Μεξικάνικη εταιρία ταξί παραγγέλνει 1.000 ηλεκτρικά οχήματα

Αποκτώντας έτσι, τον μεγαλύτερο ηλεκτρικό στόλο ταξί παγκοσμίως, εκτός Κίνας. Πρόκειται για το κινέζικο BYD D1. Είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων κι έχει ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα στα 130 χλμ/ώρα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 70 kWh, προσφέροντας αυτονομία 418 χιλιόμετρα μεταξύ των φορτίσεων.

κοιτάξτε πόσο
μοιάζει η ζάντα με την αντίστοιχη του ID.3

Το κινεζικό μίνι βαν έχει μήκος 4.390 χιλιοστά και διαθέτει συρόμενη πόρτα από την πλευρά του συνοδηγού που επιτρέπει την ευκολότερη πρόσβαση στην καμπίνα. Στο εσωτερικό υπάρχει αρκετός χώρος για τα πόδια και το κεφάλι για τους πίσω επιβάτες, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε οθόνες και ανακλινόμενα τραπέζια τοποθετημένα στις πλάτες των καθισμάτων. Το όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων έρχεται επίσης εξοπλισμένο με σουίτα ADAS επιπέδου 2.

Η Vemo είπε ότι η χρήση των 1.000 μονάδων του BYD D1 αντί για συμβατικά οχήματα θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 20.000 τόνους ετησίως, κάτι παρόμοιο με τη φύτευση 1 εκατομμυρίου δέντρων. Εκτός από το BYD D1, η Vemo έχει αγοράσει και άλλα ηλεκτρικά οχήματα από κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως το SUV BYD Yuan και ορισμένα λεωφορεία Yutong.

The post Μεξικάνικη εταιρία ταξί παραγγέλνει 1.000 ηλεκτρικά οχήματα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα