Στα χέρια της Morgan Stanley και της Profex περνά ο Κορρές

Στα χέρια της Morgan Stanley και της Profex περνά ο Κορρές28.12.2017Επιχειρήσεις

Οι δύο εταιρίες θα αποκτήσουν το 70%, με τον ιδρυτή του ομίλου να κρατά το 30% και το μάνατζμεντ

Υπό τον έλεγχο της Morgan Stanley και της Profex περνά ο όμιλος Κορρές. Μέσω συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου οι δύο εταιρίες θα αποκτήσουν το 70% (56% και 14%, αντίστοιχα) των μετοχών της Nissos, που ανήκει εξ ολοκλήρου στον Γιώργο Κορρέ, καταβάλλοντας συνολικά 48.300.000 ευρώ σε μετρητά. Ο ιδρυτής της ελληνικής

εταιρίας καλλυντικών Γιώργος Κορρές θα παραμείνει μέτοχος με ποσοστό 30% και θα διατηρήσει το μάνατζμεντ της εταιρίας.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Κορρές, στόχος της συμφωνίας με τη Morgan Stanley και την Profex είναι η επέκταση στις διεθνείς αγορές και η εδραίωση της μάρκας παγκοσμίως, πέρα από την Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική, όπου έχουν ήδη τεθεί οι βάσεις μίας επιτυχημένης αναπτυξιακής πορείας.

Το deal έκλεισε με τη North Haven Private Equity Asia IV, L.P., υπό διαχείριση επενδυτικό κεφάλαιο της Morgan Stanley, μέσω της NHPEA Maiden Holding B.V. (NHPEA) και την Profex Inc., εταιρία διανομής δερμοκαλλυντικών προϊόντων στην Κίνα, που ανήκει στον ελληνα επιχειρηματία Παύλο Κοντομίχαλο. Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση των πιστωτριών τραπεζών της Κoρρές.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας θα υπάρξει δημόσια πρόταση σε τιμή 5,08 ευρώ ανά μετοχή. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, προβλέπεται υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της Κoρρές στην ανώτερη τιμή μεταξύ της μέσης τιμής εξαμήνου, που είναι περίπου 4,2 ευρώ, και της τιμής κτήσης των 5,08 ευρώ ανά μετοχή.

Η πορεία της δημόσιας πρότασης θα καθορίσει τα επόμενα βήματα. Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, αποτελεί βούληση των μερών να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos κατά 10.000.000 ευρώ, με σκοπό να χρηματοδοτήσουν τη μελλοντική ανάπτυξη του Ομίλου Κορρές.

Στη συμφωνία προβλέπεται πως η Profex και η Κορρές θα συνάψουν μία σύμβαση αποκλειστικής διανομής και χρήσης σημάτων, σύμφωνα με την οποία η Profex θα αναλάβει τη διανομή των προϊόντων της Κορρές στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάου. Το Εργαστήριο Κορρές και οι μονάδες εκχυλίσεως, παραγωγής και συσκευασίας θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κορρέ, το 2018 θα είναι μία χρονιά-σταθμός για τον όμιλο, καθώς η συγκεκριμένη σύμπραξη προσφέρει τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα