Φενέρμπαχτσε: Ίδια φιλοσοφία, ίδιοι στόχοι

Η ατυχία και οι τραυματισμοί είναι κάτι που… κυνηγά και φέτος την ομάδα της Κωνσταντινούπολης, αφού πριν καν ξεκινήσει η σεζόν έχασε τον Ραούλ Νέτο (μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές της) που τραυματίστηκε σοβαρά στο Μουντομπάσκετ και ουσιαστικά τέθηκε νοκ άουτ. Προβλήματα ίδιας φύσης ταλαιπώρησαν και πέρυσι την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, που καλείται να ξορκίσει την κακοδαιμονία, αφού το ρόστερ της παραμένει ποιοτικό.

Στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού ο Έλληνας προπονητής αποφάσισε να «ξηλώσει» όλη τη γραμμή ψηλών,

κρατώντας μόνο τον Τζόναθαν Μότλεϊ από πέρυσι. Την πόρτα της εξόδου είδαν οι Ντέβιν Μπούκερ, Τόνι Τζεκίρι και Κώστας Αντετοκούνμπο, ενώ μακριά από την Κωνσταντινούπολη θα συνεχίσουν την καριέρα τους και οι Κάρσεν Έντουαρντς, Νεμάνια Μπιέλιτσα. Πολύ κοντά στην έξοδο βρέθηκε και ο Νικ Καλάθης, όπως είχε ειπωθεί από επίσημα χείλη της Φενέρ, ωστόσο έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα – με τον τραυματισμό του Νέτο – και την εν γένει επαγγελματική συμπεριφορά του Νικ, ο ομογενής γκαρντ έμεινε στην ομάδα.

Σε ότι αφορά τις προσθήκες που έγιναν, η Φενέρμπαχτσε έκανε αρκετό θόρυβο με την απόκτηση του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, ύστερα από συνολικά επτά σεζόν. Η front line της τουρκικής ομάδα συμπληρώθηκε με τον πολύπειρο Σέρτατς Σάνλι, ενώ στην περιφέρεια οι Τούρκοι απέκτησαν φυσικά τον Ραούλ Νέτο (τραυματίας) και τον Γιαμ Μάνταρ από την Παρτίζαν. Από την εγχώρια αγορά ο Νέιθαν Σέστινα ήταν εκείνος που εξαργύρωσε την εξαιρετική σεζόν του με την Τουρκ Τέλεκομ και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Euroleague.

Στην άκρη του μυαλού όλων στην Κωνσταντινούπολη είναι η επιστροφή της ομάδας στο Final-4, όμως η προσέγγιση του Δημήτρη Ιτούδη δεν πρόκειται να αλλάξει και η λογική «βήμα το βήμα» θα είναι αυτή που θα κυριαρχήσει στη Φενέρ. Αν καταφέρει να μείνει υγιής, τότε έχει το ρόστερ και την ποιότητα να φτάσει ψηλά στη διοργάνωση.

Προπονητής: Ο Δημήτρης Ιτούδης μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη το καλοκαίρι του 2022 και το έκανε με στόχο να επαναφέρει τη Φενέρμπαχτσε στο Final-4 της Euroleague. Πέρυσι, η ομάδα έφτασε μια ανάσα από την τετράδα, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Στο τουρκικό πρωτάθλημα ηττήθηκε στη σειρά των ημιτελικών από την μετέπειτα πρωταθλήτρια, Αναντολού Εφές. Πλέον, ο Έλληνας προπονητής θα είναι αφοσιωμένος μόνο στην Φενέρ, καθώς έλυσε τη συνεργασία του με την εθνική ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα