Ο Πάγκαλος «θυμήθηκε» πρόταση επί Μητσοτάκη!

Ο Πάγκαλος «θυμήθηκε» πρόταση επί Μητσοτάκη!28.12.2017Πρόσωπα

Μιλούν όλοι, μιλάει και ο Θόδωρος Πάγκαλος (φωτό) για το όνομα των Σκοπίων, ο πολιτικός που το βράδυ των Ιμίων βρισκόταν απαθής σε τηλεοπτικό πάνελ!

Ο κ. Πάγκαλος βρήκε αφορμή να... ευλογήσει τα γένια του επαναφέροντας μια πρόταση που είχε κάνει από τις αρχές του '90, ενώ επιτέθηκε στον υπουργό Εξωτερικών

Νίκο Κοτζιά, κατηγορώντας τον ότι διαπραγματεύεται μυστικά.
Η πρόταση του κ. Πάγκαλου, την οποία είχε διατυπώσει προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, ήταν «Μακεδονική Δημοκρατία των Σκοπίων».

Οπως ανέφερε, «δεν θίγει κανέναν και μπορούμε σιγά σιγά να το ξεχνάμε ονομάζοντάς τους Δημοκρατία των Σκοπίων στην καθημερινή πρακτική. Ξεχνάμε ότι, αν αυτοί δεν έχουν σχέση με τη Μακεδονία, τότε είναι Βούλγαροι».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Ακη Τσοχατζόπουλο, τους οποίους αποκάλεσε «δημαγωγούς», ισχυριζόμενος ότι οι δυο τους παρέσυραν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Σκοπιανό: «Είχα την τιμή να με ενημερώσει ο κ. Σαμαράς, επίσημα ως εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, για την πρόθεσή του να κάνει θέμα με την ονομασία των Σκοπίων. Διαφώνησα τότε με τη δημιουργία ενός νέου “εθνικού”.

Είχαμε ήδη το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά. Ο κ. Σαμαράς δεν με άκουσε - προχώρησε αγέρωχος προς την ανατροπή της κυβέρνησής του. Ο Ανδρέας Παπανδρέου βάδισε με έμπνευση των δημαγωγών Τσοχατζόπουλου και Βενιζέλου στη δημιουργία ακόμη μεγαλύτερου χάσματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα