Τα δύο «διαζύγια» της Ligue 1 (videos)

Η δράση στο γαλλικό πρωτάθλημα ύστερα από 12 αγωνιστικές σταμάτησε λόγω Εθνικών ομάδων και των υποχρεώσεων τους στα προκριματικά του EURO 2024. Ευχάριστα νέα για τις Μαρσέιγ και Λιόν, οι οποίες θα «δουλέψουν» στη διακοπή με τους νέους προπονητές.

Το πρώτο «διαζύγιο» στη φετινή Ligue 1, η αποχώρηση του Λοράν Μπλαν στις 11 Σεπτεμβρίου

από τα «παιδιά». Ο 57χρονος Γάλλος τεχνικός «πλήρωσε» την κακή αρχή της Λιόν στο πρωτάθλημα. Μάλιστα ο Μπλαν «κάθισε» στην άκρη του πάγκου στα πρώτα τέσσερα ματς, μετρώντας τρεις ήττες και μία ισοπαλία, αφήνοντας τη γαλλική ομάδα στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα με μόλις ένα βαθμό.

Τα «ηνία» του συλλόγου ανέλαβε στις 18 Σεπτεμβρίου ο Φάμπιο Γκρόσο. Ο 45χρονος Ιταλός την προηγούμενη αγωνιστική «οδήγησε» τη Λιόν στην πρώτη φετινή νίκη, κόντρα στη Ρεν, ενώ στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια μετρά δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, αποτελέσματα που διατηρούν τον σύλλογο στην τελευταία θέση.

Ακολούθησε η αποχώρηση του Μαρθελίνο από τη Μαρσέιγ στις 20 Σεπτεμβρίου. Ευθύνη για την απόλυση του Ισπανού τεχνικού, έχουν οι οργανωμένοι οπαδοί του κλαμπ. Ο Μαρθελίνο «είπε» αντίο στο γαλλικό πρωτάθλημα ύστερα από πέντε αγωνιστικές, αφήνοντας τη Μαρσέιγ αήττητη με δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Η διοίκηση χρειάστηκε μία εβδομάδα και στις 27 Σεπτεμβρίου τα «κλειδιά» πέρασαν στα «χέρια» του Τζενάρο Γκατούζο. Ο Ιταλός προπονητής μετρά έξι παιχνίδια με απολογισμό τέσσερις ήττες, μία νίκη και ισάριθμες ισοπαλίες. Η Μαρσέιγ βρίσκεται στην 10η θέση με 13 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα