Λαμίν Γιαμάλ: Το νέο «παιδί-θαύμα» της Μπαρτσελόνα τρελαίνει την Ευρώπη! (vids)

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και αυτό το επιβεβαιώνει περίτρανα ο Λαμίν Γιαμάλ της Μπαρτσελόνα, για τον οποίο το βράδι της Τετάρτης (4/10) θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του.

Σε ηλικία 16 ετών και 83 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης που βρέθηκε στο βασικό σχήμα μιας ομάδας σε αγώνα Champions League ξεπερνώντας τον Νιγηριανό, Σελεστίν Μπαμπαγιάρο, για… τρεις ημέρες!

Πρόκειται

φυσικά για ένα ρεκόρ που δεν αποτελεί ιδιαίτερα μεγάλη έκπληξη που καταρρίφθηκε. Σε μία ηλικία όπου οι περισσότεροι παίκτες ακόμα χτίζουν την ποδοσφαιρική τους καριέρα, ο Γιαμάλ, που αγνίζεται κυρίως στη θέση του δεξιού εξτρέμ αλλά και σέντερ φορ. έχει ήδη σπάσει αρκετά ρεκόρ και υπόσχεται να σπάσει περισσότερα στο μέλλον!

Ο ίδιος έφτασε στη «La Masía» σε ηλικία 7 ετών από την Λα Τορέτα, ενώ σε ηλικία μόλις 15 ετών, 9 μηνών και 16 ημερών, έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα εναντίον της Μπέτις στη LaLiga, στις 29 Απριλίου 2023, και έγινε ο νεότερος παίκτης που έκανε ντεμπούτο για την Μπαρτσελόνα.

«Πήγε πολύ καλά. Του είπα να μπει στο γήπεδο και να δοκιμάσει πράγματα, να μη φοβηθεί, και αυτό ακριβώς έκανε. Στα 15 του μόλις, φανταστείτε το λίγο…Είναι πολύ ιδιαίτερος ποδοσφαιριστής, με ισχυρή αυτοπεποίθηση και μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ σημαντικό παίκτη, το καταλαβαίνεις με το που τον βλέπεις στην προπόνηση. Είναι πολύ ώριμος για την ηλικία του», είχε δηλώσει μετά το παιχνίδι ο Τσάβι.

Αυτό βέβαια δεν είναι το μοναδικό ρεκόρ που έχει σπάσει, μιας και πριν ακόμα αποκτήσει θέση στην πρώτη ομάδα, κατέκτησε τον τίτλο του νεότερου παίκτη στην ομάδα της Μπαρτσελόνα Β.

Παράλληλα, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που κατέκτησε το πρωτάθλημα της La Liga, τη σεζόν που μας πέρασε. Ενώ φέτος έκανε νέο ρεκόρ όντας στη βασική ενδεκάδα, στο 2-0 με την Κάντιθ στις 20 Αυγούστου. Έτσι, έγινε ο νεότερος που μπαίνει στο βασικό σχήμα στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Μάλιστα, χάρη σε δύο ασίστ στην εκτός έδρας νίκη της Μπαρτσελόνα με 4-3 επί της Βιγιαρεάλ, έγινε ο νεότερος παίκτη που μοιράζει τελική πάσα σε αγώνα της La Liga από την αρχή του 21ου αιώνα.

Πέραν της Μπαρτσελόνα, ο Λαμίν Γιαμάλ εντυπωσίασε και στην εθνική Ισπανίας, γίνοντας ο πιο νέος παίκτης που αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα σε ηλικία 16 ετών και 57 ημερών. Στο παιχνίδι με τη Γεωργία, ο νεαρός άσος πέτυχε διπλό ρεκόρ μάλιστα, σκοράροντας κιόλας.

Από ‘κει και πέρα, ο Γιαμάλ έχει εκπροσωπήσει όλες τις μικρές Εθνικές Ομάδες της Ισπανίας. Με την u17 ήταν εντυπωισακός σε ένα τουρνουά με αντιπάλους τις Πορτογαλία, Γερμανία, Ολλανδία, ενώ σε ηλικία 15 ετών και τριών μηνών έκανε και μία συμμετοχή με την u19!

Να σημειωθεί πως το νέο το παιδί-θαύμα των «μπλαουγκράνα» μόλις πριν δύο ημέρες υπέγραψε συμβόλαιο με μέγιστη διάρκεια τριών ετών με ρήτρα αποδέσμευσης 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Ιωσήφ Σηφάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαμίν Γιαμάλ, -θαύμα, Μπαρτσελόνα, Ευρώπη,lamin giamal, -thavma, bartselona, evropi