Bundesliga: Οι αλλαγές προπονητών την εφετινή σεζόν

Με την έναρξη κάθε σεζόν επικρατεί στον ποδοσφαιρικό κόσμο το ερώτημα για το ποια θα είναι η πρώτη αλλαγή προπονητή στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στην εφετινή Bundesliga δύο είναι οι ομάδες που έχουν αλλάξει μέχρι τώρα τους προπονητές τους.

Η Άουγκσμπουργκ έπειτα από τις επτά πρώτες αγωνιστικές μετρούσε μόλις μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τέσσερεις ήττες ευρισκόμενη στην 15η θέση της βαθμολογίας. Έτσι η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε τη λύση

της συνεργασίας της με τον τεχνικό Ενρίκο Μάασεν. 

Ο Γερμανός προπονητής βρισκόταν στο Άουγκσμπουργκ από το καλοκαίρι του 2022 και σε 44 ματς μέτρησε 24 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες.

Στις 9 του Οκτώβρη υπηρεσιακός προπονητής ανέλαβε ο Τομπάιας Στρομπλ, ο οποίος αποχώρησε μόλις πέντε μέρες μετά λόγω της πρόσληψης του Δανού Γιες Θόρουπ. Ο τελευταίος στο ξεκίνημά του στον πάγκο της ομάδας αγνοεί την ήττα έπειτα από τέσσερεις αγώνες.

Η δεύτερη ομάδα που δεν συνεχίζει με τον προπονητή που άρχισε την εφετινή σεζόν είναι η Μάιντς.

Στις 9 πρώτες αγωνιστικές της Bundesliga η γερμανική ομάδα αγνοούσε τη χαρά της νίκης έχοντας έξι ήττες και τρεις ισοπαλίες. Στις 3 Νοεμβρίου ο Μπο Σβένσον παραιτείται μετά από αυτό το κάκιστο ξεκίνημα και ο Γιαν Σίβερτ αναλαμβάνει άμεσα υπηρεσιακός προπονητής και πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της σεζόν απέναντι στη Λειψία με 2-0. 

Keywords
Τυχαία Θέματα