O Elon Musk πούλησε μετοχές αξίας 8.5 δισεκατομμυρίων $

Σύμφωνα με καταθέσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Elon Musk πούλησε συνολικά 4.4 εκατομμύρια μετοχές της Tesla στις 26 και 27 Απριλίου, αξίας περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τις οποίες ακολούθησαν επιπλέον 5.2 εκατομμύρια μετοχές την Πέμπτη 28/4, ανεβάζοντας το σύνολο σε περίπου 8.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κίνηση πραγματοποιήθηκε καθώς ο Musk, CEO της Tesla, ετοιμάζεται να αγοράσει το Twitter

για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, μια ανακοίνωση που προκάλεσε πτώση της αξίας της Tesla κατά 275 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα μέσα στον μήνα. Οι μετοχές ενισχύθηκαν κατά 3.2% όταν άνοιξαν οι αγορές στις 29 Απριλίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Musk συμφώνησε με τη Morgan Stanley κι αρκετούς άλλους δανειστές για 25.5 δισεκατομμύρια δολάρια χρέους και χρηματοδότησης. Μαζί με δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια από τις δικές του μετοχές στην Tesla, θα αποτελέσουν το υπόλοιπο της τιμής αγοράς, ένα οικονομικό σχέδιο που ανησύχησε ορισμένους επενδυτές της εταιρίας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο δισεκατομμυριούχος έγραψε στο Twitter στις 28 Απριλίου ότι δεν θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω πωλήσεις μετοχών (“No further TSLA sales planned after today”).

Οι Los Angeles Times αναφέρουν ότι η συμφωνία θα είναι μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές με μόχλευση (leveraged buyout – LBO) στην ιστορία, ενώ τα termination fees θα μπορούσαν να φτάσουν έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια εάν η συμφωνία καταρρεύσει, επομένως οι κίνδυνοι δεν είναι αποκλειστικά για τον Musk.

Ο χαρισματικός Διευθύνων Σύμβουλος ξεκίνησε να πουλά το μερίδιό του στην Tesla για πρώτη φορά πριν από έξι μήνες, με πώληση μετοχών αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η πώληση προκάλεσε πτώση στην τιμή της μετοχής, παρά το γεγονός ότι η μάρκα ανέφερε πρόσφατα απροσδόκητα υψηλά κέρδη. Η πρόσφατη πώληση ανεβάζει τη συνολική αξία των μετοχών που πωλήθηκαν στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Musk είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος της Tesla από το 2008 κι η αστάθεια της μετοχής της Tesla λόγω της επιθυμίας του Διευθύνοντος Συμβούλου της να κατέχει το Twitter, υπογραμμίζει πόσο στενά συνδέονται οι ενέργειές του με την αξία της εταιρίας.

The post O Elon Musk πούλησε μετοχές αξίας 8.5 δισεκατομμυρίων $ appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα