Ταξίδι στη «Χώρα των Σκιών»

Ταξίδι στη «Χώρα των Σκιών»08.12.2017Τέχνες

Υπερθέαμα στο Μέγαρο από τη χορευτική ομάδα Pilobolus

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Στις ιστορίες τους συνταιριάζουν τις άψογα εκτελεσμένες χορευτικές κινήσεις με την οργιώδη φαντασία και τις εναλλαγές φωτός και σκοταδιού. Η διάσημη χορευτική κολεκτίβα Pilobolus, η αμερικανική ομάδα που, εκτός από την «τέχνη της αφήγησης», γνωρίζει πολύ καλά και την «τέχνη του σόου», σε λίγες ημέρες έρχεται στην Αθήνα, με μια παραγωγή, την οποία από το 2009 έχουν παρακολουθήσει

περισσότεροι από 800.000 θεατές ανά τον πλανήτη.

Μιλάμε για το «Shadowland», μια παράσταση που θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 13 έως τις 17 Δεκεμβρίου. Ενα είναι το σίγουρο, ύστερα από αυτήν την παράσταση οι θεατές θα εντυπωσιαστούν από το πόσο εύκολα τα λαστιχένια κορμιά των χορευτών μπορούν να μεταμορφωθούν σε μυθικά πλάσματα, ζώα της ζούγκλας, ακόμη και σε αυτοκίνητα!

Η ιστορία της παράστασης, που θυμίζει λίγο την αγαπημένη «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», μας μεταφέρει στο σπίτι μιας έφηβης. Επειτα από μια διένεξη με τους γονείς της, οι οποίοι την αντιμετωπίζουν ακόμη σαν μικρό κορίτσι, η κοπέλα αποκοιμιέται με τις σκέψεις της. Στο όνειρό της βλέπει τη σκιά της, που κρύβεται πίσω από τον τοίχο του κρεβατιού, να «ζωντανεύει» και από εκεί αρχίζει το ταξίδι της στη «Χώρα των Σκιών». Με χιούμορ, που αγγίζει τον σουρεαλισμό, αλλά και το θαυμάσιο σκότος να περικυκλώνει τη σκηνή, οι χορευτές διηγούνται μια ιστορία έντονα δραματική και κωμική.

Οι Pilobolus, οι οποίοι συστήθηκαν στο κοινό πριν από περίπου 40 χρόνια, έχουν γίνει ιδιαίτερα γνωστοί επειδή καταφέρνουν να «μπλέκουν» διαφορετικά πολυμέσα και πολλαπλές κινούμενες εικόνες, μέσα από ένα περίπλοκο παιχνίδι φωτισμών, το οποίο «γεννά» ευφάνταστες φιγούρες στο μυαλό του θεατή. Εχουν αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις, μεταξύ των οποίων τα βραβεία Scripps (2000) και Dance Magazine (2010). Να θυμίσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που έρχεται η ομάδα στην Ελλάδα.

Την παράσταση υπογράφει ο Steven Banks, ενώ την πρωτότυπη μουσική έχει γράψει ο φημισμένος για τις συνθέσεις του στον κινηματογράφο Ντέιβιντ Πόε.

Info: Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα) από τις 13 έως τις 17 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα