Ρωμαίος και Ιουλιέττα στη Λυρική Σκηνή

12:28 9/5/2012 - Πηγή: Mixtape

Η αιώνια ιστορία αγάπης του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας είναι η νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που ξεκινάει σήμερα τις παραστάσεις της στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Το μπαλέτο σε δύο πράξεις του Σεργκέι Προκόφιεφ και νέα χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα σε μουσική διεύθυνση Λουκάς Καρυτινού παρουσιάζεται για 5 παραστάσεις με πρωταγωνιστές το ensemble της Εθνικής Λυρικής

Σκηνής.

Το έργο 

Στους έρημους δρόμους στην αγορά της Βερόνας τα μέλη των δύο αντίπαλων ισχυρών οικογενειών των Μοντέγων και των Καπουλέτων τριγυρνούν, φλερτάρουν, τσακώνονται. Οι δύο οικογένειες αγαπούν την ξιφασκία. Στη σχολή που εξασκούνται, δημιουργούνται συχνά εντάσεις. Τα νεότερα μέλη απολαμβάνουν τις προκλήσεις στο πλαίσιο του παιχνιδιού. Ο Ρωμαίος, γιος των Μοντέγων, είναι ερωτευμένος με την Ροζαλίνα, αλλά εκείνη δεν ανταποκρίνεται. Προτιμά τον εξάδελφό του Μερκούτιο, γνωστό καρδιοκατακτητή. Μια μέρα, στη σχολή ξεσπά καυγάς και σύντομα τα πράγματα παίρνουν φωτιά. Κατά λάθος εμπλέκεται η μητέρα του Ρωμαίου, με αποτέλεσμα η ένταση να κλιμακωθεί.

Στο μεταξύ, η Ιουλιέττα, κόρη των Καπουλέτων, ετοιμάζεται για τον πρώτο της χορό, που θα πραγματοποιηθεί στο μέγαρο της οικογένειας. Παράλληλα, ετοιμάζονται οι γάμοι της με τον ευγενή Πάρη. Ο Ρωμαίος και οι φίλοι του Μερκούτιος και Μπενβόλιος, αποφασίζουν να πάνε στον χορό των Καπουλέτων μασκοφορεμένοι, ώστε να μην τους αναγνωρίσουν. Εκεί, ο Ρωμαίος συναντά και ερωτεύεται την Ιουλιέττα, η οποία ανταποκρίνεται άμεσα στα αισθήματά του. Άδικα προσπαθεί η παραμάνα της να τη συνετίσει. Ο Τυβάλδος αναγνωρίζει τον Ρωμαίο και τους άλλους Μοντέγους, αλλά η μητέρα της Ιουλιέττας καταφέρνει να ηρεμήσει τα πνεύματα ώστε ο χορός να ολοκληρωθεί ειρηνικά.

Στο μπαλκόνι της η Ιουλιέττα σκέπτεται τον Ρωμαίο. Εκείνος εμφανίζεται και οι δύο νέοι εξομολογούνται τον έρωτά τους.

Η Ιουλιέττα ειδοποιεί με γράμμα τον Ρωμαίο ότι δέχεται να τον παντρευτεί. Την τελετή τελεί μυστικά ο πατήρ Λαυρέντιος.

Σε χορό στο ανάκτορο των Μοντέγων ξεσπά μεγάλος καβγάς, που καταλήγει σε αιματοχυσία. Ο Τυβάλδος σκοτώνει τον Μερκούτιο και ο Ρωμαίος τον Τυβάλδο. Ο Ρωμαίος πρέπει να εξαφανιστεί ώστε να μην τον εξορίσουν. Περνά το βράδυ με την Ιουλιέττα και μετά φεύγει για την Μάντουα. Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, καθώς αυτή μπορεί να είναι η τελευταία τους συνάντηση.

Οι Καπουλέτοι, αφού θρηνήσουν τον Τυβάλδο, επισπεύδουν το γάμο της Ιουλιέττας με τον Πάρη. Εκείνη όμως αρνείται, προκαλώντας την οργή των δικών της. Καταφεύγει στον πατέρα Λαυρέντιο, ο οποίος της δίνει ένα φίλτρο-υπνωτικό, που θα κάνει την οικογένειά της να πιστέψει ότι είναι νεκρή. Ώσπου να ξυπνήσει, θα ειδοποιήσει τον Ρωμαίο να έρθει να την πάρει και να φύγουν μαζί.

Η Ιουλιέττα προσποιείται ότι δέχεται το γάμο, παίρνει το φίλτρο και πέφτει σε βαθύ ύπνο. Όλοι πιστεύουν ότι δηλητηριάστηκε και την τοποθετούν σε κενοτάφιο. Όμως ο Ρωμαίος δεν έχει λάβει το μήνυμα. Αντίθετα, έχει πληροφορηθεί εσφαλμένα ότι η Ιουλιέττα δηλητηριάστηκε, προκειμένου να μην παντρευτεί τον Πάρη. Κα

Keywords
Τυχαία Θέματα