Παιχνίδι, μουσική και δράσεις

Παιχνίδι, μουσική και δράσεις22.12.2017Τέχνες

Εκπαιδευτικά εργαστήρια και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από αύριο στα μουσεία της Αθήνας

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Ξεναγήσεις, συναυλίες και εκπαιδευτικά εργαστήρια, πλήρως εναρμονισμένα με το κλίμα των ημερών, έχουν ετοιμάσει τα μουσεία της Αθήνας, για τις επόμενες μέρες. Η «δημοκρατία» παρουσιάζει μερικές από τις πλέον ενδιαφέρουσες προτάσεις.

• Το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας,

το Εθνικό Αρχαιολογικό, μια ανάσα πριν από την εκπνοή του χρόνου, στις 29/12, μας περιμένει στην Αίθουσα του Βωμού με μια εορταστική συναυλία που θα δώσει το μουσικό σχήμα 3ensemble, ερμηνεύοντας έργα Βιβάλντι, Χάιντν, Μπαχ και Πιατσόλα.

• Ακόμη, στις 27 και 28 Δεκεμβρίου το μουσείο διοργανώνει για τους μικρούς φίλους το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Παίζοντας με τον τρόπο των αρχαίων». Τα παιδιά θα γνωρίσουν τα αρχαία παιχνίδια χαζεύοντας τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης των αγγείων και αγγίζοντας τα περίτεχνα αντίγραφά τους. Τα εργαστήρια αρχίζουν στις 11.00 το πρωί.

• Στις 3 Ιανουαρίου τα παιδιά που θα περάσουν το κατώφλι του Αρχαιολογικού θα ανακαλύψουν τον κόσμο της αρχαίας ελληνικής μουσικής, παρατηρώντας επιλεγμένα εκθέματα από τη Συλλογή Αγγείων και Εργων Μικροτεχνίας, ενώ παράλληλα θα αγγίξουν αντίγραφα μουσικών οργάνων και θα ακούσουν τους ήχους τους. Στο εργαστήρι που θα ακολουθήσει θα κατασκευάσουν το δικό τους ημερολόγιο της χρονιάς, εμπνευσμένο από τα εκθέματα του ιδρύματος.

• Στο Μουσείο της Ακρόπολης, αύριο από τις 11.00 έως τις 13.00, η καθιερωμένη θεματική ξενάγηση στην Αίθουσα του Παρθενώνα θα γίνεται με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της άρπας του Θοδωρή Ματούλα και του μικρού οργάνου του Θάνου Μαριέτη, ενώ την Κυριακή στο ισόγειο του μουσείου θα βρεθεί το Κουιντέτο Εγχόρδων Quintarco της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για να παρουσιάσει χριστουγεννιάτικες και κλασικές μελωδίες.

• Ακόμη, στις 31 Δεκεμβρίου στον ίδιο χώρο μάς δίνει «ραντεβού» το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών Metallon της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Θα ερμηνεύσει διάσημες χριστουγεννιάτικες, κινηματογραφικές αλλά και τζαζ μελωδίες, με τη σύμπραξη γνωστών καλλιτεχνών.

• Στο νεοσύστατο Μουσείο Παιχνιδιών του Μουσείου Μπενάκη αύριο και στις 28/12 θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Τα Χριστούγεννα των παιχνιδιών». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν όλα εκείνα τα αντικείμενα που άφησαν «κρυφά» τις βιτρίνες τους (11.00 και 12.30), ενώ στο Μουσείο των Ηρακλειδών αύριο τα παιδιά θα δοκιμάσουν να φτιάξουν τα δικά τους έργα, αντλώντας έμπνευση από τις σουρεαλιστικές δημιουργίες του Σαλβαντόρ Νταλί.

Keywords
Τυχαία Θέματα