Η Aston Martin θέλει να γίνει όπως η Ferrari, να πού θα βασιστεί

Ο νέος εκτελεστικός πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Lawrence Stroll, θεωρεί ότι ο Βρετανός κατασκευαστής σπορ μοντέλων πρέπει να μοιάσει περισσότερο στη Ferrari στο εγγύς μέλλον και σκοπεύει να στηριχθεί στη δύναμη του μετόχου της, της Mercedes, για να προχωρήσει στη δύσκολη μετάβαση στο ηλεκτρικό μέλλον.

Aston Martin: σταματά τους θερμικούς κινητήρες από το 2026

Η εταιρεία

έχει αναθέσει στον CEO της, Tobias Moers, πρώην επικεφαλής της Mercedes-AMG, να αυξήσει την κερδοφορία. Σε μια εταιρία αυτού του μεγέθους, αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα περισσότερο customization, κάτι που αυξάνει τα κέρδη και κολακεύει τους πάμπλουτους πελάτες.

«Σε μια εταιρία τέτοιου μεγέθους, χρειάζεσαι μέγιστη ευελιξία και προσαρμοστικότητα», δήλωσε ο Moers στο Reuters. Από τότε που ο Moers προσχώρησε στην Aston Martin το 2020, το ποσοστό των προσαρμοσμένων παραγγελιών έχει αυξηθεί από το 6% των συνολικών πωλήσεων στο 50%. Αυτό εξακολουθεί να υπολείπεται του ποσοστού προσαρμογής της Ferrari, το οποίο σύμφωνα με τους αναλυτές είναι κοντά στο 55%, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τη βρετανική εταιρία σπορ αυτοκινήτων. Καθώς αυξάνονται τα νούμερα, σκοπεύει να αποκτήσει δικό της τμήμα κατασκευής καθισμάτων και τιμονιών, προκειμένου να μεγιστοποιήσει το κέρδος. «Το customization στη Mercedes-Benz ήταν ένας εφιάλτης, θέλαμε να το μειώσουμε όσο περισσότερο γινόταν», είπε ο Moers. «Αλλά εδώ, συμβαίνει το ακριβώς ανάποδο».

Μεγαλεπίβολα project, όπως η Valkyrie, που απαιτούν μεγάλες δαπάνες, δε θα επαναληφθούν. Αντίθετα, οι Βρετανοί θα επικεντρωθούν σε πιο κερδοφόρα σπορ μοντέλα κι ελπίζουν να αγγίξουν τις 10.000 ετήσιες πωλήσεις της Ferrari έως το 2025, κάτι που θα καταστήσει βιώσιμη την ανάπτυξη νέων μοντέλων.

Η μετάβασή της στην ηλεκτρική απόδοση, θα εξαρτηθεί από τον μέτοχο της Mercedes-Benz. Σύμφωνα με τον Stroll, η γερμανική εταιρεία «θα είναι η βάση ό,τι κι αν κάνουμε» όταν πρόκειται για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων. Η κατάστρωση ενός πλάνου, ωστόσο, δεν πείθει απαραίτητα τους επενδυτές. Η Aston Martin εξαντλεί τα διαθέσιμα κονδύλια προκειμένου να εξηλεκτριστεί και δε θα είναι εύκολο να βρει 10.000 αγοραστές ετησίως.

«Είναι επισφαλές κι είναι πιθανό να οδηγήσει την εταιρία  στην κατάρρευση», δήλωσε στο Reuters ο Charles Coldicott, αναλυτής έρευνας μετοχών στη Redburn. «Αν μου βάλεις ένα όπλο στο κεφάλι, θα έλεγα ότι η βασική μου υπόθεση είναι ότι τελικά θα αποκτηθεί από τη Mercedes». Παρά τους έχοντες αμφιβολίες, η Aston Martin πιστεύει ότι μπορεί να προχωρήσει στη δημιουργία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου στο μέλλον.

The post Η Aston Martin θέλει να γίνει όπως η Ferrari, να πού θα βασιστεί appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα