Αυτοί είχαν ρημάξει τις μοτοσικλέτες στη δυτική Αττική

Αυτοί είχαν ρημάξει τις μοτοσικλέτες στη δυτική Αττική02.01.2018Αστυνομικά

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης η οποία κρύβεται πίσω από τουλάχιστον 23 κλοπές πολυτελών μηχανών, μεγάλου κυβισμού, σε περιοχές της δυτικής Αττικής και είχε εξαρθρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Η Αστυνομία δημοσιοποίησε φωτογραφίες και από τις κλεμμένες μηχανές, στις οποίες φαίνεται ότι η δεκαμελής σπείρα έβαζε στο μάτι ακριβά δίκυκλα, από τα οποία κέρδισε περισσότερα από 250.000 ευρώ.

Η σπείρα δρούσε σε δύο επίπεδα, καθώς τα ηγετικά

μέλη της έφερναν από χώρες του εξωτερικού μεταχειρισμένες και τρακαρισμένες μοτοσικλέτες στις οποίες αντικαθιστούσαν ανταλλακτικά από τα ίδια μοντέλα που έκλεβαν τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι αρχηγοί της οργάνωσης ταξίδευαν στην Ολλανδία, στη Γαλλία και τη Σλοβενία, αγόραζαν τις τρακαρισμένες μηχανές και εν συνεχεία τις εισήγαν στην Ελλάδα.



Την ίδια ώρα, τα υπόλοιπα μέλη άρχιζαν την αναζήτηση των αντίστοιχων μοντέλων που θα κλαπούν ώστε να γίνει η αλλαγή των ανταλλακτικών από τις κλεμμένες στις μεταχειρισμένες μηχανές. Μάλιστα, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, φρόντιζαν να τοποθετούν στις εισαγόμενες μοτοσικλέτες ανταλλακτικά που δεν έχουν χαρακτηριστικούς αριθμούς και δεν θα προέδιδαν την προέλευσή τους. Τα μέλη της σπείρας που έκλεβαν τις μηχανές στη δυτική Αττική λειτουργούσαν μόνο κατά παραγγελία, ενώ, παράλληλα, «φακέλωναν» τους υποψήφιους στόχους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα