Αλλαγές προπονητών στη La Liga: Η Βιγιαρέαλ και οι υπόλοιποι (videos)

Περίοδος εθνικών ομάδων και ύστερα από σύσκεψη στα γραφεία του Novasports.gr, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε τις αλλαγές προπονητών στα «μεγάλα» πρωταθλήματα.

Σε ένα εξ αυτών έχουμε 3+1, σε δύο… δύο και σε κάποιο… καμία (στην Αγγλία)! Που έχουν γίνει και ποιοι έχουν χάσει τη θέση τους; Η απάντηση στα links πάνω σε κάθε αναφορά…

Στη διοργάνωσή μας όμως και τη La Liga, τρεις ομάδες έχουν αλλάξει προπονητή ως τη 13η αγωνιστική, με μία εξ αυτών να έχει προβεί ήδη σε περισσότερες,

καταλαμβάνοντας την… άτυπη πρωτιά σε αυτή τη λίστα!

Βιγιαρ… έλα εσύ-φύγε εσύ

Ο λόγος για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League, τη Βιγιαρεάλ. Τα «υποβρύχια» άρχισαν τη σεζόν με τον Κίκε Σετιέν στον πάγκο τους (με το χρίσμα να περνάει και στον υπηρεσιακό Μιγκέλ Άνχελ Τένα), εν συνεχεία έδωσαν τα ηνία στον Πατσέτα και τελικά τη Δευτέρα (13/11) κατέληξαν στον Μαρθελίνο.

Και κάπου εδώ… αρχίζουν οι ωραίες ιστορίες μιας και ένας από τους λόγους που ο 58χρονος είδε την «πόρτα της εξόδου» στη Μαρσέιγ ήταν το Τριφύλλι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς! Στα προκριματικά του Champions League τέθηκε αντιμέτωπος με τους Πράσινους όντας προπονητής των Μασσαλών και ύστερα από μια απίθανη ανατροπή της ελληνικής ομάδας, έμεινε εκτός συνέχειας στα πέναλτι!

Άλλωστε ποιος μπορεί να ξεχάσει την εκτέλεση πέναλτι του Φώτη Ιωαννίδη που έστειλε αρχικά την αναμέτρηση στην παράταση και εν συνεχεία στη… ρώσικη ρουλέτα;

Φυσικά κανείς…

Μια εξέλιξη που με την γκρίνια των οπαδών και τους μόλις εννιά βαθμούς σε πέντε παιχνίδια στη Ligue 1, τον έστειλαν (προσωρινά) στο ταμείο ανεργίας.

Έτσι ο Μαρθελίνο ήταν ελεύθερος μετά τη γαλλική περιπέτειά του και κατέληξε στη Βιγιαρεάλ στα μέσα Νοεμβρίου, σε μια περίοδο που είναι 14η στο πρωτάθλημα και δεύτερη στο Europa League με έξι βαθμούς σε τρία ματς.

Και σίγουρα η 30η Νοεμβρίου, η ημερομηνία που ο Παναθηναϊκός θα βρει απέναντί του τον ίδιο και τον νέο του σύλλογο είναι κυκλωμένη στο ημερολόγιό του…

Η πρώτη φορά

Επιστροφή στις υπόλοιπες αλλαγές τεχνικών και εκείνη που ακολουθεί σε σημαντικότητα (κατά την άποψη μας πάντα) είναι εκείνη της Σεβίλλης.

Ο άνθρωπος που οδήγησε τους Ανδαλουσιάνους στην κατάκτηση του έβδομου τροπαίου Europa League (τι πιο σύνηθες…), ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, απολύθηκε μετά το κάκιστο ξεκίνημα στη σεζόν. Σε οκτώ ματς στη La Liga είχε ισάριθμους βαθμούς, στο Champions League δεν τα πήγαινε καλύτερα και η εικόνα της ομάδας έφερε τη διοίκηση στη δυσάρεστη θέση να τον απομακρύνει από τον πάγκο.

Αντικαταστάτης του ο Ντιέγκο Αλόνσο, ένας προπονητής που ανέλαβε για πρώτη του φορά ευρωπαϊκό σύλλογο. Μέχρι να πάρει το χρίσμα από τη Σεβίλλη είχε πέρασμα από τον πάγκο της πατρίδας του, της Ουρουγουάης, ομάδων της χώρας του, του Μεξικό και των Η.Π.Α.!

Με άλλα λόγια… πέρασε τον Ατλαντικό για χάρη των Ανδαλουσιάνων, στην προσπάθειά του να καθιερωθεί προπονητικά στο κορυφαίο επίπεδο!

Θα το καταφέρει; Οψόμεθα…

Η ουραγός

Τέλος, αλλαγή στον πάγκο της έκανε και η τελευταία στη βαθμολογία, Αλμερία. Η ουραγός της La Liga είχε στις επτά πρώτες αγωνιστικές δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες, κάτι που έφερε την απομάκρυνση του Βιθέντε Μορένο.

Ακολούθησε για μία αναμέτρηση ο υπηρεσιακός, Αλμπέρτο Λασάρτ, που είχε το εντυπωσιακό 3-3 με την Γρανάδα.

Ο σύλλογος βρήκε τον… μόνιμό του στο πρόσωπο του Γκάιθκα Γκαριτάνο, έναν τεχνικό με μεγάλη εμπειρία. Για την ώρα πάντως δεν έχει καταφέρει και πολλά, μετρώντας τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια…

Με αυτόν τον ρυθμό δεν αποκλείεται και η Αλμερία να γίνει… Βιγιαρεάλ και να προχωρήσει και σε νέα αλλαγή.

Μένει να φανεί τι θα συμβεί και σε αυτή την περίπτωση, όπως και ποιοι άλλοι δε θα προλάβουν… Χριστούγεννα!

Επόμενη ενημέρωση, στη νέα διακοπή…

Keywords
Τυχαία Θέματα