Προεδρικό «ευχαριστώ» στην Εκκλησία

Προεδρικό «ευχαριστώ» στην Εκκλησία02.01.2018Πρόσωπα

Το μήνυμα Παυλόπουλου στον Αρχιεπίσκοπο. Τα κάλαντα, το τσίπουρο και το «δεν ξέρει αυτή, είναι νύφη» του Τσίπρα για την Μπαζιάνα

Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου τελέστηκε χθες το πρωί η καθιερωμένη δοξολογία για το νέο έτος στη Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και

Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι πρόεδροι της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι υπουργοί Δημήτρης Βίτσας, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ελενα Κουντουρά, ο Κώστας Σκανδαλίδης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Δημήτρης Σιούφας και Απόστολος Κακλαμάνης, καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε «ο νέος χρόνος να είναι δημιουργικός, ειρηνικός και ωφέλιμος», ενώ οι πολιτικοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σύντομες ευχές, κάτι που έπραξαν και στη συνέχεια, στο Προεδρικό Μέγαρο. «Χίλια ευχαριστώ για την αποστολή της Εκκλησίας» είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του στην κοπή της πίτας της Προεδρικής Φρουράς και απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Μεγάλη προσφορά

«Δεν είναι μόνο η προσφορά της σ΄ αυτήν την κρίση. Είναι και η προσφορά της χριστιανικής παράδοσης στον πολιτισμό μας, στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Δεν ξεχνάμε ότι αυτό το τμήμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού που οφείλεται στη χριστιανική παράδοση είναι εκείνο που εμπνέει και την Ευρώπη για να διαμορφώσει τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει σ΄ ολόκληρη την υφήλιο» σημείωσε.



Το πρωί της Κυριακής το πρωθυπουργικό ζεύγος άκουσε τα κάλαντα από πολιτιστικούς συλλόγους και παιδιά, με τον κ. Τσίπρα να έχει διάθεση για χιούμορ. Οταν του προσφέρθηκε ένα μπουκάλι τσίπουρο, ο πρωθυπουργός είπε «έφερες το καλύτερο», με το μέλος του πολιτιστικού συλλόγου να απαντά: «Είπα στη γυναίκα σας να σας δίνει από λίγο να έχετε κεφάλι νηφάλιο». Η ατάκα του κ. Τσίπρα προκάλεσε γέλιο: «Δεν ξέρει αυτή, είναι νύφη» είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα κάλαντα από τα παιδιά του Συλλόγου Συνδρόμου Down, τα μέλη της Πολιτιστικής Ενωσης «Βουθρωτό» από την Ηπειρο και τον Σύλλογο Κρητών Αιγάλεω. «Οι κυβερνώντες έφεραν τον τόπο μας στον πάτο, τσι ελπίδες έχει ο λαός σε σένανε, Κυριάκο» ήταν μία από τις μαντινάδες που άκουσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα