Υδρογονάνθρακες: στην πλατφόρμα της Noble ο Χριστόφιας

Την πλατφόρμα «Όμηρος», επισκέπτεται αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής  Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι η επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια στην πλατφόρμα της Noble έχει συμβολικό χαρακτήρα, διευκρινίζοντας ότι το θέμα των υδρογονανθράκων συγκαταλέγεται στις υψηλές προτεραιότητες της Κυπριακής Κυβέρνησης.

Παράλληλα επισήμανε ότι το θέμα έχει και πολιτικές προεκτάσεις, με την έννοια

ότι «είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ερευνά το χώρο που βρίσκεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, και αυτό το κυριαρχικό δικαίωμα η Κυπριακή Δημοκρατία το ασκεί πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Ερωτηθείς ως προς το πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργείται, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι «αναμένουμε τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης, όταν κι εφόσον έχουμε αυτά τα αποτελέσματα, θα ανακοινωθούν».

Σε ό,τι αφορά τον 2ο γύρο αδειοδότησης, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι έχει γίνει μια κατ’ αρχήν συζήτηση και μόλις ολοκληρωθεί η όλη αξιολόγηση των διαφόρων πτυχών, το θέμα θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για να παρθούν και οι αποφάσεις.

econews 

Keywords
Τυχαία Θέματα