Ημιυπαίθριοι: νέα προσφυγή στο ΣτΕ

Νέα προσφυγή για τους ημιυπαίθριους κατατέθηκε στο ΣτΕ, αυτή τη φορά από ιδιοκτήτη διαμερίσματος ο οποίος στρέφεται κατά άλλης ιδιοκτήτριας της ίδιας πολυκατοικίας που νομιμοποίησε αυθαίρετες κατασκευές, ενώ άλλες δεν τις νομιμοποίησε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ιδιοκτήτης διαμερίσματος του γ’ ορόφου στρέφεται κατά του προϊσταμένου της Πολεοδομίας Αγίας Παρασκευής, ζητώντας να ακυρωθεί η νομιμοποίηση ημιυπαίθριων

κατασκευών που έγινε στο ισόγειο διαμέρισμα της πολυκατοικίας που διαμένει.

Συγκεκριμένα, στην προσφυγή του αναφέρει ότι ιδιοκτήτρια ισογείου διαμερίσματος υπέβαλε δήλωση «τακτοποίησης» σύμφωνα με το Ν. 3843/2010, χωρίς όμως να δηλώσει για  νομιμοποίηση τρεις υπερβάσεις της οικοδομικής άδειας που έχει κάνει.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ιδιοκτήτης του γ’ ορόφου υποστηρίζει ότι τόσο τα κτίσματα που δηλώθηκαν για «τακτοποίηση» όσο και αυτά που δεν δηλώθηκαν «είναι αυθαίρετες και κατεδαφιστέες κατασκευές-επεκτάσεις στο ισόγειο διαμέρισμά της, διότι έχουν ανεγερθεί στον κοινόχρηστο χώρο της πιλοτής» και υπενθυμίζει ότι για κάτι τέτοιο απαιτείται η συναίνεση του συνόλου των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας.

Ως εκ τούτου, ζητά να ακυρωθεί η πράξη της πολεοδομίας για τακτοποίηση των αυθαιρέτων κατασκευών στο ισόγειο που έγινε σύμφωνα με το Ν. 3843/2010.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου η έκδοση απόφασης σχετικά με τη συνταγματικότητα του νόμου για τους ημιυπαίθριους χώρους.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα