Η κωμωδία βολτάρει στα Λαδάδικα!

Η κωμωδία βολτάρει στα Λαδάδικα!22.12.2017Πρόσωπα

Το Σάββατο έρχεται το «The Bondage Xmas Comedy Show» για να μας παρουσιάσει τα Χριστούγεννα από διαφορετική σκοπιά

Συνέντευξη στην
Ελένη Σκάρπου

Είναι ταλαντούχος, είναι πολυπράγμων, είναι αστείος χωρίς να το προσπαθεί, είναι Θεσσαλονικιός, είναι κωμικός, ραδιοφωνικός παραγωγός, showman και κυρίως καλό παιδί. Ο Αλέξανδρος Χαριζάνης αποτελεί μια αγαπητή φιγούρα της πόλης και αυτά τα

Χριστούγεννα έρχεται για να μας δώσει γέλιο, χαλάρωση και να μοιραστεί μαζί μας κωμικά βιώματα, μαζί με μια ομάδα κωμικών της πόλης. Αύριο, Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, φέρνει στη σκηνή του Eightball, στα Λαδάδικα, το «The Bondage Xmas Comedy Show», λίγο μετά τις 21.00, για τρίτη συνεχή χρονιά.

Αν λοιπόν σας αρέσουν τα Χριστούγεννα αλλά όχι η κλισέ τους πλευρά, αν σας αρέσουν τα άκυρα, αλλά δεν υπάρχει κάποιος να σας τα ρίξει, αν σας αρέσει η κωμωδία, αλλά όχι με τον κλασικό, συνήθη τρόπο, αν γενικότερα τα έχετε βαρεθεί όλα, τότε αυτή είναι η ευκαιρία σας για το πιο ταρατατζούμ ρεβεγιόν των γιορτών, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Πρόκειται για μια βραδιά γεμάτη stand up comedy, improv comedy από μέλη της ομάδας Felizol, βίντεο και χριστουγεννιάτικες ακυριές που θα κάνουν το έλκηθρο να σπινιάρει, τους ταράνδους να καλύψουν τα αφτιά τους και το γκι να ανθίσει από πάνω μέχρι κάτω.

Με μότο... «Χριστός Ανέστη», οι Αλέξανδρος Χαριζάνης, Στέλιος Ανατολίτης, Γιώργος Βαβούρας, Παναγιώτης Κούδας και οι φίλοι τους θα μας πασπαλίσουν με την κωμική χρυσόσκονή τους, με special guest τον Θωμά Ζάμπρα.
«Η δομή της παράστασης είναι ίδια κάθε φορά, τα κείμενα αλλάζουν. Και η θεματολογία επίσης ποικίλλει, ανάλογα με το ζήτημα που έχει επιλέξει ο κάθε κωμικός να καταπιαστεί μέσα στη χρονιά.

Είτε αυτό είναι κάτι που αντλεί μέσα από την καθημερινότητά του, κάτι που είδε και τον τσίγκλησε, είτε απλά μια εντελώς λάθος ιστορία» εξηγεί ο Αλέξανδρος, θέλοντας να μας δώσει παραπάνω πληροφορίες γι' αυτό που θα ζήσουμε αύριο και σίγουρα είναι για εκείνον μεγίστης σημασίας, μιας και μαζεύει φίλους και συνεργάτες για να πλάσει ένα υπερθέαμα, με στόχο το γέλιο και τη χαρά.
«Η συγκεκριμένη παράσταση, η εορταστική που κάνουμε στο τέλος κάθε χρονιάς, είναι η προσωπική μου αγαπημένη.

Είναι ευτυχία να επικοινωνείς με ανθρώπους που θαυμάζεις την κωμωδία τους και να στήνεις παραστάσεις που δίνουν χώρο έκφρασης και ελευθερία σε όλους του συντελεστές να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Γιατί από εκεί ξεκινάς μια συνεργασία, από τον αγνό, παιδικό θαυμασμό» τονίζει.

«Το κοινό ξέρει να επιβραβεύει την παράστασή μας»

Ο Αλέξανδρος Χαριζάνης μας μίλησε για το κοινό της πόλης και τον τρόπο με τον οποίο δείχνει την αγάπη του για το stand up comedy και τα συναφή θεατρικά είδη. «Για αγάπη δεν ξέρω, μια συμπάθεια τη βλέπω πάντως! Σίγουρα έχει παίξει ρόλο η πρόσβαση της νέας γενιάς κυρίως σε αντίστοιχα βίντεο από κωμικούς του εξωτερικού. Προσπαθούμε να έχουμε μια σοβαρή παρουσία στη Θεσσαλονίκη σαν σκηνή κι αυτήν ακριβώς την προσπάθεια μάλλον επιβραβεύει το κοινό κι εμπιστεύεται τις παραστάσεις μας» λέει ο γνωστός κωμικός της πόλης και εξομολογείται πως η Θεσσαλονίκη έχει επιδράσει στην πορεία του.

«Είναι η πόλη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Εδώ ανέβηκα πρώτη φορά στη σκηνή, εδώ έμαθα ραδιόφωνο, εδώ έκανα το ξεκίνημά μου στα περισσότερα πράγματα με τα οποία έχω καταπιαστεί. Μου αρέσει και σαν πόλη. Οχι επειδή είναι η πόλη μου! Ισως επειδή την έχω μάθει και κινούμαι με σχετική ελευθερία επαγγελματικά. Λίγα πράγματα με ενοχλούν εδώ. Αν κάτι με ενοχλεί γενικά... είτε το παραβλέπω είτε το προσπερνάω πολύ γρήγορα. Χορτάσαμε μιζέρια. Οποιος θέλει να γκρινιάξει να το κάνει παραδίπλα» επιμένει και αισιόδοξος καθώς είναι μας εισάγει στο «κίνημα» της ακυριάς, που πήρε σάρκα και οστά εξαιτίας του στα ερτζιανά.

«Η “Ακυριά της Ημέρας” ξεκίνησε σαν ένα ένθετο που κάνω στον ραδιοφωνικό σταθμό όπου εργάζομαι, τον 1055 Rock, το οποίο προσπαθεί να απενοχοποιήσει το λογοπαίγνιο, το κάπως πιο άκυρο “αστείο” μέσα από ραδιοφωνικούς χαρακτήρες που κάθε μέρα μπλέκουν σε αλλοπρόσαλλες καταστάσεις. Μια άλλη ανάγνωση είναι πως απλώς λέμε κοτσάνες» καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα