Παγκόσμιο πάρτι για το 2018

Παγκόσμιο πάρτι για το 2018 02.01.2018Ειδήσεις

Ρεβεγιόν υπό τον τρομοφόβο στις κεντρικές πλατείες της Ευρώπης με χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς

Ενα απέραντο κύμα χαράς σάρωνε χθες κάθε γωνιά του πλανήτη, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και στις κεντρικές πλατείες των μεγαλουπόλεων -και όχι μόνο- για να γιορτάσουν την έλευση του 2018!

Το Σίδνεϊ έγινε (στις 15.00 ώρα Ελλάδας) η πρώτη μεγαλούπολη που υποδέχθηκε το 2018, με 1.500.000 ανθρώπους να συγκεντρώνονται στον εμβληματικό κόλπο της πόλης για να γιορτάσουν και να

δουν τα πυροτεχνήματα.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένα, μετά την επίθεση με αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στο πλήθος στη Μελβούρνη την περασμένη εβδομάδα. Η γιορτή για την έλευση του 2018 συνεχίστηκε στο Χονγκ Κονγκ με ένα εντυπωσιακό θέαμα διάρκειας 10 λεπτών, ενώ στο Ντουμπάι η παραδοσιακή ρίψη πυροτεχνημάτων αντικαταστάθηκε από ένα θέαμα με λέιζερ στον Μπουρζ Χαλίφα, τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου.

Στα «δικά μας μέρη», στην Ευρώπη, οι εορτασμοί σε πολλές χώρες τελέστηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ιδίως στο Παρίσι, όπου χιλιάδες άνθρωποι πήγαν να δουν τα πυροτεχνήματα πάνω από την Αψίδα του Θριάμβου, παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην πόλη του φωτός.

Για να φτάσουν στον χώρο, οι πολίτες περνούσαν από σωματικό έλεγχο, ενώ 1.800 αστυνομικοί και άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά ήταν ανεπτυγμένοι μόνο στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Στο Λονδίνο, πάνω από 100.000 άνθρωποι προμηθεύτηκαν εισιτήριο για να δουν το σόου των πυροτεχνημάτων από τις όχθες του Τάμεση και να ακούσουν το Μπιγκ Μπεν να ηχεί. Αυστηρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας και στην Τουρκία, την οποία στοιχειώνουν οι μνήμες της τραγωδίας της Πρωτοχρονιάς του 2017, όταν η τρομοκρατική επίθεση στο πολυτελές κλαμπ Ρέινα στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους.

Λαμπεροί ήταν οι εορτασμοί και στη Νέα Υόρκη, όπου σχεδόν 2.000.000 άνθρωποι, παρά το πολικό ψύχος (-10° Κελσίου), βρέθηκαν στην Τάιμς Σκουέαρ για να υποδεχθούν το νέο έτος.
Εντελώς διαφορετικό ήταν το εορταστικό κλίμα στη Βραζιλία, όπου 3.000.000 άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη ντυμένοι στα λευκά, όπως επιτάσσει η παράδοση, πλημμύρισαν τη διάσημη παραλία Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Δυστυχήματα από κροτίδες, σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών και μαχαιρώματα

Δυστυχώς, ακόμη μία χρονιά οι εορτασμοί για την έλευση του νέου έτους αμαυρώθηκαν από γεγονότα που σε κάποιες περιπτώσεις στοίχισαν ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Συγκεκριμένα, στη Γερμανία δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από κροτίδες στη διάρκεια ενός πρωτοχρονιάτικου σόου, ενώ τραυματίστηκαν άλλα έξι άτομα - ανάμεσά τους κι ένα μικρό παιδί.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την υποδοχή του 2018 -πάλι στη Γερμανία-, υπήρξαν καταγγελίες για τουλάχιστον δέκα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, ενώ άλλες εννέα γυναίκες κατήγγειλαν ανάλογα περιστατικά στην Κολονία.

Την ίδια ώρα, τέσσερις άνθρωποι δολοφονήθηκαν με μαχαίρι τη νύχτα της πρωτοχρονιάς στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ, εν μέσω της νέας αναζωπύρωσης των επιθέσεων με μαχαίρι στη βρετανική πρωτεύουσα. Τα περιστατικά, ωστόσο, δεν σχετίζονται μεταξύ τους, τόνιζε χθες η αστυνομία.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, και συγκεκριμένα σε ξενοδοχείο του Χιούστον, οι Αρχές συνέλαβαν την Κυριακή άνδρα σε κατάσταση μέθης, ο οποίος διαπιστώθηκε όμως ότι είχε στην κατοχή του πολλά όπλα - με τα μέσα ενημέρωσης να σχολιάζουν πως το γεγονός ξύπνησε σε όλους μνήμες από το πρόσφατο μακελειό στο Λας Βέγκας.

Τέλος, περισσότεροι από 190 άνθρωποι τραυματίστηκαν από φωτοβολίες και κροτίδες κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά στις Φιλιππίνες, παρά την προεδρική οδηγία για περιορισμούς στη χρήση βεγγαλικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα