από τις τρεις πρώτες του, μικρού μήκους, ταινίες (περίπου 20 λεπτά εκάστη).

Το Little Nightmares τώρα και σε τηλεοπτική σειρά.
Το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό (αν και σε μορφή σφηνάκι) Little Nightmares έχει μπει στην παραγωγή για ένα πιλοτικό επεισόδιο, δια χειρός Henry Selick, ένας -αναμφίβολα- ιδανικός σκηνοθέτης καθώς στο βιογραφικό του έχει τα The Nightmare Before Christmas και Coraline μεταξύ άλλων, εξαιρετικών, stop-motion animations. Επιπλέον, έχει και ισχυρές πλάτες από πίσω του, με παραγωγούς τους αδερφούς Anthony και Joe Russo, υπεύθυνοι για τα δύο τελευταία Captain America.

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του Deadpool 2.
Με την παρακάτω φωτογραφία από το Twitter του Ryan Reynolds έγινε γνωστό πως η παραγωγή έχει ξεκινήσει. Να θυμίσουμε ότι το sequel της ευχάριστης έκπληξης που ήταν το Deadpool σκηνοθετείται από τον David Leitch (John Wick), με προγραμματισμένη πρεμιέρα τον Ιούνιο του ερχόμενου έτους.

Ετοιμάζεται το remake (πρωτότυπο) του Cannonball Run.
Το πρώτο Cannonball Run του 1981 έφερε μία παρέλαση από καθιερωμένους και ανερχόμενους αστέρες, με ονόματα όπως αυτά των Burt Reynolds, Jackie Chan και Roger Moore (μεταξύ άλλων) σε ρόλους οδηγών που έπαιρναν μέρος σε έναν παράνομο αγώνα ταχύτητας. Η πίστα; Ολόκληρη η διαδρομή από τη μία μεριά της Αμερικής στην άλλη. Την σκηνοθεσία του remake έχει αναλάβει ο Rawson Marshall Thurber (We’re the Millers).

Το Cowboy Bebop μεταφέρεται σε μία live-action τηλεοπτική σειρά.
Σύμφωνα με το Variety το εξαιρετικό anime του 1998 θα έρθει στις οθόνες μας από την Tomorrow Studios.

cinetv
Keywords
news, news, cine, gael garcia bernal, tom cruise, toy story, bruce willis, nicolas cage, mel gibson, εν λόγω, δον κιχώτης, captain america, ryan reynolds, jackie chan, black, νέα, ειδήσεις, marvel, ryan, jordan, civil, speed, luna, james, edge, wright, sequel, tomorrow, lee, garcia, pixar, power, aaron, ζούγκλα, wolf, bruce, cage, σημαίνει, hurt, john, detroit, happy, israel, ruby, home, gibson, paul, franchise, dvd, hero, sequels, ιουνίου, spike, king, gypsy, netflix, naomi, adam, west, batman, washington, επιρροή, don, lost, στυλ, studios, henry, nightmare, twitter, reynolds, david, run, cowboy, anime, κινηση στους δρομους, βιογραφικο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , χριστουγεννιατικες βιτρινες, gary moore, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, live, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, αποτελεσματα, βγαινουν, παρελαση, ζούγκλα, αστυνομια, γνωμη, εικονες, ηθοποιος, θεμα, καριερα, μητερα, ναρκωτικα, ντοκιμαντερ, οδυσσεια, οθονες, ονοματα, ονειρο, ταινιες, τηλεοραση, φωτογραφια, ωρα, dvd, edge, gibson, james, lost, luna, ryan, αεροπλανο, αμερικη, αναμνησεις, απλα, γεγονοτα, γελιο, γολγοθας, γυρισματα, δασος, δειτε, δικη, δειχνει, δον κιχώτης, δωσει, δειγμα, εγινε, εγχειρημα, υπαρχει, εν λόγω, επιρροή, εφιαλτες, ζωη, χαβαη, ιδια, ειδος, υφος, θυμιζει, καμπινγκ, κωμοπολη, λογια, μιξη, μικρο, μορφη, μυαλο, νορβηγια, ξερετε, ομαδα, παντα, ομιχλη, παιδια, πνοη, προβληματα, ρολο, σιγουρα, σιγουρο, συνεχεια, συντομα, σειρα, σκηνες, σκηνοθεσια, συνταγη, στυλ, ταινιες τρομου, τραγουδιστρια, τρια, φυσικα, φορα, aaron, anime, adam, budget, batman, black, bruce willis, bruce, cage, captain america, cowboy, sequel, civil, detroit, don, david, επεισοδια, φιλοι, franchise, garcia, gael garcia bernal, john, henry, hero, home, hurt, χωρα, ιδιαιτερα, israel, ιουνίου, jackie chan, jordan, king, κοπελα, lee, low, marvel, mel gibson, μια φορα, μπροστα, naomi, netflix, nightmare, nicolas cage, paul, washington, pixar, power, reynolds, movie, ruby, ryan reynolds, run, studios, σημαίνει, sequels, tomorrow, tom cruise, υλικο, west, wright, wolf, χερια, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα