Θεαματική ανάπτυξη της βιομηχανίας ακουστικού περιεχομένου στις ισπανόφωνες χώρες

00:56 5/3/2024 - Πηγή: Diastixo

Θεαματική είναι η ανάπτυξη της βιομηχανίας ακουστικού περιεχομένου στις ισπανόφωνες χώρες, που το 2023 έφτασε το +75% σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με την εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Dosdoce, καθώς ο συνολικός αριθμός των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο ισπανόφωνο οικοσύστημα έφτασε πέρυσι σχεδόν τις 750, έναντι 423 το 2022. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν εκδοτικούς οίκους που ασχολούνται με τα audiobooks, καθώς και εταιρείες και στούντιο παραγωγής podcasts.

Όπως αναμενόταν,

τη μερίδα του λέοντος στην αγορά αυτή κατέχουν οι εταιρείες που εδρεύουν στην Ισπανία, καθώς αντιπροσωπεύουν το 40,3% της συνολικής δραστηριότητας, ενώ οι χώρες της Λατινικής Αμερικής έπονται με ποσοστό 30,7%. Σημαντικό και το 15,7% των εταιρειών που εδρεύουν στις ΗΠΑ, αναδεικνύοντας τη δύναμη των ισπανόφωνων κοινοτήτων στη χώρα.

Κατά την εκτίμηση της Dosdoce, η βιομηχανία της ακουστικής ψυχαγωγίας στον ισπανόφωνο κόσμο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κατά περίπου 10% παγκοσμίως, μολονότι είναι αμφίβολο αν αυτή η ανάπτυξη θα προέλθει κατά κύριο λόγο από τα audiobooks, αφού οι υπηρεσίες που δείχνουν να έχουν ισχυρότερο ρεύμα είναι τα podcasts και τα ραδιοφωνικά προγράμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα