Το κόστος κίνησης πλέον το πρώτο κριτήριο και στους Βρετανούς

Μια μελέτη που διεξήχθη από την CarGurus διαπίστωσε ότι το 57% των ερωτηθέντων θεωρούν πλέον την κατανάλωση καυσίμου ως την πρώτη τους προτεραιότητα όταν αγοράζουν καινούριο αυτοκίνητο. Πριν από τις πρόσφατες αυξήσεις των τιμών των καυσίμων, η κατανάλωση καυσίμου ήταν η δεύτερη προτεραιότητα (43%) των αγοραστών, πίσω από την αξιοπιστία (57%).

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι οι Βρετανοί θεωρούν ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι η νούμερο τρία προτεραιότητα,

τοποθετώντας τα πάνω από την ασφάλεια στο νούμερο τέσσερα, τη σχεδίαση και το στιλ στο νούμερο πέντε, τη χωρητικότητα επιβατών/αποσκευών στην έκτη και τη συμμόρφωση με το ULEZ (κανονισμοί ρύπων που σχετίζονται με την είσοδο σε αστικά κέντρα) στην έβδομη. Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι μόνο το 57% των ερωτηθέντων θα είχαν αγοράσει το αυτοκίνητο που έχουν αυτήν τη στιγμή, εάν οι τιμές των καυσίμων ήταν ίδιες με αυτές που είναι σήμερα. Σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) πρόσθεσε ότι θα είχαν επιλέξει ένα μοντέλο που θα ήταν φθηνότερο στη χρήση.

Τα ακριβότερα καύσιμα ώθησαν επίσης τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να περιορίσουν την οδήγηση με το 47% να αποφεύγει τις περιττές μετακινήσεις με αυτοκίνητο, το 37% να επιλέγει να περπατά πιο συχνά και το 18% να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι υψηλές τιμές των καυσίμων έχουν επίσης ωθήσει τον μέσο οδηγό να οδηγεί 17.8 μίλια λιγότερα την εβδομάδα.

Οι υψηλές τιμές των καυσίμων σημαίνουν επίσης ότι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τα ηλεκτρικά οχήματα παρά ποτέ. Στην πραγματικότητα, το 22% των ερωτηθέντων έχουν αρχίσει να σκέφτονται ένα EV από τότε που αυξήθηκαν οι τιμές των καυσίμων. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον το 51% των Βρετανών αυτοκινητιστών σκέφτονται να κάνουν την αλλαγή, αν και παράγοντες όπως το κόστος, η έλλειψη δημόσιων υποδομών φόρτισης, η έλλειψη οικιακής υποδομής και το άγχος της αυτονομίας είναι μεταξύ των παραγόντων που τους αποτρέπουν από την αγορά ενός EV.

«Οι πρόσφατες αυξήσεις των τιμών των καυσίμων είχαν σαφώς σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι οδηγοί του Ηνωμένου Βασιλείου όχι μόνο χρησιμοποιούν τα υπάρχοντα αυτοκίνητά τους, αλλά και θα ψωνίσουν τα επόμενα μοντέλα τους, με την κατανάλωση καυσίμου να κατατάσσεται ως ο νούμερο ένα παράγοντας για τη νέα αγορά», δήλωσε ο Chris Knapman, συντάκτης του CarGurus.

The post Το κόστος κίνησης πλέον το πρώτο κριτήριο και στους Βρετανούς appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα