Αναντολού Εφές: Νέα εποχή, υψηλοί στόχοι

Πρωτίστως στο «τιμόνι» της ομάδας δεν βρίσκεται πλέον ο άνθρωπος που δημιούργησε αυτό το «οικοδόμημα» και επανέφερε την τουρκική ομάδα στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος ύστερα από έξι σεζόν στην Εφές, αποχώρησε το καλοκαίρι για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Λείπει επίσης ο απόλυτος ηγέτης αυτής της ομάδας, ο Βασίλιε Μίτσιτς, ο οποίος άνοιξε τα… φτερά του για το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ

και τους Οκλαχόμα Θάντερ, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε έκλεισε και ο κύκλος του Μπράιαντ Ντάνστον, η ψυχή αυτής της ομάδας, ο άνθρωπος που στις δύσκολες στιγμές κρατούσε τα αποδυτήρια ενωμένα. Αυτές δεν ήταν η μοναδικές αποχωρήσεις, αφού την πόρτα της εξόδου είδαν μεταξύ άλλων οι Κρις Σίνγκλετον, Ντόγκους Μπαλμπάι και Αμάθ Εμπαγιέ.

Όλα αυτά, ωστόσο ανήκουν στο παρελθόν, με την Αναντολού Εφές να γυρίζει σελίδα και να ετοιμάζεται να δημιουργήσει μία νέα εποχή με τον Ερντέμ Τζαν, πλέον, στο «τιμόνι» της ομάδας.

Η πρόκληση είναι σίγουρα μεγάλη για τον Τούρκο προπονητή, καθώς καλείται να διατηρήσει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο, στη μετά-Αταμάν εποχή και σίγουρα θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Σε αυτή την προσπάθεια θα έχει συνοδοιπόρους τον Σέιν Λάρκιν και τον Γουίλ Κλάιμπερν, οι οποίοι έμειναν στην ομάδα και αναμένεται να ηγηθούν αυτής. Από το μεταγραφικό παζάρι η Εφές απέκτησε αρκετούς παίκτες από το τουρκικό πρωτάθλημα, τους οποίους γνώριζε πολύ καλά ο Τζαν, ενώ σίγουρα η κορυφαία της μεταγραφή είναι ο Ντάριους Τόμπσον που έκανε σπουδαία πράγματα πέρυσι με τη φανέλα της Μπασκόνια.

Οι προβλέψεις είναι δύσκολες για μία ομάδα που άλλαξε τελείως, συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια, αλλά σίγουρα το πρότζεκτ με τον Ερντέμ Τζαν και πως τελικά θα λειτουργήσει, συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον.

Προπονητής: Ο Ερντέμ Τζαν θεωρείται ο επόμενος «μεγάλος» προπονητής στη γειτονική χώρα. Είναι μαθητής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (7 σεζόν στο πλευρό του Σέρβου στη Φενέρμπαχτσε) και προέρχεται από μία ονειρεμένη σεζόν. Στην πρώτη του χρονιά ως head coach οδήγησε την Τουρκ Τέλεκομ στα ημιτελικά του τουρκικού πρωταθλήματος και στον τελικό του EuroCup. Και μπορεί η τουρκική ομάδα να μην κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, αλλά ο ίδιος κέρδισε το βραβείο του προπονητή της χρονιάς (και στην Τουρκία) και «εξαργύρωσε» τη σεζόν με το άλμα στην Euroleague και την Αναντολού Εφές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναντολού Εφές,anantolou efes