Ειδικό Τέλος Ακινήτων: αναστέλλονται οι διακοπές ρεύματος

Αναστέλλει για λίγες ημέρες η ΔΕΗ τις διαδικασίες διακοπής ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, έως ότου  οριστικοποιηθούν οι αλλαγές που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών για τους οικονομικά αδύνατους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με tanea.gr, το

υπουργείο ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να παγώσει προσωρινά τη διαδικασία διακοπής ρεύματος για λογαριασμούς που έχει περάσει η προθεσμία εξόφλησης, προκειμένου να εκδοθεί στο μεταξύ η υπουργική απόφαση που θα εξαιρεί από το ειδικό τέλος ακινήτων τις οικονομικά ασθενέστερες  ομάδες, ακόμα και αν εμπίπτουν στην ευνοϊκή μεταχείριση που προβλέπεται ήδη.

Σημειώνεται ότι στις κατηγορίες αυτές ενδέχεται να προστεθούν και οι υπερήλικοι με χαμηλά εισοδήματα.

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ΓΕΝΟΠ κατέλαβε το κεντρικό κτίριο έκδοσης εντολών διακοπής της ΔΕΗ στον Χολαργό, ώστε να  εμποδίσει να φύγουν από το κτίριο οι πρώτες εντολές διακοπής ρεύματος για όσους  δεν έχουν πληρώσει.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΓΕΝΟΠ επανέλαβε την πρόθεσή της να συγκροτήσει ομάδες περιφρούρησης, σε συνεργασία με σωματεία και φορείς, ώστε να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση στα νοικοκυριά που δεν κατέβαλαν το τέλος ακινήτων.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα