Richard Fearless / Death In Vegas

10:45 9/5/2012 - Πηγή: Mixtape

Από το prog rock των Ηawkwind στο Detroit techno μόλις σε δεκαπέντε λεπτά σε μία συνέντευξη με τον Richard Fearless των Death In Vegas, λίγες μέρες την επιστροφή του στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

To «Τrans-Love Energies»

είναι το άλμπουμ–επιστροφή των Death In Vegas, εφτά χρόνια μετά το Satan’s Circus. Το πέμπτο άλμπουμ του Richard Fearless είναι ένα σκοτεινό psych-electro με garage rock αισθητική και φωνητικά από τον ίδιο των Fearless και την Κatie Stelmanis (όχι δεν είναι ελληνίδα), την οποία έφερε ετσιθελικά από τον Καναδά για να τραγουδήσει το Your Loft My Acid. Ο Fearless είναι ενθουσιασμένος που θα έρθει στην Αθήνα. Είναι φίλος με τους In Trance 95 και δεν έχει ξεχάσει τις μέρες που άραζε με τον Άλεξ Μαχαίρα στην Αθήνα. Ανυπομονεί να έρθει στην Αθήνα για να παίξει τραγούδια από όλη την δισκογραφία των Death In Vegas. (Και το Aisha, yehhh)

Γειά σου Ρίτσαρντ. Που σε πετυχαίνω;

Είμαι στο Λονδίνο και κάθομαι στο δωμάτιο μου κοιτώντας το παράθυρο.

Συγχαρητήρια για το Trans Love Energies. Aυτό που μoυ έκανε εντύπωση είναι πως τραγούδησες εσύ σε αυτό το άλμπουμ, κάτι που απέφευγες στο παρελθόν. Πως και έτσι;

Αυτό είναι μεγάλη ιστορία. Πριν λίγα χρόνια μετακόμισα στη Νέα Υόρκη και πήρα μαζί μου μόνο κάποιους δίσκους και μια βαλίτσα. Όταν εγκαταστάθηκα, το πρώτο πράγμα που έκανα, ήταν το να πάρω μια κιθάρα και να γράψω διάφορους στίχους. Μέχρι τότε δεν έγραφα στίχους. Ποτέ δεν τους παρατηρούσα στα τραγούδια για να σου πω την αλήθεια. Όσα τραγούδια αγαπούσα μέχρι τότε, δεν ήταν για τους στίχους αλλά για την μουσική και την ενέργεια τους. Ξαφνικά αποφάσισα να το κάνω. Ήταν σαν κάποιου είδους προσωπική θεραπεία από διάφορες δυσκολίες που βρήκα εκεί. Μάλιστα δημιούργησα και μια μπάντα τους Black Acid όπου έγραφα τους στίχους.

Και τι μουσική παίζετε;

Η ιδέα ήταν να γράφω εγώ τους στίχους και κάποιος άλλος να τραγουδά, ωστόσο οι στίχοι ήταν τόσο προσωπικοί και όταν ειδικά αρχίσαμε να παίζουμε live, αποφάσισα να πέσω στα βαθιά.. στη δύσκολη δουλειά του τραγουδιστή (γέλια). Όσον αφορά τη μουσική παίζουμε, θα πρέπει να την ακούσεις εσύ και να μου πεις (γέλια). Είναι δύσκολο να την κατατάξεις σε κάποιο είδος.

Είσαι σε τουρ αυτές τις μέρες;

Σε λίγες μέρες θα είμαι. Πρέπει όμως να σου πω, πως το προηγούμενο Σάββατο έκανα ένα dj set πριν από ένα live των Prodigy.

Kαι; Πως πήγε;

Χμμ. Ε, δεν ήταν και ότι καλύτερο. Το soundcheck ήταν ένα χάλι και είχαμε προβλήματα με τον ήχο. Δεν πέρασα άσχημα όμως.

Πάει πολύ καιρός από την τελευταία σου επίσκεψη; Πως κι έτσι;

Δεν είναι ότι το έκανε επίτηδες, απλά είχα αποφασίσει για ένα μεγάλο διάστημα να αράξω. Όπως σου είπα πέρασα ένα μεγάλο διάστημα στη Νέα Υόρκη, ξαναπήγα κολέγιο για να δω κάποια πράγματα στη φωτογραφία, έκανα διάφορες παραγωγές σε γκρουπ και βρήκα καινούρια πράγματα να ασχοληθώ.

Τι θυμάσαι από την Αθήνα;

Πρέπει να ξέρεις πως είμαι πολύ φίλος με τον Άλεξ των In Trance 95 είμαστε φίλοι εδώ και 15 χρόνια. Οπότε έχω πολ

Keywords
Τυχαία Θέματα