Χρυσικόπουλος: «Αδικήσαμε τους εαυτούς μας!»

Είναι γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει την αναμενόμενη πορεία μέχρι τώρα στη σεζόν σε καμία από τις διοργανώσεις που συμμετέχει. Στο πρωτάθλημα το ρεκόρ του είναι 3 νίκες - 3 ήττες, στο Basketball Champions League το αντίστοιχο ρεκόρ είναι χειρότερο (1 νίκη – 5 ήττες), ενώ στο Κύπελλο ο αποκλεισμός ήρθε νωρίς. Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό για τα ως τώρα πεπραγμένα, λοιπόν, ο Λίνος Χρυσικόπουλος έριξε το βάρος της ευθύνης στους
ίδιους τους «ασπρόμαυρους».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα (21/11) στο ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4, είπε σχετικά: «Θεωρώ ότι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας, γιατί κάναμε κάποιες κακές ήττες. Και αυτές όμως μέσα στο πρόγραμμα είναι. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να κοιτάμε μπροστά».

Και πρόσθεσε σχετικά με το πού βρίσκεται τώρα η ομάδα του: «Από το παιχνίδι με την Τενερίφη, η ομάδα δείχνει σημάδια βελτίωσης και συσπείρωσης. Παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιωνόμαστε. Με τον Άρη, αν εξαιρέσουμε ένα δίλεπτο στην τελευταία περίοδο, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ήμασταν πολύ καλοί. Με τη Νεπτούνας, παίζαμε σε μια δύσκολη έδρα, που οι περισσότερες ομάδες μέχρι τώρα, έχουν χάσει με μεγάλη διαφορά. Με ένα εύστοχο σουτ παραπάνω, ίσως να μπορούσαμε να διεκδικήσουμε και τη νίκη. Στο Ρέθυμνο, παίξαμε καλά, ήμασταν διαβασμένοι καλύτερα από κάθε άλλη φορά και σε διάφορα σημεία του αγώνα πήραμε λύσεις στην επίθεση από διαφορετικούς παίκτες».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στην αλλαγή ρόλων μέσα στον ΠΑΟΚ μετά την απομάκρυνση του Κέβιν Ντίλαρντ: «Όταν φεύγει ο ηγέτης, γιατί καλώς ή κακώς ήταν ο ηγέτης αυτής της ομάδας, κάποια άλλα παιδιά πρέπει να βγουν μπροστά. Η ποιότητα του Ντίλαρντ είναι αδιαμφισβήτητη, οπότε έπρεπε να βγει παραπάνω από ένας παίκτης μπροστά, για να καλύψουμε το κενό του. Θεωρώ ότι το καταφέραμε και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Κι όσο για την προσθήκη του Γκος είπε: «Σε καμία ομάδα δεν είναι ευχάριστο να λείπουν παίκτες. Σε πάει πίσω στα σχέδια σου. Αυτές οι δύο εβδομάδες που έχουμε το κενό, μόνο υπέρ μας θα δουλέψουν. Μην ξεχνάμε ότι καμία ομάδα δε χτίστηκε τον Νοέμβριο, ειδικά όταν είναι κατά 80% καινούργια. Θέλουμε κι εμείς λίγη πίστωση χρόνου. Θεωρώ ότι με τη δουλειά που κάνουμε και επειδή έχουμε καλούς παίκτες, αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούμε και θα δικαιώσουμε και τον κόσμο, που δικαιολογημένα έχει περισσότερες απαιτήσεις φέτος».
Για τη δική του παρουσία έως τώρα στη σεζόν τόνισε: «Τον τελευταίο καιρό απολαμβάνω την ύπαρξή μου μέσα στην ομάδα και το παιχνίδι. Μακάρι να συνεχίσω έτσι και ακόμα καλύτερα αν γίνεται».

Αναφερόμενος στην παρουσία του Βαγγέλη Μαργαρίτη στην Εθνική ομάδα... υποκλίθηκε στον αρχηγό του ΠΑΟΚ: «Είμαι πολύ περήφανος για τον Βαγγέλη. Είναι κάτι που πιστεύω ότι έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και χρόνια. Αν εξαιρέσουμε τους Έλληνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, πιστεύω ότι είναι το πιο ολοκληρωμένο τεσσάρι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα».

Όσο για τον Αντώνη Κόνιαρη και την απόδοση του μέχρι τώρα είπε με νόημα: «Σίγουρα ο Αντώνης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ και θέλει να συζητάμε πάρα πολλή ώρα για αυτόν…».

Τέλος, για τη συνέχεια της ομάδας του στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League, δεν φάνηκε εντελώς απαισιόδοξος: «Και την περασμένη σεζόν, αν δεν κάνω λάθος, είχαμε κάποιες εντός έδρας ήττες και καταφέραμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Έχουμε δύο εντός έδρας παιχνίδια τώρα, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να τα πάρουμε και να ξαναμπούμε δυνατά για την πρόκριση».
Keywords
Τυχαία Θέματα