Ανατροπή στο θρίλερ με τον θάνατο του 21χρονου φοιτητή;

Ανατροπή στο θρίλερ με τον θάνατο του 21χρονου φοιτητή;13.12.2017Ρεπορτάζ

Νέα ευρήματα διαπιστώνονται στη δεύτερη εξέταση των ιατροδικαστών

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με το πτώμα του άτυχου 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου (φωτό), ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο στις 19 Νοεμβρίου, έξι ημέρες μετά την εξαφάνισή του. Στη δεύτερη νεκροτομή που διενεργήθηκε φαίνεται ότι υπάρχουν νέα ευρήματα, τα οποία διαφέρουν από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση.

Τη νεκροτομή

διενήργησαν τέσσερις ιατροδικαστές. Από πλευράς κράτους η καθηγήτρια και διευθύντρια της Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου, η επίκουρη καθηγήτρια Σταυρούλα Παπαδόδημα και ο επίκουρος καθηγητής-ανθρωπολόγος Κωνσταντίνος Μωραΐτης. Από την πλευρά της οικογένειας ορίστηκε τεχνικός σύμβουλος ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης. Ο κ. Τσαντίρης δήλωσε ότι διερευνώνται ευρήματα, τα οποία διαφέρουν σε σχέση με την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ελήφθησαν δείγματα σπλάχνων για ιστολογικές εξετάσεις και έγινε ακτινοσκόπηση σώματος, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση, ο άτυχος φοιτητής Νίκος Χατζηπαύλου έχασε τη ζωή του από πτώση και όχι από εγκληματική ενέργεια.

Οπως αναφέρεται στην έκθεση, το πτώμα του φοιτητή βρέθηκε αρτιμελές και σε αρχικό στάδιο σήψης, ενώ έφερε εκδορές, εκχυμώσεις και θλαστικά τραύματα που παραπέμπουν σε πτώση και σύρσιμο πάνω σε επιφάνεια, κάτι που συνηγορεί περισσότερο στην εκδοχή του δυστυχήματος.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Γλύκας υπέβαλε αίτημα στον εισαγγελέα Εφετών Ρόδου για τη διενέργεια νέας νεκροψίας - νεκροτομής στη σορό του άτυχου φοιτητή, το οποίο έγινε δεκτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα