Αλβανός, Ιταλός και ανήλικοι με μολότοφ στα Εξάρχεια

Αλβανός, Ιταλός και ανήλικοι με μολότοφ στα Εξάρχεια08.12.2017Αστυνομικά

Φορτωμένοι με σακίδια γεμάτα βόμβες μολότοφ ήταν τα 11 άτομα που συνελήφθησαν προχθές το βράδυ από την Αστυνομία στις ταραχές, μετά την πορεία μνήμης των αντιεξουσιαστών για τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Από τους συλληφθέντες οι τέσσερις είναι ανήλικοι (τρεις Ελληνες και ένας αλβανικής υποκοότητας), ένας Ιταλός και πέντε Ελληνες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωσιν- αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικινδύνων σωματικών

βλαβών σε βάρος αστυνομικών, εμπρησμού, έκρηξης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της αντίστασης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, ενώ σε κοινόχρηστους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί - εμπρηστικοί μηχανισμοί, 16 ακέραιες βόμβες μολότοφ, οκτώ γκαζάκια, πέντε δοχεία με εύφλεκτο υγρό, 29 γυάλινα μπουκάλια και εννέα αντιασφυξιογόνες μάσκες. Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 7 το βράδυ από τα Προπύλαια.

Μετά τη συγκέντρωση περίπου 300 άτομα «ταμπουρώθηκαν» στα Εξάρχεια πίσω από τα οδοφράγματα που είχαν στήσει περιμετρικά της πλατείας και ξεκίνησαν τον πετροπόλεμο με τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι μπαχαλάκηδες για ακόμα μια φορά επιδόθηκαν σε βιαιότητες εκτοξεύοντας δεκάδες βόμβες μολότοφ αλλά και φωτοβολίδες ευθείας βολής.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, αλλά όχι εκτεταμένα, με στόχο τη γρηγορότερη εκτόνωση της έντασης. Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι οδοί Στουρνάρη, Εμμανουήλ Μπενάκη, Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τη ρίψη των δακρυγόνων. Από τις βόμβες μολότοφ αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Keywords
Τυχαία Θέματα