Καίει Σημίτη η Τσακάλου: Εβλεπε τακτικά τον Χριστοφοράκο

Καίει Σημίτη η Τσακάλου: Εβλεπε τακτικά τον Χριστοφοράκο22.12.2017Παρασκήνιο

Η γραμματέας του «Μr Siemens» βάζει στο κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό, μιλώντας για τουλάχιστον 14 ραντεβού το 1997-98

Στο κάδρο της υπόθεσης Siemens έβαλε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη η εξ απορρήτων του Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνη Τσακάλου, καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν τουλάχιστον έξι φορές το 1997, οπότε και υπεγράφη

προγραμματική συμφωνία για τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ, κατά τη σύναψη της οποίας φέρεται ότι διακινήθηκαν παράνομα τεράστια χρηματικά ποσά.

Η γυναίκα που υπήρξε δεξί χέρι του άλλοτε ισχυρού άνδρα της γερμανικής εταιρίας στην Ελλάδα κλήθηκε από το δικαστήριο να αποκρυπτογραφήσει τις σημειώσεις της στα ημερολόγια που τηρούσε ως γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, τη διετία 1997-1998 και εμφανίστηκαν πρώτη φορά, καθώς -όπως είπε- η ίδια είχε ξεχάσει την ύπαρξή τους.

Σε αυτά καταγράφονται πρωτοκλασάτα ονόματα της τότε κυβέρνησης, στελέχη δημόσιων οργανισμών αλλά και πρόσωπα που, όπως όλα δείχνουν, αποτέλεσαν «κλειδί» στις επαφές του Μιχάλη Χριστοφοράκου προκειμένου να «συζητήσει τα projects της εταιρίας που είχαν να κάνουν με το Δημόσιο».

Ενα από αυτά τα πρόσωπα, σύμφωνα με τη μάρτυρα, ήταν η έμπιστη γραμματέας του πρώην πρωθυπουργού Μάνια Κωστοπούλου, το όνομα της οποίας αναφέρεται στις σελίδες των συγκεκριμένων ημερολογίων για τη διετία τουλάχιστον 14 φορές, με την πρώτη να αναφέρεται στις 8 Ιανουαρίου 1997, ενώ οι περισσότερες επαφές φαίνεται να γίνονταν στο Μέγαρο Μαξίμου. «Οπου δείτε Κωστοπούλου είναι Σημίτης» είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας. «Δηλαδή οι οκτώ φορές το 1998 είναι Σημίτης;» ρώτησε η εισαγγελέας, για να ακούσει την κυρία Τσακάλου να απαντά: «Μάλιστα». «Πόσες ήταν οι συναντήσεις το 1997;» συνέχισε η εισαγγελέας. «Εξι» είπε η μάρτυρας, η οποία λίγο αργότερα διευκρίνισε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι συζητήθηκε στις επίμαχες συναντήσεις. Ωστόσο, εκτίμησε πως οι συναντήσεις αφορούσαν τα projects που είχαν να κάνουν με το Δημόσιο.

Εισαγγελέας: Τι ανέμενε ο κ. Χριστοφοράκος από τον πρωθυπουργό της χώρας, ευνοϊκή μεταχείριση της Siemens;
Μάρτυρας: Δεν μου έκανε κανένα σχόλιο…
Εισαγγελέας: Σας είχε πει μήπως η κυρία Κωστοπούλου;
Μάρτυρας: Στις συναντήσεις μου μαζί της δεν θίχτηκε ποτέ το τι συζητούσε ο Χριστοφοράκος με τον πρωθυπουργό. Ημασταν και οι δύο επαγγελματίες. Διατηρούσα μαζί της μια φιλικοεπαγγελματική σχέση και δεν θα μπορούσαμε να συζητάμε τέτοια θέματα.

Στα περίφημα ημερολόγια καταγράφονται, επίσης, επικοινωνίες του Μιχάλη Χριστοφοράκου με τον τότε υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσο Μαντέλη, τον Γιάννο Παπαντωνίου, τον Ακη Τσοχατζόπουλο, αλλά και τον Θεόδωρο Τσουκάτο -ήταν παρών στο δικαστήριο-, με τον οποίο φαίνεται να είχε συναντηθεί τουλάχιστον 11 φορές το 1997, 27 το 1998 και έξι το 1999. Είναι ενδεικτικό πως σε πολλές περιπτώσεις οι κ. Τσοχατζόπουλος και Τσουκάτος αναφέρονται με το μικρό τους όνομα, δηλαδή ως «Ακης» και «Θόδωρος».

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Να κληθεί εδώ και τώρα

Τελικά όποια πέτρα και να σηκώσεις βρίσκεις από κάτω τον... καταλληλότερο. Ο άνθρωπος που θέλει να κάνει τον τιμητή των πάντων και να εμφανίζεται ως λευκή περιστερά φέρεται εμπλεκόμενος πάλι σε ένα σκάνδαλο, αυτό της Siemens.

Οπως αποκάλυψε η γραμματέας του Χριστοφοράκου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που εξετάζει τη σύμβαση της γερμανικής εταιρίας με τον ΟΤΕ, ο Κώστας Σημίτης συνάντησε όχι μόνο μία ή δύο φορές τον άνθρωπο που δωροδόκησε τους πάντες πριν διαφύγει στη Γερμανία, αλλά τουλάχιστον 14 μέσα σε δύο χρόνια.

Ο πολιτικός που η Ν.Δ. είχε καταγγείλει ως αρχιερέα της διαφθοράς και ποδηγετεί το νέο ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί έκανε τόσα ραντεβού με τον Χριστοφοράκο.
Για αυτό πρέπει να κληθεί εδώ και τώρα από τη Δικαιοσύνη να δώσει εξηγήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα