Αυξήσεις πάλι στα διόδια λόγω του πληθωρισμού

Αυξήσεις πάλι στα διόδια λόγω του πληθωρισμού02.01.2018Άρθρα

Ερχεται μικρή αναπροσαρμογή προς τα πάνω. Νέες τιμές ανακοινώθηκαν για το τμήμα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα

Επειτα από αρκετά χρόνια μικρών μειώσεων, η αύξηση του πληθωρισμού οδηγεί φέτος σε μικρές αυξήσεις των τιμών των διοδίων στο εθνικό δίκτυο.

Τα διόδια, με βάση τις συμβάσεις παραχώρησης, αυξάνονται ή μειώνονται ανάλογα με την πορεία του πληθωρισμού.

Επειδή την περσινή χρονιά υπήρξε αύξηση του πληθωρισμού, αναπροσαρμόζονται και οι τιμές στο εθνικό δίκτυο για ορισμένους σταθμούς διοδίων.

Για παράδειγμα, η διοίκηση του Μορέα, που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα (και το τμήμα Λεύκτρο - Σπάρτη), ανακοίνωσε ήδη αυξήσεις που θα ισχύσουν από την προσεχή Δευτέρα. Τα διόδια για τα Ι.Χ. στον μετωπικό σταθμό του Σπαθοβουνίου αυξάνονται από 2,45 σε 2,5 ευρώ, ενώ στον μετωπικό σταθμό της Βελιγοστής από 1,25 σε 1,30 ευρώ. Αυξήσεις κατά 5 ευρωλεπτά θα υπάρξουν και στους μετωπικούς σταθμούς Καλαμάτας και Πετρίνας, ενώ σταθερές μένουν οι τιμές στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Εργου Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη (νόμος 3559/2007, όπως διαμορφώθηκε και ισχύει), από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 Ιανουαρίου 2018 προς Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 (ώρα 24.00 της 8/1/2018), οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του Εργου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2018».

Στον Μορέα υποστηρίζουν ότι από την προαναφερθείσα τιμαριθμική αναπροσαρμογή και μετά τέσσερα συνεχή έτη μειώσεων προκύπτουν μικρές αυξήσεις τιμών σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, οι οποίες απεικονίζονται στον πίνακα που δημοσιεύουμε. Κάποιες τιμές δεν επηρεάζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα