Μετωπική Ντόρας με Τζανακόπουλο για τη διαπραγμάτευση

Μετωπική Ντόρας με Τζανακόπουλο για τη διαπραγμάτευση28.12.2017Πρόσωπα

Η κινητικότητα που καταγράφεται στο Σκοπιανό προκαλεί ήδη τις πρώτες αψιμαχίες στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε με αιχμηρό τρόπο στην Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τις επικρίσεις που διατύπωσε η βουλευτής της Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της.

«Εχουμε

μία κυβέρνηση που προσέρχεται σε διαπραγμάτευση για ένα εθνικό θέμα με δύο διαφορετικές θέσεις. Με ποια θέση διαπραγματεύεται σήμερα η κυβέρνηση; Να βγει να την πει σήμερα στον ελληνικό λαό ο κ. Τζανακόπουλος» είπε η κυρία Μπακογιάννη, καλώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντήσει μέσω... twitter. «Η κυρία Μπακογιάννη θα έπρεπε να γνωρίζει και ως πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets» απάντησε ο κ. Τζανακόπουλος, ρίχνοντας παράλληλα το γάντι στην πλευρά της Ν.Δ.: «Αναμένουμε να μας πει αν η θέση της σημερινής Ν.Δ. είναι αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση λύσης».

H κυρία Mπακογιάννη είχε υποστηρίξει ακόμη ότι «εάν η κυβέρνηση πάει σε διαπραγμάτευση χωρίς να έχει εθνική θέση, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει» και πως «είναι τεράστια η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, εάν πάει διχασμένη στη διαπραγμάτευση γι' αυτό το εθνικό θέμα». Η πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν απέκλεισε το θέμα του Σκοπιανού να προκαλέσει εκλογές, λέγοντας ότι «όλα τα σενάρια είναι πιθανά», ενώ διευκρίνισε ότι η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει οποιαδήποτε λύση φέρει μεμονωμένα ένα κόμμα, αλλά θα εξετάσει το σύνολο της διαπραγμάτευσης και το αποτέλεσμα που θα φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα