Καϊτεζίδης: Εκανε το θαύμα της (πάλι) η κρατική γραφειοκρατία

Καϊτεζίδης: Εκανε το θαύμα της (πάλι) η κρατική γραφειοκρατία13.12.2017Περιφέρεια

Ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη εξήγησε ότι για ένα έργο μόλις δύο ημερών χρειάστηκαν 365 ολόκληρες ημέρες για τις άδειες

Από τον
Βαγγέλη Στολάκη

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό! Για την κατασκευή ενός δρόμου που θα βελτιώσει την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών απαιτούνται μόλις δύο ημέρες για τις εργασίες κατασκευής του και... 365 ολόκληρες ημέρες για να δοθούν οι απαραίτητες άδειες και να μπουν οι σχετικές υπογραφές. Οπως συνέβη, για παράδειγμα, με το έργο ασφαλτόστρωσης

της κεντρικής λεωφόρου Κομνηνών στον Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, «παρά τον έγκαιρο προγραμματισμό του δήμου ώστε το σημαντικό αυτό έργο να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, δυστυχώς η κρατική γραφειοκρατία έκανε πάλι το θαύμα της».

Ειδικότερα, ο ίδιος λέει στη «δημοκρατία»: «Το έργο ολοκληρώθηκε μόλις σε λίγες ώρες. Αυτό που καταλάβαμε από το συγκεκριμένο έργο είναι ότι δεν υπάρχει κράτος. Καθημερινά οι πολίτες και οι φορείς ζούμε την καταστροφή και την αποδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης». Σύμφωνα με τον κ. Καϊτεζίδη, από το τέλος του 2016 ο δήμος κατέθεσε σχετικό αίτημα για άδεια κυκλοφοριακής ρύθμισης στην Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση.

Η υπηρεσία καθυστέρησε εννέα ολόκληρους μήνες και έδωσε τελικά τη σχετική άδεια τον Σεπτέμβριο του 2017. Τα έργα, παρ' όλα αυτά, δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν τότε, αφού στο ίδιο μέρος είχε κάνει αίτηση και η ΔΕΗ για δικά της έργα, που όμως δεν έγιναν αφού ο εργολάβος κηρύχτηκε έκπτωτος. «Οταν ήρθε ώρα να ξεκινήσουμε, η μεγάλη κακοκαιρία και οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν το επέτρεψαν» λέει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλος ο μηχανισμός του δήμου του ενεργοποιήθηκε προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες εντός του 2017, διαφορετικά θα χρειάζονταν νέες άδειες, νέες σφραγίδες και νέες υπογραφές και... φτου κι απ' την αρχή. «Και να φανταστείτε ότι επρόκειτο για έναν μικρό αστικό δρόμο και όχι για αυτοκινητόδρομο» καταλήγει ο κ. Καϊτεζίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα